KDM baseret på KamAZ-65115, hovedmuligheder

Indholdsfortegnelse:

KDM baseret på KamAZ-65115, hovedmuligheder
KDM baseret på KamAZ-65115, hovedmuligheder
Anonim

I øjeblikket er de såkaldte KDM (combined road machine) maskiner, som er bygget på basis af et blottet lastbilchassis eller placeret direkte i en standard seriel fladvogn eller foldevogn, blevet populære til vejrensning. Fordelen ved denne teknik er dens alsidighed, som eliminerer maskinens nedetid på forskellige årstider. Alle kommunale køretøjer kan bruges som et middel til at slukke brande (f.eks. i skovområder).

Generelle data

Hovedchassiset til fremstillingen af sådanne maskiner var lastbilerne fra Kama-fabrikken og Likhachev-fabrikken. Efter ophøret med produktionen af ZIL-køretøjer blev den tatariske lastbil det vigtigste indenlandske chassis for store kommunale køretøjer.

KAMAZ-baserede KDM er skabt på basis af et konventionelt lastbilchassis med et forlænget dumpkarosseri og er beregnet til at rense og vedligeholde overfladen på asf alterede veje på ethvert tidspunkt af året. For at gøre dette er maskinen udstyret med alt det nødvendige udstyr, hvis kontrol vises påseparat kontrolpanel placeret i førerkabinen. Produktionen af sådanne installationer udføres på virksomheden PK "Yaroslavich", Mtsensk og Arzamas planter "Kommash" og en række andre virksomheder. Ved fremstilling af KDM baseret på KamAZ-65115 forbliver maskinens hovedmotor og transmission uændret. Lastbilen bruger en 280 hestekræfter otte-cylindret dieselmotor og en manuel gearkasse.

Yaroslavsky-variant

Hovedenheden i Yaroslavich-udviklingsmaskinen, model KDM-7615, er blandingssprederen, som er installeret direkte på gulvet i foldehuset. Da blandinger fremstilles på basis af forskellige s alte, skal sprederlegemet være modstandsdygtigt over for deres virkninger. Derfor er den lavet af tilstrækkelig tyk (ca. 3 mm) rustfri stålplade. Stigningen i omkostningerne ved designet opvejes af produktets lange levetid. Det indre volumen af blandetragten på den KamAZ-baserede KDM er omkring 8,3 kubikmeter.

KDM baseret på KamAZ
KDM baseret på KamAZ

Valgfrit kan tragten være lavet af almindeligt stål og belagt på toppen med en speciel polyurethan-baseret maling. Dette design er lidt ringere med hensyn til korrosionsbestandighed i forhold til det ovenfor beskrevne, men det er meget billigere. Samtidig er spredeenheden stadig lavet af rustfrit stål.

Om sommeren kan maskinen bruges til at vaske veje og rense dem med specielle børster, der medfølger i udstyret. Vandforsyningen opbevares i aftagelige plasttanke og er op til 10.000 liter. Maksimal afstand til vandforsyning - op til 18meter.

Biler fra Arzamas

Denne type maskine er betegnet KO-829B og er lavet på chassis 65115. Alt udstyr er fastgjort til bilrammen gennem en speciel underramme. Den består af en tank til 14.000 liter vand, to ekstra plastiktanke på hver 6.000 liter og en blandingsbeholder, der kan rumme op til 9,5 kubikmeter sand. Eventuelt kan der monteres befugtningsanlægsbeholdere, som kan rumme 2080 liter væske. Alle vigtige elementer i sandspredningssystemet er lavet af rustfrit stål.

KDM baseret på KamAZ-65115
KDM baseret på KamAZ-65115

Maksimal vægt af installationen når 25 tons. På trods af dette forbliver de dynamiske og tekniske egenskaber ved KDM baseret på KamAZ-65115 på et niveau, der er ret acceptabelt for den urbane trafikrytme. For eksempel når blandingens spredningsbredde op på 10 meter, hvilket er tilstrækkeligt til at dække de fleste veje i én passage af maskinen. Samtidig kan der vaskes i en afstand på op til 20 meter fra bilen, hvilket gør det muligt at rengøre fortove og bygningsfacader.

Mtsensk-variant af KDM

Denne maskine er betegnet KO-823 og kan produceres i flere versioner. Afhængigt af varianten er chassiset udstyret med udstyr til:

  • Sprede sand.
  • Vanding af vejen.
  • Rengøring af vejoverfladen med en plov og børste.
KDM baseret på KAMAZ-65115 specifikationer
KDM baseret på KAMAZ-65115 specifikationer

Et træk ved KO-823-maskinen er et specielt drev af børstesamlingen, som dæmper vertikale svingninger, der opstårfra ujævne vejbelægninger.

Anbefalede: