LeTourneau L-2350 - den største læsser i verden

Indholdsfortegnelse:

LeTourneau L-2350 - den største læsser i verden
LeTourneau L-2350 - den største læsser i verden
Anonim

Frontlæsseren er nok det mest populære udstyr inden for byggeri og stenbrud i dag. Han kom ind i den moderne verden i en sådan grad og blev en hverdagsbil, at enhver aktivitet i dette område er næsten umulig uden ham. Det kan ved første øjekast virke som om denne teknik blev opfundet i oldtiden, men den første omtale af den refererer kun til det sidste århundrede.

LeTourneau L-2350 - den største læssemaskine på hjul i verden
LeTourneau L-2350 - den største læssemaskine på hjul i verden

Historie

De første frontlæssere dukkede op i 30'erne af det XX århundrede. I 1952 kunne de allerede løfte 10 tons, men selv dengang kunne ingen have forestillet sig, at de i dag ville nå sådanne dimensioner. I løbet af hele brugsperioden har maskinerne gennemgået en positiv teknisk udvikling og har opnået en høj vurdering på forskellige områder. De bruges i landbruget, rengøring af sommerhuse,samt i motorvejsbyggeri og enorme stenbrud. Forskellige modifikationer af læsseren er beregnet til forskellige processer, men nu vil artiklen tale om en utrolig, fantastisk, fascinerende præstation af teknologi.

LeTourneau L-2350 - den største læssemaskine på hjul i verden
LeTourneau L-2350 - den største læssemaskine på hjul i verden

Funktion og beskrivelse

LeTourneau L-2350 - Den største frontlæsser i verden, denne "goliat" ligner et to-etagers hus med store tænder og stor styrke. Det er skabt i Texas, hvor folk ved, hvordan man nyder arbejdet. Et stort team arbejder på at skabe disse monstre. Det tager 16 uger at producere en sådan læsser. Alt er skabt fra bunden.

Processen begynder i en lysbueovn, hvor stål smeltes. At bygge den største læsser er en kompleks proces, da de gigantiske dele kræver lige store stålplader, der skal skæres og flyttes med lige så imponerende værktøjer. Disse omfatter for eksempel en skruestik, der er i stand til at flytte og holde en øse, der kan veje op til 20 tons i lang tid. De største vanskeligheder ved at arbejde med sådant udstyr er relateret til dets størrelse. Det er meget nemmere for svejseren at behandle, hvis genstanden er under den, men nogle gange er genstanden for stor, så der blev også opfundet en manipulator, der bogstaveligt t alt griber øsen og kan vende den på plads. Som et resultat behøver svejsere ikke at arbejde med dele placeret over deres hoveder.

LeTourneau L-2350 - den størstefrontlæsser i verden
LeTourneau L-2350 - den størstefrontlæsser i verden

Vanskeligheder

Hvert dæk til en læsser vejer 7,5 ton, det vil sige, at der skal 30 tons gummi til en bil, og der skal en gaffeltruck og en kran til for at skifte hjul. Alt udstyr, der bruges i produktionen, er meget større end det, der findes på det frie marked.

Transport af verdens største gaffeltruck byder også på mange udfordringer, såsom hvordan man monterer en 240-tons gigant på en trailer. Følgende teknologi bruges her: maskinen er fuldstændig adskilt, det vil sige, at kroppen er delt i to, alle dæk, scoop og løfteelementer fjernes. Disse dele er placeret på 8 separate lastbiler.

LeTourneau L-2350 - den største læssemaskine på hjul i verden
LeTourneau L-2350 - den største læssemaskine på hjul i verden

Workflow

Når den er samlet, er den største læsser en enorm jordflytningsmaskine designet til meget hårdt arbejde. Den kan udføre sine funktioner næsten non-stop. Du kører op, samler 50 tons op og dumper dem i en lastbil, så vender du om, kommer tilbage og øser 50 tons igen, syv dage om ugen fra daggry til solnedgang.

Der er flere "heste" i motoren i sådanne biler end ved Kentucky Derby. En elektrisk motor med to tusinde hestekræfter kan flytte, løfte, grave og ødelægge alt på dens vej. Her er elektricitet nok til en lille by. Men denne maskine er ikke bare et bjerg af jern "muskler". Læsseren er udstyret med en sofistikeret indbygget computer, der gør den til en kombination af stål, gummi og computerchips. 17mikroprocessorer understøtter alle loaderens aktiviteter.

Tidligere blev kontrollen udført ved hjælp af et stort rat og komplekse hydrauliske håndtag. Og bevægelsesretningen skiftede 500 gange om dagen, så manden i cockpittet havde det svært. Den nye største læsser er meget nemmere at håndtere. Føreren har to joystick til sin rådighed: Det ene styrer, og det andet er ansvarlig for scoopet. Han sidder bare i førerhuset og nyder sit arbejde.

Chaufførernes anmeldelser af verdens største frontlæsser

  • Kæmpens størrelse imponerer dem virkelig. Det forekommer dem, at de administrerer et tre-etagers hus. At være i cockpittet er, siger de, en ubeskrivelig oplevelse. På én gang løfter sådan en "baby" 50 tons jord. Mens de kører dette monster, føler chaufførerne sig som giganter. Det ser ud til, at folk fandt på denne maskine, fordi alle legede i sandkassen som børn, og sådan en læsser gør det samme, men i en anden skala.
  • At køre den største læsser er enhver mands barndomsdrøm. Denne model mangler kun en raketkaster - nogle bilister kan lide at joke. For andre er læsseren en mellemting mellem en rutsjebane og en gokart. Hastigheden er ret høj, men du skal køre på ujævnt underlag, så sikkerhedsselen er altid lige ved hånden.

Anbefalede: