Korrekt skift - hvorfor skal du lære dette?

Korrekt skift - hvorfor skal du lære dette?
Korrekt skift - hvorfor skal du lære dette?
Anonim

90'erne var præget af massedistributionen af automatiske gearkasser, som fjernede et sådant ansvar fra føreren som at skifte gear. Selv dengang havde sådanne "teknologiske mirakler" mange modstandere. Nogle af dem gik over på den anden side, og nogle blev hos deres egne. Under alle omstændigheder tilbyder virksomheder den dag i dag ikke kun automatiske transmissioner, men også mekaniske, da mange bilister foretrækker ikke at dedikere en så vigtig funktion til automatisering.

Ud over udseendet af "automatiske maskiner", sp

Gearskift
Gearskift

skiftetilbud, fordi det stadig var nødvendigt at skifte fra neutral. Gearskift gennem bilindustriens historie var muligt gennem et håndtag kaldet "vælgeren", et joystick (i nogle BMW- og Audi-modeller), et håndtag bag rattet (som i GM SUV'er) samt brug af skovlskiftere eller knapper på rattet. Sidstnævnte blev generelt kun brugt i sportsvogne, hvor du ikke kunne blive distraheret af ting som at skifte gear, og det var hurtigere end at bruge et håndtag.

Nu lidt om mekanikken. De fleste chaufførerde vælger sådan en kasse, fordi den er billigere for mange, og også, hvad man end må sige, kan mange ikke vænne sig til den og foretrækker klassikerne. Desuden fører korrekt gearskifte uundgåeligt til en reduktion i brændstofforbruget, da manuel skift giver dig mulighed for at skifte til et lavere gear i tilfælde af overbelastning og op i højere gear, når høje motorhastigheder nås. Og dette giver dig til gengæld mulighed for optim alt at vælge køretilstande og nyde det. Gearskift på en bil udstyret med en manuel gearkasse giver dig mulighed for at gøre kørslen både mere dynamisk og rolig, glat.

Korrekt gearskifte
Korrekt gearskifte

Mange test, såvel som blot resultater, viser, at manuelt skift er mere effektivt og opnår bedre resultater, da biler med samme motorer, men forskellige gearkasser med samme antal gear, har drastisk forskellige skift. Nogle gange når fordelen ved mekanik et sekund, når man accelererer til 100 km/t, og i denne test er det ret meget.

Der er blevet t alt meget om, hvor meget mere chaufførglæde der kommer af at køre med manuel gearkasse. Men lad os se på den anden side af medaljen. By, storby, med et stort antal biler. For eksempel bruger en person ikke meget tid på en lige vej og vender ofte. For at gøre dette skal han sænke farten, klemme koblingen, aktivere det ønskede gear, efter at have valgt det tidligere, og derefter vælge den passende motorhastighed for ikke at føle ubehagelige ryk ellerstød. Der er ingen sådanne problemer med "automatikken", og det er svært at argumentere med dette, dette er dens største fordel, fordi det blev skabt for at gøre det lettere for chaufføren at "skæbne".

Gearskifte på en bil
Gearskifte på en bil

En automatgearkasse udfører således ikke kun sådan en opgave som at skifte gear, men tager også højde for mange andre småting, der kan være noget trættende.

Selvfølgelig tilbydes dette valg udelukkende til chaufføren. Da der ikke er nogen tvist om smag, og også hver person fører sin egen livsstil og har sine egne lidenskaber og temperament, derfor kan du i dag stadig købe både automatisk og manuel gearkasse.

Anbefalede: