Hvilken olie er egnet: syntetisk eller halvsyntetisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken olie er egnet: syntetisk eller halvsyntetisk?
Hvilken olie er egnet: syntetisk eller halvsyntetisk?
Anonim

Bilejere spekulerer ofte på, hvilken olie der er bedst at vælge: halvsyntetisk eller syntetisk? Når du vælger, er det nødvendigt at tage hensyn til visse tekniske egenskaber: alder, teknisk tilstand, mærke og kilometertal. Når du tænker på, hvad der er brug for: syntetiske eller halvsyntetiske materialer, bør du i det mindste være opmærksom på deres forskelle.

syntetisk eller halvsyntetisk
syntetisk eller halvsyntetisk

Syntetisk motorolie til biler er et produkt af kunstig oprindelse, som er opnået fra naturgas eller fra dyb behandling af olie. Den ændrer ikke dens egenskaber, selv ved længere tids brug og påvirkes lidt af eksterne faktorer.

Semisyntetisk olie opnås ved at kombinere flere baser i et bestemt forhold.

Mineralolie er et produkt af naturlig oprindelse, som opnås efter destillation af petroleum og efterfølgende rensning.

Forskelle mellem syntetisk og semisyntetisk olie

Hvad betyder stabilitet i forhold til syntetisk motorolie, og hvad betyder det for den gennemsnitlige bilist?Syntetisk olie er formuleret med molekyler, der er omhyggeligt konstrueret til ydeevne.

hvilken olie er bedre syntetisk eller semisyntetisk
hvilken olie er bedre syntetisk eller semisyntetisk

Dette resulterer i høj kemisk og termisk modstand. Derfor er syntetiske stoffer ikke så bange for lave temperaturer og overophedning som andre olier. Dette sikrer sikker drift af motoren både om vinteren og om sommeren på grund af bevarelsen af det optimale viskositetsindeks ved høj motorbelastning og høje hastigheder. Med dette valg er det lige meget, hvilken sammensætning olien har: syntetisk eller halvsyntetisk.

Kemisk modstand tillader i lang tid ikke at ændre egenskaber, selv i fravær af interaktion mellem olien og motoren. Halvsyntetiske materialer er kendetegnet ved høj stabilitet, i modsætning til mineralolie, som er væsentligt ringere i dette. Men under visse betingelser er det værd at træffe et valg til fordel for syntetiske materialer og efterlade uenigheder om, hvad der er bedre: syntetiske eller halvsyntetiske. Hvis bilen har et betydeligt antal kilometer, er det værd at tanke motoren med semisyntetiske materialer, da det giver en høj grad af kulilte. Hvis

olie til biler
olie til biler

bilen køres ikke ved lave temperaturer, så i dette tilfælde kan du trygt bruge halvsyntetiske materialer. Men det er værd at bemærke, at semisyntetisk olie skal skiftes oftere end syntetisk.

Syntetisk autoolie viser sig nyttig i hårdt vejr og høje temperaturer. Derudover er dens levetid længere. Men vær ikke opmærksom pådenne egenskab, da syntetisk olie ikke er egnet til alle biler. Derfor vil ikke alle tænke over, hvilken olie der er bedre end syntetisk eller halvsyntetisk. For eksempel bruger de fleste ældre biler semisyntetisk, som også populært kaldes blandet. Den største forskel mellem olier såsom syntetiske eller semi-syntetiske stoffer er den molekylære sammensætning af deres baser. Syntetiske materialer har høj termisk og kemisk modstandsdygtighed.

Anbefalede: