Hjelmlås - typer og funktionalitet

Hjelmlås - typer og funktionalitet
Hjelmlås - typer og funktionalitet
Anonim

Kalechen er en vigtig del af ethvert køretøj. Under dækslet af denne del er "hjertet" af maskinen. Derfor tænker enhver bilejer på en motorhjelmlås. I dette tilfælde er en kalechelås en glimrende løsning.

Hættelås
Hættelås

Problemer og dyder ved slotte

Hjelmlåsen er en fantastisk bilbeskyttelse. Alle eksisterende enheder af denne type har flere fælles karakteristika og forskelle.

En sådan lås er et vigtigt og nødvendigt system, især hvis en alarm er forsynet med denne enhed. Når alt kommer til alt, når en sirene lukket under motorhjelmen udløses, føler angriberen sig usikker. Derfor er hættelåse i stor efterspørgsel blandt bilister, da de sørger for dette trick. Denne gejst for mange af os kan virke utilstrækkelig vigtig, men for bilejeren selv er dette et rigtigt trick.

Mekanisk hættelås
Mekanisk hættelås

Men udover positive egenskaber har enhver motorhjelmlås sine ulemper, nemlig:

  • Disse enheder skal finjusteres til at fungere, når de er installeret. Meget sjældent er betjeningen af en model af låsen umulig uden tilstedeværelsen af visse yderligerevarer, der ikke er inkluderet i dette beskyttelsessystem.
  • Hjelmlåsen er udstyret med en indbrudsmodstandsgrad, som er noget lavere end for transmissionslåse. Modstandsindikatoren er 5 minutter. For gearkasselåse er dette tal 15 minutter.
  • I gennemsnit er motorhjelmlåse, sammenlignet med transmissionslåse, den evige kilde til problemer under driften af bilen. Især i frostvejr.

varianter af hættelåse

Afhængigt af den indvendige struktur kan alle modeller af eksisterende hættelåse opdeles i to grupper:

  1. Mekanisk motorhjelmlås, som er et vigtigt element i bilbeskyttelse. Du kan styre et sådant system ved hjælp af en nøgle eller vippekontakt. Denne enhed har et enkelt design med et minimum antal dele. Takket være dette er den mekaniske motorhjelmlås en pålidelig og uhøjtidelig køretøjsbeskyttelse. Dette system har dog også sine ulemper. Den største ulempe ved en mekanisk lås er ulejligheden i driften. Denne mekanisme kræver også periodisk smøring af drivkablerne. Selvom ejeren sjældent kigger under motorhjelmen på bilen, så er installation af en mekanisk motorhjelmlås den rigtige løsning.
  2. Elektromekanisk kalechelås
    Elektromekanisk kalechelås

    Elektromekanisk motorhjelmlås. Denne hættelås styres af en nøglebrik. Denne enhed kan også indbygges i alarmsystemet. Derudover er den elektromekaniske type hættelås praktisk at bruge, somfungerer automatisk i tilfælde af til- eller frakobling af bilen fra sikkerhedssystemet. Men på samme tid er disse enheder ret komplekse i deres design og kræver korrekt installation i køretøjets beskyttelsessystem.

I dag er mange lande, inklusive Rusland, engageret i produktionen af motorhjelmlåse. Engelske, franske og tyske motorhjelmlåse er de mest pålidelige enheder af denne type.

Anbefalede: