Defekt VAZ-2110: ingen gnist. 8 ventil injektor: mulige årsager til problemet

Indholdsfortegnelse:

Defekt VAZ-2110: ingen gnist. 8 ventil injektor: mulige årsager til problemet
Defekt VAZ-2110: ingen gnist. 8 ventil injektor: mulige årsager til problemet
Anonim

Alle mulige nedbrud af VAZ-2110-biler er betinget opdelt i tre typer. Disse er problemer i brændstofforsyningssystemet, forskellige fejl i elektronik og elektriske komponenter samt mere globale problemer (ICE, gearkasse). Hvis bilen har problemer i tændingssystemet, stiller de straks en diagnose - gnisten er forsvundet. Lad os se på, hvorfor der ikke er nogen gnist på VAZ-2110 (injektor, 8 ventiler). Så hvad er årsagerne til en sådan fejl?

Mulige årsager til fravær

De fleste moderne biler er udstyret med mange sensorer. De gør livet lettere for bilejeren og komplicerer reparationer. I elektronikken, der er ansvarlig for driften af indsprøjtningsmotoren, er der flere sensorer, der er ansvarlige for gnistdannelsesprocessen. Men årsagerne til, at der ikke er nogen gnist (VAZ-2110, injektor, 8 ventiler) kan være i andre noder. Der er flere typer mulige sammenbrud. Den første kan tilskrives forskellige problemer i bilens brændstofsystem. Dette omfatter funktionsfejl, hvor brændstof ikke kan trænge ind i cylindrene, eller forsyningen ikke fungerer.

vaz 2110 ingen gnistinjektor 8 ventiler
vaz 2110 ingen gnistinjektor 8 ventiler

Hvis der ikke er nogen gnist (VAZ-2110, injektor, 8 ventiler), kan det skyldes brændstofsystemet. Selve pumperelæet eller dykelementet svigter ofte. Kontrollen udføres "ved øre".

Næste er de elektriske problemer. Disse er en af de mest almindelige fejl. Med sådanne sammenbrud kommer en elektrisk udladning ikke til stearinlyset. Naturligvis vil blandingen ikke blive antændt. Blandt de globale problemer er motorens fuldstændige fejl, en knækket tandrem. Det er ikke værd at dvæle ved disse fejl.

Diagnostiske metoder

Hvorfor forsvandt gnisten (VAZ-2110, injektor, 8 ventiler)? Problemstillingen bør afklares så gennemtænkt som muligt og i flere faser. Og for at søgen efter årsagen lykkes, skal du bruge et multimeter samt et gnistgab.

Etape

Sædvanligvis er symptomerne på problemet som følger: starteren roterer korrekt i sin standardtilstand, men motoren ønsker ikke at starte. En af de mest sandsynlige årsager er en brændstofpumpe, der ikke starter. Forresten, på injektor "tens" er den nedsænkelig og placeres direkte i tanken.

ingen gnist vaz 2110 injektor 8 ventiler
ingen gnist vaz 2110 injektor 8 ventiler

Du kan kontrollere elementet ved tilstedeværelsen af lyden af arbejde. Tænd for tændingen - der skulle være en rumlen i området af bagsæderne. Nogle gange mangler det. I dette tilfælde skal du kontrollere sikringerne. VAZ-2110 er en indsprøjtningsbil og en sikringsboksher placeret på siden af midterkonsollen i passagersiden. Det er nødvendigt at skrue fastgørelserne af, derefter fjerne dækslet, kontrollere sikringerne for funktionalitet og om nødvendigt udskifte dem. Hvis elementerne er fuldt funktionsdygtige, skal du kontrollere, om relæet tænder, både det primære og brændstofpumpen. Inklusionens øjeblik kan mærkes med en finger. Der høres også et markant klik.

Hvis brændstofpumpen er i drift, skal du bruge en trykmåler til at kontrollere tilstedeværelsen af brændstof i den. Hvis der ikke er nogen trykmåler, skal du trykke på spolen for enden af brændstofskinnen. Dette element kan være i en beskyttelseshætte. Trykket vil være ret mærkbart, selvom dets kraft ikke kan bestemmes. En kørende pumpe og intet tryk kan indikere en forhindring i brændstofslangen. Dette kan være forårsaget af et tilstoppet brændstoffilter.

fase to

Hvis der ikke er nogen gnist på VAZ-2110 (injektor, 8 ventiler), så er tændrør ofte årsagen. De bliver naturligvis kontrolleret, om brændstofpumpen virker. Det er bedst at bruge et gnistgab til test. Hvis strømmen er fordelt på to stearinlys, er der altid et sammenbrud "til jord".

hvorfor der ikke er nogen gnist på vaz 2110 injector 8 ventiler
hvorfor der ikke er nogen gnist på vaz 2110 injector 8 ventiler

En variant er mulig, når der var et ledningsbrud på tændspolen, eller der opstod brud på dens vikling. Hvis VAZ-2110-bilen ikke har en gnist (injektor, 8 ventiler) på to ledninger, kan årsagerne være i en ikke-fungerende tændspole eller controller. I to tilfælde er der mulighed for brudhøjspændingsledninger. Denne mulighed skal afkrydses først. Se på modstandsniveauet. Normale aflæsninger er op til 200 kOhm.

Tændingsmodul og spole

Her kan du tjekke de fejlkoder, der er i bilens hukommelse. Hvis ECU'en ikke har en diagnostisk funktion, bør du installere et kendt-godt modul.

hvad skal man gøre, hvis gnisten forsvandt i en vaz 2110 bil
hvad skal man gøre, hvis gnisten forsvandt i en vaz 2110 bil

Du kan finde ud af, hvorfor der ikke er nogen gnist på VAZ-2110 (injektor, 8 ventiler) ved hjælp af en defekt controller. Det er også muligt at bryde ledningerne fra styreenheden til tændspolen. Hvis der ikke er nogen gnist på hver af spolerne, er det værd at sørge for, at der er strøm. Hvis der af en eller anden grund ikke er nogen elektrisk udladning, skal elementet udskiftes. Tændingsmodulet virker i systemet. Derfor ville det være nyttigt at tjekke "minus".

Mulige fejl i VAZ-injektorer

Koder kan signalere fejlfunktioner af alle dele og samlinger i bilen. Oftest skyldes dette sensorer. Temperatursensorer er især påvirket - de overophedes. Også bilister klager over injektorerne. Der opstår problemer på grund af brud i kredsløbet. Som følge heraf kan de ikke arbejde til tiden. Dette inkluderer også et populært sammenbrud på VAZ-2110 - der er ingen gnist. Injektoren med 8 ventiler kan ikke starte korrekt på grund af dette.

vaz 2110 injector mangler gnist hvad er årsagen
vaz 2110 injector mangler gnist hvad er årsagen

Nu om motorfejl. Den mest almindelige af disse er overophedning. Stearinlys overophedes også, så gnisten forsvinder. Som følge heraf leverer motoren ikke nogentegn på liv. Den næste ting at overveje er ventilerne. Disse dele kan være for snavsede, hvilket resulterer i deres fuldstændige lukning. De passerer ikke den nødvendige blanding af luft og brændstof. Og endelig blæserne - hvis de ikke virker, vil strømenheden konstant overophedes.

Andre fejl

Hvis starteren ikke roterer, forsvinder gnisten mellem tændingskontakten og dette element. Ofte sker dette med et afladet eller defekt batteri. Et norm alt batteri viser, når det er testet, mindst 11,8 V. En defekt tændingscylinder vil dukke op med det samme, når føreren indsætter og drejer nøglen. Hvis nøglen er for let eller for svær at dreje, skal låsen udskiftes. Startrelæet eller tændingssystemet er også en af de mulige årsager til manglen på en gnist. Men du kan ikke selv tjekke disse noder. "Retractor"-anordningen kan sætte sig fast i starteren. I dette tilfælde forsvinder gnisten undervejs. Erfarne bilentusiaster slår starteren med en skruenøgle eller hammer for at få gnisten tilbage. Men dette er kun sandt i marken.

hvad skal man gøre, hvis gnisten forsvandt i en vaz 2110 bil
hvad skal man gøre, hvis gnisten forsvandt i en vaz 2110 bil

Hvad skal man gøre, hvis gnisten forsvandt i VAZ-2110-bilen? Tjek starteren i garagen med et batteri. Hvis du trykker enhedens krop til batteriets "minus" og strækker "plus"-ledningen til "retraktoren", så kommer enheden til live. Ofte kan gnisten forsvinde, hvor der tilføres strøm til starteren. Dette kredsløb kontrolleres bedst med et multimeter. Her kan man ikke klare sig - assistenten vil fungere som nøgle på henrettelsestidspunktetmål.

Konklusion

Da gnisten forsvandt på VAZ-2110 (injektor), er årsagen svært umiddelbart at fastslå. Måske ligger problemet i de corny oxiderede kontakter. I nogle tilfælde kan situationen rettes ved at rense terminalerne for oxider. Især værd at være opmærksom på ledningen fra jorden, der går til batteriet. I 80 procent af tilfældene løses problemet med vanskelig start på denne måde.

Anbefalede: