Antal regioner i Kasakhstan: nu sytten

Indholdsfortegnelse:

Antal regioner i Kasakhstan: nu sytten
Antal regioner i Kasakhstan: nu sytten
Anonim

Siden 2012 er Kasakhstan skiftet til nummerplader i et nyt format. De er meget tættere på internationale og mere bekvemme. Regionen - stedet for registrering af bilen - blev udpeget med et latinsk kodebogstav. Nu på skiltene er det angivet med et tal. Siden juni 2018, efter adskillelsen af byen Shymkent (Chimkent) i en separat territorial enhed, har der været sytten sådanne regioner. Tre numre tilhører de største byer i landet, resten tilhører regionerne.

Koder til nummerplader. Vi vil nu leve på en ny måde

Koder for nummerplader i Kasakhstan
Koder for nummerplader i Kasakhstan

Regioner i Kasakhstan med bilnumre

Number Region (by, region) Administrativt center Større byer
01 Astana Astana -
02 Almaty (Alma-Ata) Almaty (Alma-Ata) -
03 Akmola Kokshetau (Kokchetav) Stepnogorsk, Shchuchinsk, Atbasar
04 Aktobe Aktobe (Aktyubinsk) Khromtau
05 Almaty Taldykorgan (Taldy-Kurgan) Zharkent
06 Atyrau Atyrau (Guriev) Kulsary
07 vestkasakhisk Uralsk Aksai
08 Zhambyl Taraz (Dzhambul) Zhanatas, Karatau
09 Karaganda Karaganda Temirtau, Zhezkazgan (Dzhezkazgan), Satpayev, Balkhash, Shakhtinsk, Abay
10 Kostanay Kostanay (Kostanay) Arkalyk, Lisakovsk, Rudny, Zhitikara
11 Kyzylorda Kyzylorda (Kyzyl-Orda) Aralsk, Kazalinsk
12 Mangistauskaya Aktau Zhanaozen
13 Turkestan Turkestan Kentau, Arys, Saryagash
14 Pavlodar Pavlodar Ekibastuz, Aksu
15 Nordkasakhstan Petropavlovsk Mamlyutka, Taiynsha (Krasnoarmeysk), Bulaevo, Sergeevka
16 Østkasakhstan Ust-Kamenogorsk Semey (Semipalatinsk), Kurchatov, Ridder (Leninogorsk)
17 Shymkent (Chimkent) - -

Gamle numre

Det er dog værd at bemærke, at det ikke var nødvendigt at ændre nummeret på den gamle prøve uden fejl. Udstedelsen af gamle er ophørt, men de kan bruges, indtil de er helt slidte. Biler med gamle Kasakhstan-nummerplader kan også ses på vejene.

Biler fra Karaganda
Biler fra Karaganda

Derfor præsenterer vi endnu et bord. Flere alfabetiske, ofte sammenfaldende, betegnelser for et emne er forbundet med, at der i Kasakhstan allerede har fundet en hel del omfordeling af administrative grænser sted. Gamle regioner forsvandt, nye dukkede op, en række distrikter blev underordnet forskellige regioner. Så de nu ikke-eksisterende regioner Dzhezkazgan, Kokchetav, Semipalatinsk, Taldy-Kurgan og Turgai havde deres egen nummerpladekode. I tabellen er det tildelt de regioner, de er inkluderet i.

Kode Region (by, region)
A, V Almaty (Alma-Ata)
B Almaty
S, Åh, W Akmola
D Aktobe
E Atyrau
F, U Østkasakhstan
N Zhambyl
K, M Karaganda
L vestkasakhisk
N Kyzylorda
Åh T Nordkasakhstan
P, W Kostanay
R Mangistauskaya
S Pavlodar
X Turkestan
Z Astana

Change

Nummerplader i Kasakhstan
Nummerplader i Kasakhstan

Rummets udseende har ændret sig en smule. Kasakhstans flag og indekset KZ (Kasakhstan) er blevet tilføjet til venstre. Nedenfor er en nyskabelse - nummeret på regionen Kasakhstan. Der er heller ingen forskelle i nummereringen. Tre cifre - en person, to - en juridisk enhed. Tallet kan også være kvadratisk eller rektangulært, aflangt.

Numrene på republikkens øverste ledelse og deres tjenester fik også et flag. Præsidenten havde allerede sit nummer og forblev derfor uændret. Sådanne plader har ikke nummeret på regionen Kasakhstan, og deres numre indikerer tilhørsforhold. For eksempel er 01 præsidenten, 05 er udenrigsministeren.

Kasakhstans politinumre er forskellige på to måder. Først den blå baggrund. For det andet et firecifret tal. Der er dog også et mærke på nummeret for regionen Kasakhstan.

Kasakhstans politi
Kasakhstans politi

Militærkøretøjer i Kasakhstan har plader med den traditionelle femtakkede stjerne. På de nye numre overtager det flagets plads, men ellers ligner de militære numre de civile. Medmindre der er "stjerner" på tallene med sort og grøn baggrund. Biler med sorte numre tilhører den nationale sikkerhedstjeneste, og dem med grønne numre tilhører grænsevagterne.

For biler fra udenlandske statsborgere, der er permanent bosiddende i Kasakhstan, samt udenlandske organisationer, er der også specielle numre. De er orange og harLatinsk markering. K - korrespondent (presse), M - udenlandske virksomheder, H og C - joint ventures, F - borgere. For de første fire kategorier er tallene sekscifrede. De første tre cifre er koden for den stat, hvor chaufføren eller ejeren af virksomheden er statsborger. Den civile kategori har en betegnelse for registreringsregionen og et firecifret nummer.

Ligestillet til kategorien af udenlandske statsborgere er honorære konsuler (HC). Deres numre er også orange, firecifrede og har en mini-tablet, der angiver nummerets udløbsdato.

Har også en "midlertidig" tabel over antallet af biler fra de diplomatiske tjenester i fremmede stater. Adskiller dem fra konsulær og "fremmed" rød baggrund.

Den røde farve er et specielt nummer designet til biler, der deltager i officielle regeringsbegivenheder. Men den eneste inskription på den udover KZ er PROTOKOL, strakt over hele pladens længde.

På anmodning fra FN

Også nyt i kasakhiske tal er, at de ikke har fastgørelsesanordninger. De er monteret på skruer i specielle rammer, som tidligere var valgfrit.

Disse og andre innovationer opfylder kravene i FN-forordningen om vejtrafik. Det er grunden til, at Kasakhstans nationale flag og det tilsvarende indeks optrådte på skiltene.