Renault 9 bil, billig og praktisk

Indholdsfortegnelse:

Renault 9 bil, billig og praktisk
Renault 9 bil, billig og praktisk
Anonim

I 1981 blev Renault 9 tildelt titlen som Årets Bil. Dets præsentation fandt sted i september samme år. Desuden blev den ledsaget af en stor reklamekampagne, som gjorde denne begivenhed velkendt.

Generel beskrivelse af modellen eller hurtig start

Renault 9 blev den første europæiske bil med en lille motor. Mange af dens dele var lavet af plastik, hvilket var en komplet overraskelse på det tidspunkt. Derudover blev modellen produceret i et stort antal udstyrsniveauer. Der var fjorten af dem i alt. Alt dette tilsammen kunne ikke gå ubemærket hen af bilister.

Renault 9
Renault 9

Bilen var tæt på at blive en bestseller. Kunne, men gjorde det ikke. Dette blev forhindret af, at små biler fra Japan dukkede op på markedet. I design og funktionalitet var Renault 9 klart ringere end japanske konkurrenter. Hvis kropsformen med lige, klare linjer i begyndelsen af årtiet virkede som en nyskabelse, blev den allerede i slutningen af firserne betragtet som forældet.

Stræber efter at blive på markedet

I 1989 opfyldte Renault 9 ikke længere vor tids krav. Han tabte både i udseende og i forhold til energiforbrug. Men virksomhedens ledelse søgte sammen med sine designere og designere at holde sig oven vande. Deres forsøg resulterede i et stort antal ændringer.

I fem år (fra 1982 til 1987) blev et stort antal biler solgt i Amerika. Kun dér blev denne bil kendt som "AMS Alliance". Modeller beregnet til eksport til Amerika adskilte sig i udseende. De installerede kraftigere kofangere og lysudstyr med fire forlygter (dette var påkrævet af landets lovgivning).

Biler bestemt til det europæiske marked blev skiftet blot to år efter starten af produktionen. Optikken og gitteret, der dækker køleren, var de første, der blev udskiftet. Det var på dette tidspunkt, at fire-forlygtearmaturer blev installeret på dyrere modeller samt muligheder med en automatisk transmission. De blev suppleret med et nyt gitter. Disse elementer blev taget fra Renault 11.

Renault 9 diesel
Renault 9 diesel

Ændret over tid og salon. Til at begynde med blev der installeret mere komfortable sæder med nakkestøtte. Instrumentpanelet er blevet moderniseret. Den er blevet mere funktionel, den har en bred vifte af knapper, indikatorer og justeringer. Det kan sammenlignes med paneler fra Nissan-biler fra samme år.

Specifikationer for sedans

De første modeller, som dukkede op i 1981, var udstyret med kraftenheder på 1, 1 og 1,4 liter. I det første tilfælde var der kun én mulighed med en kapacitet på 48 hestekræfter. I det andet tilfælde kunne motoreffekten være 60, 68 eller 72 hestekræfter. Alle motoroptioner kunne kombineres med en manuel eller automatisk gearkasse.

I 1982 dukkede Renault 9 (diesel) op med en volumen på 1,6 liter og en kapacitet på femoghalvtreds hestekræfter. Udgivelsen af denne modifikation fortsatte indtil 1988.

Renault 9 anmeldelser
Renault 9 anmeldelser

I 1984 blev serien genopfyldt med modifikationer med nye versioner af motorer. 1,4-liters motor med en kapacitet på hundrede og fem hestekræfter var udstyret med en manuel gearkasse. Det var en karbureret turboladet motor. Samme år dukkede modifikationer op med stor motorkapacitet. Disse var modifikationer på 1,7 liter med en kapacitet på firs hestekræfter, parret med en manuel eller automatisk gearkasse.

Senere dukkede 1,7-liters Renault 9-modifikationer op. Deres motor havde en effekt på mellem treoghalvfjerds og fireoghalvfems hestekræfter.

Coupe-funktioner

I september 1983 besluttede fabrikanterne at ændre stilen på deres bil og frigive den i coupéen. Turbomodel introduceret med 1595 cc motor3 og manuel gearkasse.

Renault 9 motor
Renault 9 motor

I halvandet år (fra januar 1985 til august 1986) producerede virksomheden biler med en tredørs coupé. GTS-versionen var udstyret med samme motor som den tidligere version. Dens volumen var 1595 cm3, og dens effekt var 115Hestekræfter. En manuel gearkasse var installeret på denne model. Bilen var 4470 mm lang og 2032 mm bred.

"Renault 9": anmeldelser

Styringen af alle modifikationer er meget følsom. Ifølge ejerne er det bedre ikke at rykke i rattet igen.

Bagstøddæmpere er "sygdommen" i disse biler. Derfor bør du ikke medbringe fire passagerer på én gang og læsse bagagerummet. Og i øvrigt er den ret rummelig. Dens rumfang er fire hundrede liter.

Anbefalede: