Motorcykel IZH "Planet" er stadig efterspurgt

Motorcykel IZH "Planet" er stadig efterspurgt
Motorcykel IZH "Planet" er stadig efterspurgt
Anonim

De første motorcykler under IZH-mærket blev produceret i 1929 af designeren Mozharov. De var tunge, store, havde en 1200 cc motor og 24 hestekræfter. Bilen var ret stabil, så den blev godt tolereret af russisk offroad og dårligt vejr. Ændring af den første model gjorde det muligt at køre med last- eller passagertrailer, og der kunne sidde to personer i sidstnævnte.

izh planet
izh planet

Motorcykel IZH "Planet" dukkede op i 1956 på basis af IZH56-modifikationen, som havde en svejset ramme, en dobbelt sadel, hvilket gav en sporty pasform. Sikkerheden i 56'eren blev forbedret af det faktum, at kæden fra baghjulet til gearkassen var beskyttet af et forseglet design.

Forskellen mellem IZH "Planet" og IZH56 var, at sædet i den faste struktur blev erstattet med en aftagelig, og stemplede skjolde erstattede stempelsvejsede. Derudover blev designet af benzintanken ændret, lyddæmpere blev ændret. På denne maskine dukkede der for første gang i serien et inerti-olie-luftfilter op. Cylinderens arbejdsvolumen var 346 cm3. - denne egenskab var karakteristisk for hele modeludvalget, med undtagelse af IZH "Planet" 6 (produceret i 1996år).

Den næste modifikation (nr. 2), udgivet i 1965, havde et højere kompressionsforhold (op til 7,0), øget effekt (op til 15,5 hk), øget krumtapakselhastighed. Gearskift på en motorcykel blev udført med en enkeltarms-fodstang.

motorcykel izh planet
motorcykel izh planet

IZH "Planet" 3, som dukkede op i 1970, adskilte sig fra den tidligere model med andre stænkklapper, værktøjskasser, et højere rat, som blev forskudt mod føreren, hvilket forbedrede bilens kontrollerbarhed. Rotationshastigheden af akslen (krumtapaksel) for denne prøve var 4900 rpm, og den maksimale effekt var tæt på 20 hestekræfter. For første gang blev der installeret "blinklys" på modellen.

Den fjerde og femte modifikation af motorcyklen blev udgivet i løbet af perestrojka-årene (1984, 1987). Disse modeller var mere kraftfulde, med øget vandring for forhjulet, god stødabsorbering. Automatisk oliedosering er allerede dukket op her, hvilket gjorde det muligt at reducere udstødningstoksicitet, gaffelfjer er blevet styrket, nye kontakter er installeret, som gjorde det muligt at styre uden at tage hænderne fra rattet. På den femte modifikation blev en forstærket bred to-rækket ærmekæde installeret. Og prøver af IZH P5-01, ligesom motorcykler IZH "Planet" 6, havde gearskifte ved hjælp af et to-arms fodhåndtag, et smøresystem adskilt fra brændstoffet og en knastmekanisme til at aktivere koblingen.

salg izh planet
salg izh planet

Den seneste version af Izhevsk-bilen (nr. 6) adskilte sig fra de tidligere med en effekt på 24,5 hk, et flydende systemkøling med blæser (i stedet for luft) og en række andre egenskaber.

Salget af IZH "Planet" i dag udføres på specialiserede fora eller gennem annoncer i aviser. Du kan købe en motorcykel fremstillet for 20-50 år siden for flere tusinde. Det har selvfølgelig en række ulemper sammenlignet med moderne eksempler på japansk eller amerikansk industri. Men i dygtige hænder bliver bilen til et pålideligt køretøj, der perfekt "passerer" gennem markerne og "klemmer" op til 150-160 km / t på gode veje (IZH P5). Kopier med sidevogn bruges stadig i landdistrikterne til at transportere hø og andre varer.

Anbefalede: