"Bull" ZIL 2013 - hvad er nyt?

"Bull" ZIL 2013 - hvad er nyt?
"Bull" ZIL 2013 - hvad er nyt?
Anonim

"Bull" ZIL 5301 er en repræsentant for russisk-fremstillede lette køretøjer. Den første kopi af "Bull" rullede af samlebåndet i 1996. Siden da har Likhachev-fabrikken gradvist forbedret denne model, og hvert år frigiver den flere og flere nye modifikationer. Nå, lad os se på, hvilke opdateringer der har rørt "Bull" i 2013.

Design

Udvendigt ser ZIL 5301-lastbilen nu præcis sådan her ud:

goby zil
goby zil

Ved første øjekast kan ændringerne muligvis ikke bemærkes, men hvis du ser nærmere efter, er ZIL blevet produceret i en anden skikkelse siden det nye år. Først og fremmest rørte opdateringerne frontenden, hvor alle innovationerne faktisk sluttede. Gitteret er lavet om. Desuden, hvad der er mest interessant, blev det ændret, ikke fordi ZIL-designet var forældet, men fordi en større motor blev placeret under hætten (vi vil tale om det i slutningen af artiklen). Gitteret er rykket 35 millimeter frem og er nu lidt højere end kofangeren. Den har tre huller med tobrede finner for uhindret passage af luft ind i radiatoren. Kofangeren er nu karrosserifarvet og udstyret med et par nye tågelygter. Afstanden mellem gitteret og kofangeren er øget markant. Hætten har også ændret sig lidt - afstivningsribberne har ændret deres placering. Små blinklys er placeret under hovedlysets forlygter. Generelt er bilens design ikke tilfredsstillende, men sammenlignet med importerede modeller af lette lastbiler er den nye ZIL Bull syv år efter sin tid.

Salon

goby zil pris
goby zil pris

Indeni besluttede ingeniørerne ikke at ændre noget. Føreren bliver mødt af det samme to-egers "rat" og matsort lakerede indsatser på frontpanelet. Indretningen er meget spartansk. Hvis dens franske kolleger overhovedet er udstyret med elektroniske assistenter, for ikke at nævne kopholdere, så drømte ZIL Bull ikke engang om sådan en luksus.

Karakteristika (ZIL "Bychok" 2013) og designfunktioner

For det meste har ændringerne påvirket de dele, der ikke er synlige eksternt. Først og fremmest vil jeg gerne bemærke opdateringerne i chassiset. Forhjulsophænget er for nylig blevet fuldstændig redesignet. Nu har den små bladparabolske fjedre. Støddæmperne er blevet forstærket, og den bagerste stabilisator er fjernet. Disse opdateringer reducerede ikke kun den pågældende bils egenvægt, men gjorde den også mere overskuelig. Sammen med fjernelsen af stabilisatoren blev reparationen af affjedringen også forenklet, hhv. omkostningerne ved arbejdet faldt også.

karakteristisk zilgå forbi
karakteristisk zilgå forbi

Særlig opmærksomhed bør rettes mod modellen "Bull" ZIL 5301BE. Nu bruges en ny Minsk-fremstillet D-245.9E3-720 dieselmotor med en kapacitet på 136 hestekræfter her som kraftværk. Denne enhed overholder miljøstandarden EURO 3. Derudover er en ny kobling og ABS-system installeret i bilen.

Car "Bull" ZIL: pris

Producenten lavede ikke skarpe hop i omkostninger. Nu er prisen på en ZIL 5301-bil omkring 1 million rubler, ligesom for et par år siden.

Anbefalede: