Militær KAMAZ: de russiske troppers styrke

Indholdsfortegnelse:

Militær KAMAZ: de russiske troppers styrke
Militær KAMAZ: de russiske troppers styrke
Anonim

Lige siden krigen i Afghanistan er KamAZ blevet brugt som militært udstyr. I 1980 blev KamAZ-4310 militæret sat i serieproduktion. Kama Automobile Plant præsenterer en visning af en militær universal lastbil. Den militære KamAZ er udstyret med en V-formet 8-cylindret dieselmotor med en effekt på 210 hk. Med. og firehjulstræk på alle tre aksler. Transmission 10-trins, har en rækkevidde på t. (trækkraft) - 14, 43. Centerdifferentialet kommer ind i gearkassekredsløbet. Også den militære KAMAZ er udstyret med et automatisk dæktrykskontrolsystem. Et sådant system giver mulighed for automatisk pumpning, mens køretøjet bevæger sig i tilfælde af et kugletræf i dækket.

militær kamaz
militær kamaz

KAMAZ-test

Efter at militærets KamAZ blev accepteret i serieproduktion, sluttede testene af bilen ikke, men de startede sandsynligvis lige. Baseret på indikatorerne for laboratorie- og vejtests fortsatte vi med at forfine designet. Til glæde for kunden blev KamAZ's bæreevne øget med 1000 kg. Erfaringerne med at bruge biler i Afghanistan viste, at det er nødvendigt at øge mængden af olie i enheden - de øgede den. Og siden da har militæret KamAZ, der har foretaget en mange kilometer stejl stigning, ikke oplevet "oliesult."

Skiftkofanger på KamAZ

De tidlige modeller 4310 og 43105 havde ulempen ved en "civil" kofanger. Slæbende "hugtænder" blev installeret under den. Da lastbilen af en eller anden grund gik ude af drift, skulle den forreste kofanger afmonteres for at kunne montere et stivt træk til traktoren. Og i tilfælde af en kollision med en forhindring eller i en frontal-kollision blev kabinen uundgåeligt deformeret.

kamaz 4310 militær
kamaz 4310 militær

Konstruktørerne af Kama Automobile Plant tog højde for dette, og siden 1984 modtog det firehjulsdrevne militære KamAZ en ny kofanger, som i modsætning til den "civile" blev skubbet frem af 310 mm og trækøjer blev installeret på den. Fremover blev denne type kofanger brugt på 4 x 6 modellen, men monteringsbeslagene blev skiftet.

Modernisering af lastbilen blev foretaget i 1989 (øget motoreffekt op til 220 hk). Den opgraderede model modtog betegnelsen - 43101. Den militære KamAZ blev stamfader til civile modifikationer - disse er: KamAZ-43105 og 43106. Begge modeller er blevet produceret siden 1989. Chassis 4310 er produceret af AA-600 brandbilen, som bruges i luftfartsenheder af flyet på flyvepladser.

Relativt nyt KAMAZ-militær: Typhoon-foto

Kamaz militærbillede
Kamaz militærbillede

Produktionshistorien for denne KamAZ-familie går tilbage til 2010. Den Russiske Føderations forsvarsminister godkendte konceptet for udvikling af bilstrukturen af militært udstyr til Den Russiske Føderations væbnede styrker i perioden frem til 2020. Konceptet giver mulighed for produktion af pansrede køretøjer, eller rettere, udvikling af familier af højeforening. Som et resultat bliver en enkelt fragtplatform "Typhoon" ved at blive skabt. Denne teknik har en høj grad af beskyttelse mod landminer og håndvåben. På basis af Typhoon-platformen monteres multi-purpose udstyr, og eventuelle modifikationer af udstyr oprettes, såsom:

  • MAS - mobile artillerisystemer;
  • kommunikationsservicekøretøjer;
  • hærens lastbilkraner;
  • drone launchers;
  • trækvogne og mange andre genstande af militært udstyr.

Anbefalede: