Alt om bilen GAZ M1

Alt om bilen GAZ M1
Alt om bilen GAZ M1
Anonim

GAZ M1, almindeligvis omt alt som "Emka", er et symbol på før- og efterkrigstiden. Denne model blev produceret i 1936-1948, kun en pause blev lavet i krigsårene. Bilen blev en modifikation af GAZ A-bilen, som havde et lædertag. I modsætning til sin forgænger havde den nye model et karrosseri helt i metal, hvilket gjorde det muligt at bruge disse "biler" i krigstid.

gas m1
gas m1

GAZ M1 er et fælles produkt af sovjetiske ingeniører og Ford-specialister, som blev udført under en ti-årig kontrakt. Den var baseret på den amerikanske model Ford Model B med en firecylindret motor, som var forstærket til 50 hestekræfter. Derudover har chassiset ændret sig ret meget, hvor for- og bagfjedre, som var placeret på tværs, blev erstattet af langsgående i mængden af 4 stk. Styretøj og hjul er også blevet ændret. Sidstnævnte blev udskiftet fra eger til skiver, som var de bedst egnede til russiske veje.

gas m1 køb
gas m1 køb

Derudover blev udseendet og interiøret i GAZ M1 en smule ændret. Det havde bilen f.eksforskærmene er blevet modificeret, muligheden for at justere sædepositionen til længden af benene er blevet dannet. Der blev lavet vinduer på dørene, og den mekaniske indikator for mængden af benzin blev udskiftet med en elektrisk. Det var nu også muligt at tænde og slukke for forlygterne ved at trykke på en speciel kontakt med din fod.

GAZ M1 blev produceret i sort med en rød stribe, og dens indre var betrukket med gråt eller brunt uldstof. Bilen flyttede ved hjælp af primitive kvaliteter af brændstof - fra billig benzin til petroleum. Generelt blev GAZ M1 betragtet som en pålidelig og problemfri mekanisme. Bilen fik sit navn fra forkortelsen Gorky Automobile Plant (GAZ) og bogstavet M ved navnet Molotov, hvis navn virksomheden derefter bar. Tallet 1 betød bilens serienummer.

gas m1 salg
gas m1 salg

GAZ M1 er ikke let at købe i dag. Men for dem, der ønsker at foretage et sådant erhverv, skal du vide, at der er flere varianter af disse maskiner. En model produceret siden 1938 kan have en sekscylindret motor, mens biler produceret i 1937-1941 kan være taxaer, hvilket fremgår af tilstedeværelsen af yderligere malingselementer og et taxameter i dem. Der er også sjældne tilfælde af biler produceret under den patriotiske krig, eksempler på chaiselong-typen (uden top) og larvehjulede terrængående køretøjer baseret på emka'en.

Det er meget svært at finde folk, der gerne vil give efter for nogen til en overkommelig pris GAZ M1. Salget af disse mærker foregår norm alt gennem særlige sektioner for retrobiler på internettet.ressourcer. Her giver det mening at tale med ejeren om kroppens tilstand, fordi. bilen kan være omkring 60-70 år gammel, vurder den generelle tekniske stand. Man skal huske på, at reservedele til denne maskine, såvel som de tilsvarende mastere, er meget vanskelige at finde, hvilket medfører risiko for ikke at kunne køre i bil. Selvom sådanne maskiner ofte købes til samlingsindhold. Det samlede antal GAZ M1-biler, der præsenteres på det moderne internetmarked, er baseret på flere dusin prøver med en pris på 100-200 tusinde rubler til adskillige millioner, afhængigt af sikkerheden.

Anbefalede: