Valg af den bedste stationcar med firehjulstræk

Indholdsfortegnelse:

Valg af den bedste stationcar med firehjulstræk
Valg af den bedste stationcar med firehjulstræk
Anonim

Den firehjulstrukne vogn nød til enhver tid særlig opmærksomhed. Under hensyntagen til markedstendenser og stigende forbrugerefterspørgsel forbedrer producenterne konstant deres modeller.

Allhjulstrukne stationcars tiltrækker bilister primært med deres rummelighed, og for det andet med gode cross-country evner og køreegenskaber. Den eneste ulempe ved denne klasse af biler er højt brændstofforbrug. Det er det, de fleste verdensproducenters søgen efter konstruktive løsninger sigter mod.

firehjulstræk stationcar
firehjulstræk stationcar

4WD-vogne 2013

"Opel Insignia Tourer"

Kroppen af stationcaren "Insignia Sports" blev grundlaget for denne model. Designerne øgede frihøjden og udstyrede bilen med store 18-tommer fælge med originale alufælge. Den nye firehjulstrukne stationcar har fået et godt udvalg af drivlinjer. Disse omfattede to diesel- og en benzinmotor. Den yngste af dieselmotorerne har 165 hestekræfter og er samlet med et valg mellem enten en seks-trins manuel eller en seks-trins "automatisk".

firehjulstrukne stationcars 2013
firehjulstrukne stationcars 2013

Den anden dieselmotor er turboladet og udvikler 185 hk. Med. Denne to-liters enhed er også udstyret med en "automat" og mekanik. Men benzinmotoren er også parret med en turbine kun med automatgear.

"Skoda Octavia Scout"

Den originale model, nærmest en SUV, er bygget på platformen af en hatchback i golfklassen af samme navn. Bilen er udstyret med et plug-in firehjulstræk. Haldex elektroniske kobling forbinder den anden bro efter behov. Denne firehjulstrukne stationcar fik en frihøjde øget til 185 mm, hvilket er med til at overvinde "overraskelserne" på russiske veje, og en energikrævende affjedring, der kan tilpasse sig dårlige vejbelægninger.

Med hensyn til teknisk udstyr modtog Skoda Octavia stationcar to typer motorer. En af dem er en to-liters dieselenhed med et potentiale på 160 hk. Med. og leveres med en seks-trins manual. Den anden motor i rækken er repræsenteret af en to-liters turboladet benzinmotor med en kraftreserve på 160 "heste" og er også parret med en seks-trins manuel gearkasse. "Automatisk" for russerne, udviklerne har ikke givet.

firehjulstrukne stationcars oversigt
firehjulstrukne stationcars oversigt

"Audi A4 Allroad Quattro"

Denne femdørs firehjulstræk model er baseret på Audi A4 Avant. Det har producenterne dog arbejdet grundigt på. Frihøjden blev øget, yderligere beskyttelse dukkede op på bunden og selvfølgelig firehjulstræk. Motorlinjestationcar inkluderer en to-liters benzin turbomotor og to turbodiesels med en volumen på 2 og 3 liter. Benzinenheden og tre-liters dieselmotoren er samlet med en sekstrins manuel gearkasse og en syv-bånds sekventiel gearkasse. Den to-liters diesel er kun udstyret med seks-trins mekanik.

4WD stationcars: en oversigt over populære modeller

Popularitet er kendt for at være baseret på mange faktorer. Først og fremmest er det omkostningerne. Kan man lide det eller ej, for de fleste russere er en bil stadig en luksus. Den anden komponent af popularitet er kvalitet. Hvis vi skal bruge penge på en bil, så skal den gå "den rigtige". Og den tredje faktor er bilens "medgift". Jo flere muligheder producenten har inkluderet i grundpakken, jo mere opmærksomhed tiltrækker denne model. Til dato har den firehjulstrukne stationcar Volkswagen-Passat-Oltrek den førende position i popularitetsvurderingen. En ærlig arbejder, samlet med fremragende tysk kvalitet, tjente han respekt fra mange russere. Producenten stoppede ikke på konfigurationen. Ud over en god base tilbyder Passat en lang række ekstra muligheder.

Den andenplads i popularitet er besat af vores indenlandske stationcar VAZ-2111. Den fem-dørs version tiltrækker russere med sine omkostninger. Vi skal hylde AvtoVAZ, bilens kvalitet er ganske tilfredsstillende, såvel som cross-country-evnen. I dag er det en af de mest overkommelige modeller for de fleste bilentusiaster.

På tredjepladsen er"japansk". Især "Toyota RAV4" slår alle rekorder med hensyn til popularitet i denne klasse i Sibirien og Fjernøsten. Acceptabel, krævende for driftsforhold, ganske komfortabel, denne model har også en meget mindre "appetit" sammenlignet med sine europæiske klassekammerater.

Anbefalede: