Gør-det-selv Niva-Chevrolet-pumpeudskiftning

Indholdsfortegnelse:

Gør-det-selv Niva-Chevrolet-pumpeudskiftning
Gør-det-selv Niva-Chevrolet-pumpeudskiftning
Anonim

Pumpen eller vandpumpen i bilen tvangspumper frostvæske gennem motoren, hvilket sikrer rettidig afkøling af motoren. Derfor, hvis den i tilfælde af en fejl ikke udskiftes, kan du simpelthen ikke gå nogen steder. Når pumpen svigter, kan den ikke repareres, denne del ændres. Hvis pumpen ikke pumper frostvæske gennem motoren, fører det til overophedning og alvorlig skade. Og at reparere en motor er meget dyrere end at udskifte en pumpe på en Niva-Chevrolet. Hvad er tegnene på, at pumpen er defekt?

  1. Støj, når motoren kører.
  2. Antifrost-lækager.
  3. Pumpen er ikke på plads.
  4. Ingen kold luftcirkulation i radiatoren.
  5. A/C fungerer ikke godt.

Hvis mindst et af ovenstående punkter er til stede, kan du roligt stille en diagnose - vandpumpen skal udskiftes.

vandpumpe
vandpumpe

Årsager til fejl

Oftest svigter olietætningen eller lejerne. Hvis der er en lækage, takI alt er dette en krænkelse af delens tæthed fra en svag stramning af fastgørelseselementerne eller pakningen er slidt. Hvis der er mærkbar slør, når pumpens remskive berøres, spændes boltene. Hjælper det ikke? Det betyder, at årsagen til fejlen ligger i lejerne, og pumpen på Niva-Chevrolet skal udskiftes fuldstændigt

Sådan vælger du en pumpe

Der er et bredt udvalg af pumper fra forskellige producenter til salg. Det er ikke nødvendigt at købe en original pumpe til Niva-Chevrolet; andre mærker fungerer også godt på sådanne maskiner. Det er vigtigt at være opmærksom på, at dens pumpehjul er lavet af materiale af høj kvalitet, for eksempel støbejern. Stål- eller plastikblade er gode, men ikke så holdbare.

Fra billige pumper kan du købe TZA 2123-pumpen. Den er kendetegnet ved en forstærket tætning og lejer. Denne del er perfekt til Niva-Chevrolet, pas bare på forfalskninger. Så hvad skal du bruge til arbejdet:

  • ny pumpe;
  • forseglingsmiddel;
  • skruetrækker og skruenøgle 13mm;
  • Phillips-skruetrækker;
  • frostvæske til genopfyldning efter arbejde.

Dernæst vil vi overveje, hvordan pumpen udskiftes på Chevrolet Niva med vores egne hænder. Du behøver ikke et inspektionshul, så alt kan klares i garagen.

bil motor
bil motor

Arbejdssekvens

Hvis frostvæsken endnu ikke er lækket ud på tidspunktet for udskiftningen, skal dens rester drænes fra kølesystemet til en beholder ved at skrue kølerhætten af ovenfra og derefter nedefra. At udskifte pumpen på en Niva-Chevrolet med aircondition vil tage lidt længere tid, pgaat A/C-beslaget er fastgjort til pumpen. Det skal også fjernes. For ikke at forstyrre ventilatorerne, skru dem af og flyt dem til radiatoren. Du kan også donkrafte bilen og fjerne det højre forhjul for at komme til selve pumpen.

Med en 13-nøgle skal du skrue de to møtrikker af, der holder væsketilførselsrøret til pumpen. Det gør vi forsigtigt for ikke at beskadige slangen, ellers bliver du nødt til at skifte den. Vi skruer pumpens monteringsbolte af både ovenfra og nedefra. Vi rører ikke ved selestrammerne

Skru derefter møtrikkerne af pumpens hovedbefæstelser og den ene tap. Pumpen udskiftes på Niva-Chevrolet, idet den forsigtigt fjernes. Vi renser alt grundigt, du kan endda skylle radiatoren med vand og smøre med fugemasse. Vi indsætter den nye pumpe i henhold til samme handlingsplan, kun i omvendt rækkefølge. Vi indsætter en ny pakning på kroppen smurt med tætningsmiddel, og fra undersiden installerer vi pumpen på boltene. Vi spænder møtrikkerne så meget som muligt, så der ikke er slør. Vi sætter et bælte på remskiven og ruller, indtil pumpehullerne vender tilbage til deres oprindelige steder. Om nødvendigt kan bæltet løsnes. Vi fjerner termostaten og renser rørene, smører og installerer på plads.

gør-det-selv reparation
gør-det-selv reparation

Udskiftning af olietætning og lejer

Når der ikke er noget ønske om eller mulighed for en fuldstændig udskiftning af pumpen på Niva-Chevrolet, løser vi problemet ved at skifte olietætning og aksel med lejer. Vi fjerner pumpehjulet fra pumpen, fjerner den gamle pakning fra akslen og sætter en ny på det tidligere rensede sted.

Den samme metode ændrer skaftet. Filmetfastgørelsesbolte fjernes den defekte aksel og erstattes med en ny. Der er dog ulemper ved at udskifte individuelle dele:

  1. Udgiften til lejer og olietætning er meget højere, så det er mere rentabelt at købe en komplet vandpumpe.
  2. Det anbefales ikke at skifte én ting, aksel, olietætning eller pumpehjul. Denne pumpe holder ikke længe.
  3. Dele købt separat passer muligvis ikke. Du bliver nødt til at behandle dem med sandpapir, ellers vil løbehjulsbladene røre huset.
pumpe i motorenheden
pumpe i motorenheden

Sidste etape

Glem ikke at tilføje frostvæske, hvis det lækkede ud under et nedbrud. Det er selvfølgelig ønskeligt at udfylde en ny, dens egenskaber er bedre. Skyl motorens kølesystemer grundigt. For at forhindre, at der dannes luftlåse, når du hælder væske, skal du frakoble en af slangerne, hælde kølevæske i systemet, indtil det begynder at strømme fra den anden ende af radiatoren. Fastgør slangen på plads.

Udskiftning af pumpen på "Niva-Chevrolet" uden aircondition vil ikke tage meget tid. Dette vil kræve et par låsesmedværktøjer og et par timers fritid. Til allersidst starter vi motoren og brændeovnen, så motoren varmer maksim alt. Vi vrider ikke proppen til kølesystemets ekspansionsbeholder, før luften er helt frigivet under tryk. Hvis alt er i orden, så er bilen klar til videre drift.

Anbefalede: