Renault Scenic, traditionens grundlægger

Renault Scenic, traditionens grundlægger
Renault Scenic, traditionens grundlægger
Anonim

Reno har altid været kendt for eksplosive designs. I modsætning til tyske producenter, der tilføjer en lille smule tekniske innovationer til deres udvikling, doseret en gang om året, handler franske bilproducenter i stor stil. Sådan var det med skabelsen af Renault Scenic - en yderst interessant, mangefacetteret model, som i dag med rette anses for at være en af de bedste i verdensklassifikationen. Renault Scenic-familien består af fire modeller i tre generationer.

renault scenic
renault scenic

Der var ingen konventionelle modifikationer med overgangen fra en sedan til en stationcar og fra en stationcar til en hatchback. Renault Scenic-projektet var en selvforsynende udvikling af et køretøj af minivan-typen, og designerne af Renault-firmaet klarede opgaven glimrende. Renault Scenic blev skabt på basis af Renault Megan - en kompakt familiebil klassificeret som en golfklasse. Renault Megane er efterfølgeren til den ikoniske Renault 19 og selvfølgelig efterfølgeren til dens traditioner. God arv i bilverdenen er ikke ualmindeligt, og Renault Megane er blevet en værdifuld kilde til mange højteknologiske parametre for den nye Renault Scenic.

renault naturskønne anmeldelser
renault naturskønne anmeldelser

Renault Scenic-projektet startede i 1995. Efter at have tilpasset Renault Megan-platformen til en ny bil, begyndte hovedarbejdet med design og layout af komponenterne. Renault Scenic stod klar i 1996, og et år senere fik modellen titlen "Bedste bil i Europa i 1997". Det var en ganske forventet æresanerkendelse af en ny europæisk bil, teknisk upåklagelig, kendetegnet ved et stilfuldt ydre og ekstraordinær nem betjening. Renault Scenic kraftværket var udstyret skiftevis med flere motorer med forskellige karakteristika, den første motor var ret beskeden med hensyn til trækkraft, med en effekt på 75 hk. og en volumen på 1,4 liter. Den næste motor gav heller ingen fordele, men den tredje udviklede en effekt på 115 hk, hvilket gav god gasrespons.

renault scenic ny
renault scenic ny

I 1999, som et resultat af en dyb restyling, modtog Renault Scenic en forbedret front og nye forlygter. Der blev foretaget væsentlige ændringer i instrumentbrættet, dørbeklædningen og forsædets justeringsmekanismer. På det tidspunkt var tre nye motorer klar - en benzin, to-liter, 140 hk, samt to dieselmotorer med 82 og 103 hk. henholdsvis. Men disse avancerede motorer begyndte først at blive installeret på bilen i 2000.

Pålidelighed Renault Scenic, hvis anmeldelser altid har været positive, dens designfordele forårsagede ikke nogen klager under hele produktionsperioden. En teknisk fejl forårsagede dogbehovet for at stoppe produktionen. Årsagen til dette var bilens parkeringsbremse, eller rettere, den elektroniske understøttelse af denne mekanisme. Mens bilen bevægede sig, bremsede parkeringsbremsen periodisk ufrivilligt baghjulene, hvilket var uacceptabelt.

renault naturskønt interiør
renault naturskønt interiør

Den næste bil fra Scenic-familien blev vist på Geneve Motor Show i 2003. Renault Grand Scenic - en udvidet version, syv-sæder, med en forlænget krop. Den nye model var beregnet til ture ud af byen, rejser, transport af overdimensioneret gods. Den anden og bagerste sæderække blev lagt på gulvet, og der blev opnået et perfekt fladt område. Renault Grand Scenic har længe indtaget sin plads i Scenic-familiens lineup. Snart blev den firehjulstrukne Renault Scenic Conquest frigivet. Endelig, i 2009, dukkede Renault Scenic New op - en betydelig bil med tydelige tegn på sportslighed.

Anbefalede: