KamAZ fra Dakar: karakteristika, hold, resultater af Dakar-2017-rallyet

Indholdsfortegnelse:

KamAZ fra Dakar: karakteristika, hold, resultater af Dakar-2017-rallyet
KamAZ fra Dakar: karakteristika, hold, resultater af Dakar-2017-rallyet
Anonim

Racing er en meget spændende konkurrence. Og et lastbilrally er en begivenhed, man skal se mindst én gang i livet. Etaperne i Dakar Rally betragtes som det mest prestigefyldte verdensmaraton. År efter år bliver mange forbløffet over den fantastiske russiske "bil" - lad os lære ham bedre at kende!

KamAZ "flyvende"

Model 4911 Extreme - dette er den legendariske KamAZ, der deltager i Paris-Dakar-rallyet såvel som i Silkevejen. Denne "kandidat" fra Kama Automobile Plant, der ligger i Naberezhnye Chelny (Tatarstan), er ikke kun en sportsvogn. Den er designet til hurtig levering af gods, efter ruter med et akseltryk på op til 78 kN, langs grusveje og ujævnt terræn. Maskinen kan betjenes i forskellige klimazoner ved en temperatur på +50… -30°С.

kamaz dakar
kamaz dakar

Hvorfor fik KamAZ fra "Dakar" tilnavnet "flyvende" af fansene? Maskinen bryder overraskende let og yndefuldt væk frajorden som en kæmpe fugl. Ved at ændre rammen, designet af fjedrene, opdatere smagen, lander lastbilen blødt på hjulene, når den hopper selv fra stor højde uden at skade besætningen.

Det første flyvende lastbilløb fandt sted i 2003. Så, ved Telefonika-Dakar-rallyet, indtog bilen første- og tredjepladsen. Mere end én gang blev KamAZ 4911 Extreme vinderen af "Cappadocia", "Khazar stepper", "Desert Challenge", mesterskabet og Cup of the Russian Federation. Og efter Dakar-løbene fulgte modernisering og forfining af bilen altid.

Kamaz specifikationer
Kamaz specifikationer

Det franske firma "Eligor" og den russiske fabrik "Electron" (Kazan) producerer modeller i skala 1:43 af denne model af en sports-KAMAZ.

Dakarovsky KAMAZ: specifikationer

Lad os præsentere den tunge lastbils tekniske egenskaber i tabellen.

Valgmuligheder
Bruttovægt 11,5 tusind kg
Køreklar vægt 10,5 tusind kg
Hjulformel 4x4
Wheelbase 4, 2 m
Forreste/bageste spor 2, 15 m
Længde 7, 3 m
Højde 3, 5 m
Width 2, 5 m
Engine
modelvariant YAMZ-7E846
Type Turbodieselmotor
Power ved 2500 rpm 552 kW/750 HK
Motorplacering V-formet
Antal cylindre 8
Motorstørrelse 17, 2 l
Dæk og hjul
Dæktype Pneumatisk, ved hjælp af trykregulering
Fælgetype Disc
Dækstørrelse 425/85 R21
Gearkasse
Variety 16-gears manuel
Cab
Type Placeret over motoren
Generelle funktioner
Tophastighed 165 km/t
Samlet ydre venderadius 11, 3 m
Klatrevinkel Mindst 36 %
Brændstofforbrug pr. 100 km, fuld last, terrænkørsel ved en gennemsnitshastighed på 120 km/t 100 L
Layout Front-motor 4WD
Års produktion 2002 til nu
Klasse T-4, sportsvogn

Efter at vi lærte KamAZ's tekniske egenskaber fra Dakar, lad os stifte bekendtskab med holdet, der præsterer på denne bil i rallyet.

Team "KAMAZ-master"

"KamAZ-master" - russisk racerhold,hvis speciale er deltagelse i rally-raids. Fungerer kun på KamAZ-lastbiler. En regelmæssig deltager i Dakar Rally (det tidligere navn på Paris-Dakar Rally) - 14 gange blev russerne dets vindere!

dakar rally etape
dakar rally etape

Holdets fødselsdag er den 17. juli 1988. Det kan siges, at dens sammensætning er fantastisk - otte mestre af sport i den internationale kategori, fem vindere af verdensmesterskabet. "KAMAZ-master" anses for at være det stærkeste hold i sin klasse. Som den fremragende KamAZ-bil fra Dakar.

Den permanente leder og mentor for holdet er Semyon Yakubov, mester i sport af international klasse. I perioden 1996-2002. Piloten af KamAZ-mesteren var den velkendte Vladimir Chagin. Han har syv sejre i Dakar-løbene, to verdensmesterskaber, titlen som "Bedste russiske racer - 2003". Holdets sponsor er også seriøs - VTB Bank.

Resultater af Dakar Rally 2017

Den sidste Dakar fandt sted i Bolivia. Mange deltagere anerkendte det som det tungeste i rallyets historie. Og fejlen er jordskred, regn, mudderstrømme. Men dette forhindrede ikke KamAZ i at vise sig fra sin bedste side i Dakar-2017. KamAZ-mesterholdet vendte tilbage fra konkurrencen, som i mange tidligere år, som en mester:

  • Den første blandt sportsvogne var besætningen på E. Nikolaev, E. Yakovlev, V. Rybakov.
  • KamAZ D. Sotnikova, I. Leonova, R. Akhmadeeva blev nummer to.
KAMAZ deltager i Paris Dakar Rally
KAMAZ deltager i Paris Dakar Rally

"Guld" og "sølv" - priser fra KamAZ i "Dakar" for det indeværende år. Både selve sportsvognen og dens legendariske hold bekræftede endnu en gang titlen som verdens bedste rally-razzia. Racerløb er dog ikke den eneste vej for den "flyvende" bil. Den kan blandt andet bruges til nødudbringning af varer - bilen, der hopper på fjedrene, vil feje gennem ufremkommeligheden med en pil.

Anbefalede: