Porshe 911 er en meget populær luksusbil fra Porshe

Porshe 911 er en meget populær luksusbil fra Porshe
Porshe 911 er en meget populær luksusbil fra Porshe
Anonim

Da min bedstefar, en handicappet frontlinjesoldat, tog mig med på en køretur i de "puklede Zaporozhets", en gave fra landet for hans helbred tabt i krigen, kunne jeg ikke engang forestille mig, at jeg kørte bil en bil, der strukturelt blev skabt efter samme principper som og Porshe 911: motoropstilling bagtil med baghjulstræk. Først nu er motoren ikke boxer, karosseriet er mindre strømlinet, ergonomien i kabinen er anderledes og hastighedsegenskaberne er mindre, men alt passer sammen! Og begge biler er blevet ikoniske. Begge deler en fælles forfader i Volkswagen Käfer, eller den dagligdags Volkswagen Beetle, som blev skabt med deltagelse af Ferdinand Porsche og blev produceret fra 1938 til 2003.

Den legendariske Porshe 911 har en kortere historie end Beetle, men 2014 vil markere sit 50-års jubilæum. Det digitale indeks 911 var ikke planlagt til at blive brugt i navnet - det var blot et trecifret internt nummer på den næste racermodel. Men salgets succes sikrede det digitale navn for 7. generation af denne ekstraordinære og verdensberømte model. Mange ting har ændret sig i Porsche 911 gennem årene, men følgende egenskaber er forblevet uændrede: pålidelighed, højeste kvalitet og princippet om en todørs firesæders coupé med en boxermotor,monteret bag bagakslen.

Porsche 911
Porsche 911

Det bagerste motorlayout i personbilindustriens historie er generelt en sjældenhed, især i nyere tid. Men antallet af Porsche 911-fans gennem hele sin historie er forblevet enormt. Og det er ikke overraskende. Alle Porsche 911-modeller havde state-of-the-art tekniske egenskaber for deres tid. Det øgede kun populariteten. En anden egenskab ved denne bil er, at den altid arver funktionerne fra den allerførste Porshe 911. Du vil ikke forveksle den med nogen blandt andre biler, hverken på parkeringspladsen eller i strømmen af biler.

I løbet af Porshe 911's lange historie har forskellige modeller af denne bil gentagne gange deltaget i motorkonkurrencer på forskellige niveauer. På listen over sejre for bilen, den absolutte stilling for etaperne i World Rally Championship, Targa Florio-løbet, kredsløbsløbene 12 Hours of Sebring, 24 Hours of Daytona og den legendariske 24 Hours of Nürburgring.

Porsche 911 Turbo
Porsche 911 Turbo

Den høje kvalitet af serieproduktion af enheder gjorde det muligt tilbage i begyndelsen af 70'erne at udstyre Porshe 911 med en forceret turbomotor, hvis vedligeholdelsesfrekvens ikke oversteg den for konventionelle atmosfæriske motorer. Samtidig var bilen ikke krævende for førerens færdighedsniveau og kunne sikkert bruges dagligt i enhver situation. Den allerførste Porsche 911 Turbo blev givet til kunstneren, barnebarnet til Ferdinand Porsche, i 1975. Han blev udnyttet af hende i lang tid, lykkeligt og uden uheld.

Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3

I 2006, som en del affemte generation, dukkede en version af Porsche 911 GT3 op med en naturligt aspireret motor med en maksimal effekt på 415 hk. Med en volumen på 3,6 liter er dens specifikke effekt 115 hk. literen, og han "ved hvordan" han skal arbejde ved 8.400 o/min, selvom det maksimale afkast er på 7.600 o/min. Dette er en af de mest omdrejningstal og stærkt forcerede naturligt aspirerede motorer i sin klasse.

Porshe 911 er den legendariske bil med flest modifikationer i det nuværende tilbud fra producenten, en bil, der er blevet et symbol på pålidelighed og tidløshed.

Anbefalede: