Sådan skifter man korrekt gear på mekanikken. Grundlæggende tips

Indholdsfortegnelse:

Sådan skifter man korrekt gear på mekanikken. Grundlæggende tips
Sådan skifter man korrekt gear på mekanikken. Grundlæggende tips
Anonim

Alle bilister kender til eksistensen af en gearkasse i en bil. De fleste nybegyndere fra begyndelsen af deres uddannelse på en køreskole har kun stødt på en "automat". Ifølge mange er det mere bekvemt at bruge. Men når sådanne bilister skifter til en bil med manuel gearkasse, begynder problemerne. Ikke alle ved, hvordan man korrekt skifter gear på mekanikken.

hvordan man skifter gear på mekanikken
hvordan man skifter gear på mekanikken

Hvad er en gearkasse

Gearkassen er en mekanisk enhed, der fordeler motorens mekaniske energi til køretøjets drivaksler. På personbiler er der i de fleste tilfælde installeret fire-, fem- og sekstrins manuelle bokse. Der er kontrolposter med et stort antal gear, men de er som regel udstyret med entreprenørudstyr og specialkøretøjer.

For at lette gearskift er der monteret en kobling mellem motoren og gearkassen. Faktum er, at motorens krumtapaksel roterer kontinuerligt, og kassens indgangsaksel er forbundet med krumtapakslen. For at aktivere gearene med en eller anden hastighed skal du stoppe rotationen af akslen. Til dette ibilen har en koblingspedal, når der trykkes på, kobles gearkassen midlertidigt fra motoren. Og det er med at trykke på koblingspedalen, at gearskiftet på mekanikken begynder.

Procedure for start i en bil med manuel gearkasse

gearskifte på mekanikken
gearskifte på mekanikken

Faktisk er der ikke noget svært ved at flytte en bil med manuel gearkasse. Samtidig skal man huske på, at hvis elektronikken overvåger motorens omdrejningstal på "automatikken", så skal føreren i tilfælde af en manuel gearkasse selv "lytte" til motoren.

Før du kan finde ud af, hvordan du skifter gear korrekt på mekanikken, skal du flytte bilen fra sin plads og give den acceleration. For at gøre dette skal du følge trinene i følgende rækkefølge:

  1. Sørg for, at gearvælgeren er i neutral, og start motoren.
  2. Tryk på koblingspedalen, og vent et par sekunder. Pedalen skal trykkes helt ned, det vil sige indtil polik.
  3. Blødt, men med en tydelig bevægelse, skift til første gear. Det er glat, og ikke med kraft og ryk. Alle moderne kasser kræver ingen indsats. Håndtaget bevæger sig let, gearene skifter frit og tydeligt.
  4. Slip langsomt koblingspedalen, mens du også forsigtigt træder gaspedalen ned. Giv ikke straks "gas til fiasko." Bilen vil bare rykke og gå i stå. Det er heller ikke værd at stramme med presning. Motoren har muligvis ikke nok omdrejninger til at accelerere køretøjet.

Sådan skifter man gear på mekanikken i bevægelse

hvordan man skifter gearmekanik
hvordan man skifter gearmekanik

Uerfarne bilister glemmer ofte at holde øje med speedometeret. Som følge heraf er de forsinket med gearskifte til et højere. Hvis du lytter godt efter bilen, vil den fortælle dig, hvornår du skal skifte til en anden hastighed. Men denne oplevelse kommer med tiden. I mellemtiden, "speedometer til at hjælpe dig." Du bør huske, hvordan du skifter gear korrekt på mekanikken:

  • 1. gear - 0 til 15 km/t. I dette gear skal du afsted og gennemgå den såkaldte "startfase", hvor bilen får primær acceleration. Så snart speedometernålen når 15 km/t, skal du skifte til næste gear
  • 2. gear - 15 til 30 km/t. I dette gear fortsætter bilen med at optage acceleration. Det er ikke marchfart, men i andet gear kan du køre gennem svært terræn. Så snart bilen accelererer til 30 km/t, skifter vi til næste gear
  • 3. gear - 30 til 45 km/t. Ved denne hastighed bevæger de sig oftest i bytrafikken. Men hvis bilen kører ind på motorvejen, skal du skifte til et højere gear.
  • 4. gear - fra 45 km/t. På en fire-trins er dette gear marchhastighed. Hvis kontrolpunktet har flere trin, så udføres overgangen til dem også i prioriteret rækkefølge, når bilen når en vis hastighed.

Nu direkte om, hvordan man korrekt skifter gear på mekanikken. For det første, skynd dig ikke. Fremgangsmåden er enkel ogdu skal lære det som "Vor Fader": klem på koblingen, skru på hastigheden, slip koblingen, tryk på "gas". Og vær i intet tilfælde forvirret!

Anbefalede: