Ferrari Enzo: billeder, specifikationer

Indholdsfortegnelse:

Ferrari Enzo: billeder, specifikationer
Ferrari Enzo: billeder, specifikationer
Anonim

For seksten år siden blev Ferrari Enzo-sportsvognen første gang præsenteret på en motormesse i Frankrig. Denne model omtales også som F60 Enzo, men der gik lang tid før virksomhedens tres års jubilæum, så navnet blev dedikeret til grundlæggeren af virksomheden: Enzo Ferrari. Det italienske firma har altid været berømt for sine sportsvogne. Lad os stifte bekendtskab med modellen, der er anderledes end alle de andre.

Historisk baggrund

Mellem 2002 og 2004, da biler blev produceret, rullede 400 superbiler af samlebåndet. Motoren imponerede med sine egenskaber: 660 hestekræfter med 6 liters cylindervolumen. Den baghjulstrukne model blev solgt til en pris på $660.000 (37,8 millioner rubler), men på trods af en sådan pris var efterspørgslen efter den stor.

italiensk hingst
italiensk hingst

Udviklerne ønskede at skabe et unikt look, der ville løfte designniveauet til et nyt niveau. Designerne har tænkt på alt til mindste detalje, og designerne og ingeniørerne har kombineret deres ideer med den tekniske del, som har givet fremragende dynamisk ydeevne.

Udseende

Ferrari Enzo baseret på racerbilerF1 konkurrence. Resultatet var en krop med følgende dimensioner: længde - 4702 mm, højde - 1147 mm, bredde - 2035 mm. Det anvendte materiale var kulfiber med Kevlar-indlæg. Bilens masse i hvile er 1365 kg, men ved 100 km/t stiger denne værdi til næsten 2 tons.

Formen på den forreste kofanger gør det klart, at vi har en sportsvogn. Den langstrakte centrale del ligner næsen af en høg, der hurtigt styrter ned efter bytte. Fordybninger er lavet i motorhjelmen for at øge den dynamiske ydeevne af Ferrari Enzo. Bakspejle er placeret på hjulkassernes vinger, som giver fremragende udsyn på grund af deres fjernelse til siderne.

CFRP bakspejle
CFRP bakspejle

Hovedoptikken er forsænket dybt i vingerne og dækket med glas af høj kvalitet, som sikrer sikkerhed, når små genstande rammer med høj hastighed.

Den lave taglinje passer ind i det bagerste rumlåg, som rummer en lille spoiler. Bagskærmene har overdimensionerede luftindtag, der ikke kun giver køling, men også giver et dramatisk italiensk look.

Fra sidefremspringet ses det tydeligt, at ryggen har en aflang form. Dette skyldes placeringen af motoren bag fører og passager. For ikke at nævne Ferraris karakteristiske femtakkede alufælge.

åbne døre
åbne døre

Men den vigtigste egenskab ved Ferrari Enzos udseende er den måde, dørene åbner på. De går op, og vinklen er 45grader giver dig mulighed for nemt at klatre ind i kabinen.

Italiensk salon

Det indre af den italienske superbil er et lagerhus af funktionalitet. Sort kulstof, aluminium og endda læder - alt dette skaber ingen tiltrækning. Mere som det indvendige rum af det almindelige. Samtidig er Ferrari Enzo fra 2004 ved visuel vurdering langt ringere end sine konkurrenter.

Vægten i kabinen er på funktionaliteten af cockpittet. Foran føreren er rattet, som har mange indstillinger og kontroller til yderligere bilmuligheder. Instrumentbrættet er lavet i traditionel Ferrari-stil.

Multifunktionsrat
Multifunktionsrat

To store gule skiver viser hastigheden og motorhastigheden (vist på billedet af Ferrari Enzo). Baggrundsbelysningen ser ret imponerende ud, men samtidig prætentiøs og usædvanlig. Alle knapper på frontkonsollen er oplyst af LED-elementer. Indeni er alt fyldt med tilstedeværelsen af kulfiber.

