Fladvogn: typer, egenskaber, formål

Indholdsfortegnelse:

Fladvogn: typer, egenskaber, formål
Fladvogn: typer, egenskaber, formål
Anonim

Hvis du har brug for at transportere tung, omfangsrig last (møbler, byggematerialer, militærudstyr osv.), så er kraften i konventionelle køretøjer usandsynlig nok. Derfor er der en speciel ladvogn til en bil, med hvilken du kan reducere belastningen og med succes transportere bagage til din destination.

fladvogn
fladvogn

Trailer - hvad er det?

En fladvogn er et køretøj, der har en platform og bagklapper til lastning af bagage, men er ikke udstyret med en motor og er designet til at køre med en bil. Sådanne enheder bruges til at transportere forskellige varer og produkter med en samlet vægt på op til flere tons. Nogle gange når trailerens lasteevne op på rekordhøje 500 tons! Nogle modeller af Caterpillar og Terex dumpere kan prale af sådanne resultater.

Sådant specialudstyr har et ret simpelt design og består hovedsageligt af en platform og en side med foldemekanisme. Og der er også en træk-sadelanordning, med hvilken traileren kan kobles til maskinen. Der er også nogle modeller udstyret med specielle understøtninger til sikker adskillelse fra køretøjet.

Siden de fleste luftbårnetrailere har ret store platformsstørrelser, hvilket gør kurvekørsel meget vanskeligere, virksomheder forsøger konstant at forbedre designet af udstyret for at maksimere dets manøvredygtighed. For eksempel bruges der ofte et styresystem, der er monteret flerakslet chassis, trækstænger forlænges osv. Men du skal punge ud for at købe sådan en trailer. Prisen på avancerede modeller er ret høj.

Typer fladvogne

Klassificeringen af ladvogne er et bredt emne, da disse køretøjer til godstransport er blevet meget populære blandt både vognmænd og almindelige bilchauffører.

to-akslet trailer
to-akslet trailer

Men traditionelt kan sådant specialudstyr opdeles i to grupper:

  • Biler.
  • Lastbiltrailere og sættevogne.

Biler inkluderer:

  • Standard trailer med sider. Dette er den mest almindelige tilføjelse til en personbil, som bruges af næsten alle chauffører til at transportere enhver lille last (mad, byggematerialer, møbler osv.).
  • "Båd" trailer. Næsten ikke anderledes end den tidligere version, bortset fra en specielt udleveret lodge til vandudstyr og et spil til mere effektiv lastning af bagage.

Fragt inkluderer:

  • Semitrailer. Ofte betragter mange en sådan enhed som en slags trailer, men det er ikke tilfældet. Dette specialudstyr har ikke en konventionel trækstang, men bruger i stedet en støtte-trækkraften mekanisme, hvorved manøvredygtigheden øges. Sådanne enheder er beregnet til transport af tung og omfangsrig bagage.
  • Cargo trailer. I modsætning til den tidligere version har den en trækstang og et hitch. Sådan en trailer er beregnet til transport af tung, men lille bagage.

Der er mange specielle fragtkøretøjer. Der findes trailere og sættevogne til specielle formål, som bruges på forskellige områder af livet. For eksempel bruges en to-akslet trailer som et ekstra køretøj til en tømmervogn og er designet til at transportere træ. Derudover er der:

  • Vippetrailere.
  • Køleskabe.
  • Isotermer.
  • Tankers.
  • Containerskibe.
  • Andet (åbne flads og platforme til transport af små laster).

Du kan finde ud af mere detaljerede oplysninger om alt dette specielle udstyr nedenfor.

Trailere og sættevogne til specielle formål

trailer pris
trailer pris

Disse omfatter:

  • Trailere til biltransport. Designet til transport af motorcykler, biler og andre typer køretøjer. Afhængigt af lastens størrelse kan sådanne specialkøretøjer bære fem eller flere klasse B-hjulkøretøjer, der varierer i længden fra 4 til 4,5 m.
  • Tippetrailer, der bruges til at transportere, læsse og losse bulklast.
  • Kornbiler, der er designet til at transportere foder og forskellige afgrøder. Som i tilfældet med en dumper,sådan en maskine har en automatisk bagklap, som giver dig mulighed for hurtigt at aflæsse den eksisterende bagage. Nogle nye modeller af udenlandsk fremstillede køretøjer er også udstyret med specielle anordninger til selvlastende afgrøder.
  • Sætevogne til transport af træ, tømmer og rørmetal, som oftest bruges af tømmerbiler. Et træk ved et sådant specialiseret køretøj er køjen - udstyr, der giver dig mulighed for mere effektivt at stable lasten og fiksere den rundt om hele omkredsen.

Hovedspecifikationer for trailere til specielle formål

Bilselskaber
Capacity 20 til 25 tons
Capacity op til 10 styk
Maksimal længde af biler op til tyve meter
Dumper
Capacity op til 40 tons
Kornbiler
Capacity op til 22 tons
Bind op til 45 m3
Tømmerbiler
Capacity op til 30 tons

Telte

Tilt-sættevogne er designet til næsten enhver transport. De bruges til både interntbyer, mellem regioner og regioner i landet), og til international transport af industrielle og kommercielle varer.

lasttrailer
lasttrailer

Til-type fladvogn bruges under forskellige forhold, lav og høj temperatur. Derudover behøver et sådant køretøj ikke yderligere vejrbeskyttelse, så du behøver ikke bekymre dig om din bagages integritet. Og den samtidige lastning af gods fra alle sider gør det muligt for arbejderne at udføre deres arbejde meget hurtigere end at bruge andre typer trailere.

En populær repræsentant for fortelt-sættevogne er Jumbo, som har en "brudt" ramme. Hovedtræk ved sådant specialudstyr er dets øgede kapacitet (op til 33 paller i europæisk stil), hvilket er muligt på grund af den trinvise L-formede platform i lastrummet og den lille diameter på fælgene.

Tiltrailer (fladvogn) Specifikationer

Standardkapacitet op til 25 tons
Capacity holder mere end 20 standard- eller 30 europaller
Bind 60 til 125 m3

Køleskabe

Disse kaldes trailere med specielle kølekamre og et system til at opretholde den nødvendige temperatur. På grund af deres ejendommelighed bruges de ofte i handelssektoren til transport af letfordærvelige produkter og anden last, der skal opbevares ispecifikke klimatiske forhold.

bil trailer
bil trailer

Der er endda sådanne modifikationer af specialudstyr, hvis temperaturområde for kølekamre kan nå et maksimummærke på -25 ° C. Men det er en meget dyr fornøjelse at købe sådan en trailer. Prisen på dem er for nylig steget efter væksten i efterspørgslen.

Specifikationer for køleskabe

Standardkapacitet 20 til 25 tons
Capacity holder fra 22 standard til 34 europæiske paller
Bind 60 til 90 m3

Isoterms

Disse trailere minder i design om køletrailere, men har ikke kølerum. Sådant specialudstyr er beregnet til transport af letfordærvelige produkter og varer, der skal beskyttes mod atmosfæriske påvirkninger. Hver fladvogn kan rumme op til 30 paller i europæisk stil og har en standard nyttelast på 20-25 tons.

Tankers

Hvis du har brug for at transportere kemiske eller gasformige stoffer uden at skade miljøet på korte og lange afstande, så bruger vognmænd denne trailer.

bagklap
bagklap

Lastbil med tankvogn kan have et andet design, samt flere sektioner til transport.

Tekniske egenskaber ved tankbiler

Standardkapacitet 10 til 20 tons
Bind ikke mere end 40 m3

Containerskibe

En containervogn er en ladvogn, der er designet til at transportere forskellige containere. I alt er der flere typer af dette specialudstyr:

  • Universal (eller glidende containerholdere). De bruges til at transportere bagage op til 14 m høj og med en bæreevne på op til 30 tons.
  • Lav-seng specielt designet til lastning af tanke.
  • Tipper containerskibe.

Åbne luftbårne platforme

Oftest er en åben platform en to-akslet trailer uden fortelt. Men der er også forskellige modifikationer af sådant specialudstyr udstyret med sider.

tipvogn
tipvogn

Hovedsagelig åbne platforme er beregnet til transport af kommercielt byggeri og industrivarer, der er store, tunge og ikke behøver særlige opbevaringsforhold eller yderligere beskyttelse mod vejret.

Standard løftekapacitet for nogle modeller er kun 20-25 tons. Selvom der er forskellige modifikationer af åbne luftbårne platforme, der kan transportere bagage, der vejer op til 40 tons.

Platforme til små laster

Lignende platformstrailere er beregnet til transport over korte afstande af forskelligt gods på op til flere titusmeter lange. For eksempel bruges de til at transportere polymerrør på byggepladser elunder renoveringsarbejder.

Platforme til smågods har en standardkapacitet på op til firs tons.

Anbefalede: