Bigfoot-bilen er off-road akrobatik

Bigfoot-bilen er off-road akrobatik
Bigfoot-bilen er off-road akrobatik
Anonim

Bilen stiliseret som en pickup truck hedder Monster Truck. Sådanne biler er designet til at deltage i specielle konkurrencer - Monster jam - og har et meget interessant design. De er specielt bygget med meget imponerende hjul. De har en lang affjedring og en kraftig motor.

Monster jam-konkurrencer omfatter hækkeløb, autoprøver, terrænløb og en række forskellige akrobatik. Forhindringer er som regel rejst fra karosserierne af faldefærdige biler.

bigfoot maskine
bigfoot maskine

Monster-lastbil må ikke forveksles med et sne- og sumpkøretøj på hjul. De ligner meget hinanden, men sumpen på hjul er et nyttekøretøj. Den betjenes under svære terrænforhold.

Den første Monster Truck dukkede op i 1971. Denne Bigfoot er designet af Rick Long. Som sit grundlag valgte Rick sin egen bil - en firehjulstrukket Ford F-250.

Hvad er den moderne maskine "Bigfoot"? Åh, det er vidunderlige biler! Disse er overdimensionerede strandvogne. De fik deres navnkun takket være formen på glasfiberkroppen, som bruges på biler af denne type. Men den lette SUV-vogn er ikke en pickup.

Rørchassis med firepunktsophæng er skabt individuelt til hver lastbil. De giver dig mulighed for at skabe en frihøjde på op til fire fod. Bigfoot-motoren er placeret i basen foran bilen. Monster Truck-motoren er mekanisk superladet og kører på petroleum. Her kan cylindervolumen nå op på ti liter.

Bigfoot bil
Bigfoot bil

"Bigfoot"-maskinen er udstyret med enorme hjul, der roterer med aksler lånt fra tunge lastbiler sammen med et planetgear. Alle lastbiler er udstyret med hydraulisk styring. Desuden styres strukturens forhjul af rattet og bagskifterne. Som regel bruger Bigfoot-maskinen Terra-dæk.

De fleste lastbiler har modificerede eller specialbyggede automatiske gearkasser. For eksempel som Ford C6 transmission, Turbo 400, Torque-flite 727 eller Powerglide. Nogle lastbiler er udstyret med en Lenco-transmission, som er stærkt forbundet med dragracing. Automatgear er udstyret med transmissionsbremser. Detaljer og knaster er forstærket.

Og hvilke andre enheder følger med Bigfoot-bilen? Bilen kommer med en række sikkerhedsfunktioner. Nogle af dem bruges i konkurrencer i små arenaer. Meget ofte har "Bigfoot"-maskineflere tændingskontakter placeret i forskellige dele af kroppen. Dette er nødvendigt for den automatiske standsning af motoren. Bigfoot-racing er trods alt ikke sikkert: nogle gange vælter biler. Førersædet i mange lastbiler er placeret i venstre side af førerhuset. Dette blev gjort for at forbedre synlighed. Et betydeligt antal førerhuse er dækket af polycarbonat, som beskytter føreren mod snavs.

bigfoot racing
bigfoot racing

Og hvilke krav skal chaufføren opfylde? Før turen er Bigfoot-chaufføren forpligtet til at bære hjelm, to brandsikre dragter, nakkebeskyttelse og sikkerhedsseler. De fleste af de bevægelige dele inde i kabinen er beskyttet af skærme. Og udstyr, der arbejder under højt tryk, holdes sikkert af stropper.

"Bigfoot" er en super bil! Den har et enormt potentiale inden for aerodynamiske parametre.