Med alle bilens muligheder er interiøret meget trangt. Dette er ikke kun resultatet af brugen af sorte farver, men også tilstedeværelsen af små vinduer, der lukker lidt lys ind. Som det er kutyme hos sportsvognsproducenter, laves sædespande på bestilling. Derfor vil ikke enhver person være i stand til at indkvartere sig komfortabelt i det.

Der er i øvrigt ingen bagerste række overhovedet, det bagerste glas på motorrumsdækslet er placeret bag førerens hoved.

Teknisk udstyr

Ferrari Enzo V12-motor med en kapacitet på 6 liter yder maksim alt 660 hestekræfter. Fremragende drejningsmoment tilladerovervind speedometervisningerne på 100 km/t allerede efter 3,3 sekunder. En seks-trins robotiseret gearkasse, sammen med baghjulstræk, giver dig mulighed for at accelerere til 348 km/t.

Motorplacering
Motorplacering

I 2002 var det den hurtigste og dyreste sportsvogn i verden. Mange berømte modeller blev skabt på basis af den, inklusive den berømte Aston Martin.

Bilfunktioner

Et karakteristisk træk ved det tekniske udstyr er den lave placering af komponenter og samlinger. Som følge heraf er tyngdepunktet det samme som for racerbiler. Brændstoftanke er installeret mellem førerhuset og væggen i motorrummet. Deres volumen er 110 liter.

Motoren er fastgjort til to punkter gennem lydløse blokke, og gearkassen er i ét. Dette design reducerer vibrationer på kroppen. Forsiden af monocoque har aluminiumshonningkager til at absorbere energien fra et front alt sammenstød.

Som med alle sportsvogne bruger Ferrari Enzo carbon-keramiske bremseskiver til pålidelig bremsning. De anses for at være holdbare, når de bruges under alle forhold. Superlavprofildæk holder frihøjden på et urealistisk lavt niveau.

Interessant fakta

Under den globale økonomiske krise i 2008 havde virksomheden det svært. Efterfølgende satte producenten et stort antal "Enzo" til salg med en samlet værdi på omkring 1.600.000 amerikanske dollars (95 millioner rubler). Dette var modeller til rekordlave priser.

En af de heldige, der fik en sportsvogn, varBritisk forretningsmand baseret i De Forenede Arabiske Emirater.

Han nåede ikke at nøjes med biler længe. På grund af en trafikforseelse dømte retten briten til at betale en bøde på $30.000 (1,7 millioner rubler) eller en fængselsstraf. Løsningen blev fundet hurtigt - forretningsmanden forlod bilen og flygtede.

Straffeparkering i Dubai
Straffeparkering i Dubai

Supercar stod på en fin parkeringsplads i næsten 2 år under den brændende sol. Som et resultat, uden at vente på ejeren, satte regeringen Ferrari'en på auktion.

Modellens relevans i Rusland

Mange bilentusiaster drømmer stadig om Ferrari Enzo, men den forbliver højst sandsynligt på ønskelisten. Antallet af producerede biler er 359 styk, der hver koster omkring 45.500.000 rubler.

En sportsvogns eksklusivitet er et positivt aspekt, men der er også ulemper. Udskiftning af et hjul vil koste ejeren en pæn krone, da ikke enhver bilservice vil være klar til at hjælpe dig. Reservedele købes udelukkende på bestilling, og det vil tage lang tid at vente på dem. I første omgang skal du sende en forespørgsel til fabrikken, derefter vil der blive tjekket - om du virkelig er ejeren af bilen, og først derefter vil ordren blive sendt til dig.

På trods af alle de vanskeligheder, der er forbundet med at eje en sportsmonokok, er der nu mange, der ønsker at købe denne luksusbil. Det er kun værd at sige, at hvis du køber, vil du blive inkluderet på listen over heldige mennesker, der ejer dette mesterværk af italiensk produktion.

Anbefalede: