Ford Granada-bil

Ford Granada-bil
Ford Granada-bil
Anonim

Den første Ford Granada kom til salg i 1972. Den blev præsenteret i flere karrosserityper: en fire- og todørs sedan, en firedørs stationcar og en todørs Granada coupé med mange kromdele. Modeller med basisudstyr før 1975 blev kaldt Ford Consul, sammenlignet med dem var Granada simpelthen luksuriøst.

ford granada
ford granada

I Ghia-konfigurationen blev et hyggeligt og rummeligt interiør med succes kombineret med udsøgt fyld: en sekscylindret V-formet motor med mekanisk indsprøjtning med en kapacitet på hundrede og tres hestekræfter, højkvalitets træpaneler, kraft vinduer, et soltag, klimaanlæg, servostyring, en falsk kølergrill i krom.

I grundversionen af modellen klarede ingeniørerne sig uden dikkedarer. Interiøret var plastik, og motoren var in-line med en volumen på to liter.

Ford Granadas L-pakke tilbød dørbetræk i stof og servostyring. Et to-positions soltag var tilgængeligt som ekstraudstyr.

tuning ford granada
tuning ford granada

Ford Granada GL-versionen blev kendetegnet ved indvendig velourbeklædning (døre, loft, sæder), træbeklædning på instrumentpanelet, voltmeter, omdrejningstæller, trykmålerolie, fire bagbelysningslamper til hver passager individuelt, en lampeblok, centrallås, metalkofangere, et soltag, brede lister med flot indsats samt tonede ruder. Tuning Ford Granada inkluderede elruder foran, aircondition og ekstra optik.

Ford Granada-biler af første generation var udstyret med en sekscylindret motor, hvis volumen varierede fra 2.300 til 3.000 liter.

ford granada tuning
ford granada tuning

I 1975 blev denne model væsentligt forbedret. Udvalget af motorer, kølergrillen blev opdateret, nogle mangler, der dukkede op i de første tre salgsår, blev elimineret.

Ford Granada stationcar, hvis tuning var meget almindelig i disse år, var udstyret med elruder, soltag og servostyring. Til en række GL- og L-modeller kom også S-modellen - en sportsudgave. Den erstattede Ford Consul GT og fik aluminiumshjul, en stivere affjedring, et sportsrat og en 3.000-liters motor.

Exekutivversionen af 1975 Ford Granada Ghia var udstyret med aluminiumsfælge og en sort frontgrill. Denne bil har vundet stor popularitet i europæiske lande, hvor den ofte blev brugt som politibil eller taxa.

Ford Granada I blev produceret indtil 1977. Så kom anden generation til at erstatte den. Først og fremmest påvirkede ændringerne bilens design. Det nye udseende blev kendetegnet ved rektangulære forlygter, mens fyldningen forblev den samme. Produktionen af Granada II blev også lanceret. Turnier.

På grund af mode begyndte efterspørgslen efter kompakte biler Ford Granada at falde, og produktionen af denne model blev midlertidigt indstillet. I 1982, efter en lille modernisering, begyndte disse biler at blive produceret igen. Ændringerne påvirkede interiøret og karrosseridesignet. Plastspejle dukkede op i hjørnerne af vinduerne, nye kofangere, bølgeoptik bagtil og andre detaljer. Samme år blev produktionen af en sedan med to døre indstillet. I 1983 begyndte bilen at blive udstyret med en fem-trins manuel gearkasse og en ny dieselmotor med en volumen på 2.500 liter og en kapacitet på niogtres hestekræfter.

Men snart blev Ford Granada erstattet af en anden bil - Scorpio. Dette skete allerede i 1985.

Anbefalede: