Chevrolet Cruz hjulstørrelse: dækkarakteristika og funktioner

Indholdsfortegnelse:

Chevrolet Cruz hjulstørrelse: dækkarakteristika og funktioner
Chevrolet Cruz hjulstørrelse: dækkarakteristika og funktioner
Anonim

Chevrolet Cruze er en mellemstor personbil fremstillet af General Motors Korea. Cruze blev introduceret for første gang i 2008 som en efterfølger til den populære Daewoo Nubira i Polen. Grundlaget for den nye bil var Opel Astra. Stylisterne har givet denne bil en meget flot karrosserilinje. Forsiden af bilen modtog en typisk krop for den nye Chevrolet-linje, gitteret er opdelt i to dele. De futuristiske forlygter strækker sig dybt ind i skærmene, mens ribberne på motorhjelmen giver den et unikt udseende.

Chevrolet Cruz hjulstørrelse er næsten universel, den mest overkommelige for køberen. Under motorhjelmen er både benzin- og dieselmotorer. En interessant mulighed er en 1,4 turboladet motor med en kapacitet på 140 hk. Med. og den mest kraftfulde to-liters dieselmotor med en kapacitet på 163 liter. s.

Chevrolet Cruze hjulstørrelse
Chevrolet Cruze hjulstørrelse

Hvilken størrelse hjul er der på Chevrolet Cruze?

Fabriksdækstørrelsen til Chevrolet Cruze er 205/60 R16. Efter anmodning fra bilejeren kan dæk i følgende størrelser monteres: 225/55 R16, 205/55 R17, 215/50 R17.

Sommerog vinterdæk: forskelle

Chevrolet Cruze hjulstørrelse garanterer føreren og hans passagerer sikkerhed på vejen og selve bilen - høj ydeevne. Sommerdæk er designet til kørsel ved positive temperaturer på tørre og våde overflader. Forskellen på sommer- og vinterdæk er, at vinterdæk har et slidbanemønster, der er specielt designet til at bide i sne og is og er lavet af et blødere materiale. I modsætning til dem er sommerhusene lavet af hårdere plastik, derfor har de længere levetid og er ikke så støjende som vinteren. De har også meget bedre vandafvisning. Derfor bør du være særlig opmærksom på dette, når du vælger størrelsen på Chevrolet Cruze hjulene.

hvilken størrelse hjul på en chevrolet cruz
hvilken størrelse hjul på en chevrolet cruz

Hvordan og hvor finder man ud af størrelsen på dæk?

Dækstørrelser kan findes i køretøjets pas. De kan også aflæses på de dæk, der i øjeblikket er monteret på maskinen ved at tyde markeringerne. Størrelsen på hjulene på Chevrolet Cruze skal altid svare til det, der er angivet i køretøjets pas!

chevrolet cruz hjul størrelse 16
chevrolet cruz hjul størrelse 16

Råd til bilejere: hvad kan man lære af dækmærker

Dækproducenter placerer mange identifikationsmærker på deres sider, der viser dækkets detaljerede karakteristika. Der er mange tegn, og hver af producenterne sætter forskellige slags faktorer, men de fleste af dem har samme betydning. Hvad kan mærkes?

1. Dækproducent.

2. Busnavn.

3. 205/60/R16 - dækstørrelsesbetegnelse. Eksempelvis er fabriksindstillingen på en Chevrolet Cruze (hjul)størrelse 16. De første 3 cifre, i dette tilfælde 205, er slidbanebredden i millimeter målt mellem dækkets ydersider. De næste 2 cifre - 60 - angiver højden af dækprofilen, som er udtrykt i procent. R16 er den gennemsnitlige diameter af hullet i dækket, hvori hjulet er monteret. Værdien er målt i tommer, den ekstra markering R angiver et radialdæk.

4. Betegnelsen for dækkets belastningsindeks, udtrykt ved hjælp af det internationale indeks LI (Load Index).

5. Hastighedsindeksbetegnelse.

6. Dækkets rulleretning brugt til at montere det korrekt osv. I alt kan der aflæses omkring 16 symboler på dækket.

Anbefalede: