4WD minibus: Hyundai-Starex, Toyota. Hvilken skal man vælge?
4WD minibus: Hyundai-Starex, Toyota. Hvilken skal man vælge?
Anonim

Begrebet "bus" dukkede op i begyndelsen af forrige århundrede. Den første bus blev udviklet i 1922 i USA. Det var i stand til at rumme op til 50 personer. Lidt senere dukkede dobbeltdækkerbusser op i England. De er stadig et af Storbritanniens kendetegn. Deres hovedfunktion er at transportere passagerer rundt i byen. Busser kørte også regelmæssige flyvninger mellem bygder.

Med væksten i befolkningen i store byer er byrden på den offentlige transport øget. Der var mindre og mindre plads på byens veje. Der var parkeringsproblemer. Ingeniører og designere af førende bilproducenter har tænkt på at skabe et mere bekvemt køretøj til transport af passagerer. Hovedopgaven var at finde på en slags symbiose af en bil og en bus.

Hvor blev den første minibus opfundet?

Fødselsåret for den første minibus er 1949, og stedet er Tyskland. Den blev skabt på basis af den legendariske Beetle på Volkswagen-fabrikken. Idéen blev kastet af en lokal forretningsmand Ben Pon. Han stødte ved et uheld på en ombygget gammel Volkswagen Beetle. Arbejdere på et værksted redesignede selvstændigt en personbili en lille selvkørende vogn. De fjernede taget og sæderne fra bilens indre. Ben Pon tilbød et par dage senere en bil til fælles transport af passagerer og små læs. Kroppen af den nye minibus var i ét stykke og var fastgjort til rammen. Den første minibus fik navnet Volksvagen Bulli (oversat som "tyr"). Senere blev denne model kaldt "T1".

Fra denne periode begyndte mange bilfabrikanter at producere deres minibusser. I 50'erne blev bilindustrien grebet af et reelt boom i dem. Passagerer, fragt-passager og fragt minibusser så lyset. De kunne løse ethvert problem med at transportere varer og passagerer.

Volkswagen firehjulstrukne minibusser
Volkswagen firehjulstrukne minibusser

I øjeblikket produceres minibusser med forskellige motorer. De er udstyret med mekaniske og automatiske gearkasser. En firehjulstrukket minibus blev også skabt. Firehjulstræk vil hjælpe med at sikre sikkerheden for passagerer og chauffør. Møder du offroad på vejen, så svigter en firehjulstrækker minibus dig heller ikke herned. Denne minibus er meget stabil. Denne kvalitet er især tydelig, når vejbanen er våd. Dette gjorde det muligt at bruge moderne små busser i mange områder af menneskelig aktivitet.

Hvem har brug for en firehjulstrukket minibus?

Nu er minibusser meget populære. De køber gerne til en stor familie. Minibussen kan komfortabelt rumme 8-12 personer, der er plads nok til bagage. Enhver tur for et stort firma vilbehageligt og vil give mange indtryk.

4WD minibus
4WD minibus

For iværksættere er en minibus også en praktisk mulighed. Hvis forretningen er relateret til levering af varer, så vil en firehjulstrukket minibus være den bedste løsning. Salonen kan rumme rigtig mange produkter. Der er også specialudstyrede busser. For eksempel er nogle designet til levering af fødevarer: de er udstyret med køleudstyr. Om nødvendigt kan minibussen omdannes til et mobilt værksted eller kontor på hjul. Hvis virksomheden er relateret til transport af et lille antal passagerer, vil en lille bus være en ideel mulighed.

En firehjulstrukket minibus i dag kombinerer mange kvaliteter:

  • multifunktionalitet;
  • pålidelighed;
  • høj terrængående ydeevne;
  • bedste pris.

Hvilket mærke af minibus skal du vælge?

Minibusser af forskellige mærker præsenteres på bilmarkedet. Hver har sine egne fordele og ulemper. Firehjulsdrevne minibusser "Volkswagen" og "Mercedes" er ret dyre, men de har fremragende dynamik og et behageligt interiør. Der er kinesiske og russiske minibusser på markedet, men indtil videre vækker deres kvalitet og pålidelighed ikke megen tillid. Toyota firehjulstrukne minibusser samt busser fra den koreanske producent Huyndai har en god kombination af pris og kvalitet.

Firehjulstrukket minibus Hyundai Stareks
Firehjulstrukket minibus Hyundai Stareks

Selv hvis du skal købe en brugt universalbil, anbefales detvær opmærksom på koreanske og japanske minibusser. De har god manøvredygtighed, motoreffektivitet, høj cross-country evne i mangel af vejbelægning og fremragende køreegenskaber, når du kører på motorvejen.

japansk eller koreansk 4x4 varevogn?

Den koreanske bilindustrileder Huyndai har altid produceret pålidelige biler til en overkommelig pris. Firehjulstræk minibus "Hyundai-Stareks" har et ry som en billig og alsidig bil. I Europa produceres den under navnet "H-1". Denne minibus vil med succes klare transport af passagerer og mindre gods. Han holder sig selvsikkert på vejen under alle vejrforhold. Uden store besvær overvinder off-road. Bussens krop er placeret på et chassis med en solid ramme, hvilket gør, at Huyndai Starex minibussen ikke er stabil nok, når der køres i høj hastighed. Det samme kan ikke siges om Toyota-busser.

Japanske firehjulstrukne minibusser på markedet er repræsenteret af Toyota Hi-Ace-modellen. Takket være installationen af TEMS-dæmpningssystemet er bussen lidt hård ved fortovet, men den holder vejen fast i sving ved høj hastighed. Støddæmpere kan ved hjælp af styreenheden ændre stivhedsgraden.

Komplet sæt minibus Huyndai Starex

Huyndai Starex minibussen har: aircondition, lydsystem, alarm, centrallås, titanium hjul, træindsatser er brugt i interiøret, varme er installeret på spejlene.

Siden 2007 er Hyundai-Starex blevet produceret i en opdateret krop. Den har glat afrundingformer, der mærkbart adskiller denne minibus fra trafikstrømmen. Derudover giver det unikke ydre det dynamik og hurtighed.

Toyota Hi-Ace minibusudstyr

Moderne interiør finish plus høj komfort gør den japanske bus til den bedste i sin klasse. Pakken indeholder: klimaanlæg, ABS, førersæde med høj grad af ergonomi og varme.

4WD minibusser
4WD minibusser

Japansk bil har fremragende fabriksisolering fra støj og vibrationer. Store panoramavinduer vil gøre enhver tur behagelig. Meget lys trænger igennem dem, hvilket øger kabinens volumen.

Motorer af 4x4 minibusser

Koreansk firehjulstrukket lille bus er udstyret med benzin- eller dieselmotorer. Den mest succesrige model er diesel Hyundai Stareks med et volumen på 2497 kubikmeter. se Den er økonomisk og har god dynamik. Motorkraften er 103 "heste".

Den japanske firehjulstrækker Toyota Hi-Ace er også udstyret med en 2,7-liters dieselmotor. Den yder 97 hestekræfter. Med. Kraftenheden overfører drejningsmoment ved hjælp af mekanik eller automatisk.

Reparations- og vedligeholdelsesomkostninger

Den koreanske producent har altid været kendetegnet ved kvalitet til den bedste pris. Dette princip gælder også for reservedele. Reparation og vedligeholdelse af en koreansk minibus vil koste mindre end en japansk.

Brændstofforbrug mellem busser af forskellige mærker adskiller sig ikke meget og er ca8-10 liter pr. 100 kilometer på motorvejen.

Tips til at vælge en 4x4 varevogn

Koreansk minibus er mere alsidig. Den kan bruges til at transportere passagerer og overdimensioneret gods. Reparationen af denne bus vil koste mindre end den japanske. Japanske producenter forsøgte at skabe et mere komfortabelt køretøj. Disse minibusser vil være praktiske til at transportere passagerer eller oprette et mobilt kontor på deres basis.

Japanske firehjulstrukne minibusser
Japanske firehjulstrukne minibusser

Begge producenter har skabt økonomiske minibusser. De er kendetegnet ved dynamik og god belastningsevne.

Anbefalede: