Chevrolet Caprice - generationsskifte fra Impala til Holden

Indholdsfortegnelse:

Chevrolet Caprice - generationsskifte fra Impala til Holden
Chevrolet Caprice - generationsskifte fra Impala til Holden
Anonim

I vores tid overrasker fabrikanter os med nye og nye bilmodeller. Nogle af dem er masseproducerede og tjener som et værktøj til at erobre markedet. Disse er f.eks. Toyota Corolla og Volkswagen Golf - biler kendt over hele verden. Og nogle er tværtimod sjældne selv for samlere. Eksempelvis udkom Lamborghini Veneno i kun tre eksemplarer, og Nissan R390 GT1 Road Car så dagens lys i mængden af to styk. Men der er modeller, der er klassikere fra en bestemt periode, region eller endda subkultur. Jeg vil gerne fortælle dig om en af disse biler.

Hollywood-filmpremierer i slutningen af det tyvende århundrede var fulde af biler, der skabte billeder til tilbedelse og promoverede bilproducenters produkter. En af disse biler kunne ofte ses af os, beboere i det post-sovjetiske rum, på tv-skærme. Denne Chevrolet Caprice er udtænkt af General Motors. Men indtil vores tid i SNG er der ikke så mange sådanne skønheder i fuld størrelse tilbage.

Denne sedan stammer fra USA ogFødselsår - 1966, efter at Chevrolet Impala Caprice-udstyret blev opdelt i en selvstændig model, som indtog en separat linje af Chevrolet-mærkebiler.

I sin eksistens har maskinen overlevet seks generationer, færdiggørelsen og tilbagevenden af produktionen til Amerika.

Første generation: 1966-1970

1966 CHEVROLET CAPRICE
1966 CHEVROLET CAPRICE

Den første generation kom ind i serien som topversionen af Chevrolet Impala og var en sedan i fuld størrelse. Den brugte en mere avanceret og stivere affjedring, materialerne i dekorationen var dyrere for at indikere premium over klassekammerater. Bilen blev udviklet på basis af GM B-Platform og havde en rammestruktur. Chevrolet Caprice blev straks virksomhedens flagskib og blev produceret i flere karrosserityper: firedørs sedan, todørs coupé og stationcar. Alle biler var udstyret med otte-cylindrede motorer med en volumen på 4,6 til 7,4 liter, som fungerede sammen med mekaniske og automatiske gearkasser.

Anden generation: 1971-1976

CHEVROLET CAPRICE 1974
CHEVROLET CAPRICE 1974

Næste generation af Chevrolet Caprice begyndte at blive produceret ikke kun i USA, men også i Canada. Biler er blevet endnu større end deres forgængere. Kroppens længde nåede fantastiske 5700 millimeter. Udvalget af kroppe er blevet udvidet. Nu blev sedan, hardtop sedan, coupe, hardtop coupe, cabriolet og stationcar tilbudt købere. Hjertet i maskinerne var i to versioner af de V-formede "ottere" (pitch-block og big-block) med en volumen på 5, 7, 6, 6 og 7,4 liter.

Tredje generation: 1977-1990

1980 CHEVROLET CAPRICE
1980 CHEVROLET CAPRICE

Cars kom ind i serien i kun tre varianter: coupé sedan og stationcar. Desuden blev de lidt mindre og kortere end deres forgængere: 5400 millimeter - en sedan og 5500 millimeter - en stationcar. Udvalget af motorer er dog udvidet, og udover de klassiske V-formede "ottere" fik "Caprices" række- og V-formede sekscylindrede motorer. Og også dieselmotorer blev lanceret i serien. Alt dette blev parret med en automatisk gearkasse til alle udstyrsniveauer.

I denne periode blev Chevrolet Caprice Classic udgivet - den længste i mange års produktion, som kun kan ses i mange Hollywood-film. Biler begynder at blive brugt af politiet, og derfor blinker højhastighedsjagter på Caprice i mange billeder.

Fjerde generation: 1991-1996

1992 CHEVROLET CAPRICE WAGON
1992 CHEVROLET CAPRICE WAGON

Denne generation var den sidste, der blev produceret i USA på det tidspunkt, og gav plads til rivalen Ford Crown Victoria, som blev den eneste amerikanske sedan i fuld størrelse, efter at Chevrolet Caprice forlod markedet. Platformen og dimensionerne forblev de samme som tredje generation, men udseendet har ændret sig dramatisk. Den aerodynamiske ydeevne af kroppen er blevet væsentligt forbedret, hvilket får den til at se mere strømlinet ud. Dette forårsagede en blandet reaktion blandt tilhængere af modellen.

Kun otte-cylindrede motorer på 4, 3, 5, 0 og 5,7 liter vendte tilbage til udstyret. MENden firetrins automat forblev uændret.

Fjerde generation af Chevrolet Caprice Wagon begyndte at ligne Oldsmobile mere, men dette påvirkede ikke dens ergonomi og indvendige rummelighed.

Men mest af alt blev denne generation husket af amerikanske retshåndhævende embedsmænd. Næsten alle politiafdelinger var udstyret med en speciel version af Chevrolet Caprice politibil, som var udstyret med de kraftigste motorer i rækken. Politiet holdt så meget af den trofaste assistent, at "Caprices" selv efter produktionens ophør tjente i afdelinger i lang tid og blev repareret på specialiserede kontorer.

Dette er slutningen på historien om klassiske rent amerikanske Chevrolet Caprice sedans. Men dette er ikke slutningen på historien som helhed.

Femte generation: 1999-2006

2002 CHEVROLET CAPRICE
2002 CHEVROLET CAPRICE

Efter tre år er modelnavnet tilbage på markedet. Kun nu i Mellemøsten. Og det var en australsk Holden-model Statesman, kun med et Chevrolet-navneskilt. Ikke desto mindre var det officielt den nye forgænger til "Caprice". Bilen var udstyret med V-formede seks- og ottecylindrede motorer med en volumen på henholdsvis 3,8 og 5,7. I 2003 blev udseendet af denne generation ændret, hvilket gav sedanen et mere præsentabelt og forretningsmæssigt udseende.

Sjette generation: 2007-2017

2017 CHEVROLET CAPRIS
2017 CHEVROLET CAPRIS

Den moderne Chevrolet Caprice er stadig den samme kopi af den australske, designet specielt til de arabiske lande. Kraftværket er det enesteseks-liters V8 med en seks-trins automatgearkasse. Udvendigt fik kroppen et mere truende udseende, som tydeligvis giver den soliditet. Men i modsætning til den femte forgænger vendte bilen i 2011 tilbage til det amerikanske marked igen som en patruljevogn for alle de samme politiafdelinger. Der er dog ikke frit salg af den amerikanske version af sedanen, og politiudgaven er i modsætning til den civile også udstyret med en 3,6-liters sekscylindret V-motor.

Det er svært at sige, at dette er en af de bedste biler. Egenskaberne ved Chevrolet Caprice overrasker ikke med deres superydeevne. Men hvad er der i denne bil? Klassisk motor og sweep. Det er alt, der skal til for at forstå den amerikanske bilindustri.

Anbefalede: