Startrelæet er hovedelementet i denne enhed

Startrelæet er hovedelementet i denne enhed
Startrelæet er hovedelementet i denne enhed
Anonim

Denne artikel diskuterer starteren, denne enheds enhed.

Starteren er en vigtig mekanisme i enhver bil. Denne enhed er præsenteret i form af en fire-polet, fire-børste DC-motor. Starteren er placeret på højre side af cylinderblokken, og den er fastgjort til koblingshuset med bolte.

Starter enhed
Starter enhed

Starteren består af følgende dele:

  • case;
  • ankre;
  • udløbskobling;
  • 2 caps;
  • elektromagnetisk trækkraftrelæ.

Starter relæværdi

Startertraktionsrelæet er ansvarligt for at aktivere denne enheds drivgear samt for at lukke strømforsyningskredsløbet til statoren og ankerviklingerne. Bolte med kontakter er placeret i selve relæets dæksel. Den ene bolt er fastgjort til den positive batteripol, og den anden er fastgjort til statoren og relæviklingerne.

Startrelæ
Startrelæ

I færd med at dreje tændingsnøglen, tilføres spænding til udgangen af dette dæksel på startrelæet, og danner et magnetfelt. På grund af dette trækkes ankeret tilbage, og kontaktboltene lukkes, hvilket påvirker kørehåndtaget. Derefter, under interaktionen af magnetiske felter, starter ankeretog navene begynder at rotere, og de overløbende koblingsruller kiles fast. Det resulterende drejningsmoment overføres gennem selve koblingen og drivhjulet til svinghjulets krone. På grund af gearets for høje hastighed over startarmaturakslen er koblingsrullerne fastkilet, mens momentet ikke overføres til starterankerakslen.

Hvis du returnerer nøglen til den første position, åbnes strømkredsløbet for startrelæets trækkrafts viklinger og kontakter. På grund af dette er drivgearet frakoblet.

Hvordan tjekker man starteren?

Kontrol af enheden kan finde sted uden stativ. Til denne procedure skal du bruge en tang og et multimeter. Først skal du sætte multimeteret i spændingsmålingstilstand på strømforsyningens terminaler. I dette tilfælde skal batteriet oplades til 100 % med en tæthed på 1,28. Derefter skal du bruge:

  1. Se spændingsfald, når forlygterne er tændt, og dimensioner. Med normal batteriydelse vil denne indikator falde til 12,4-12,5 volt.
  2. Starter rulning. For at gøre dette har du brug for en assistent, som på kommando vil tænde starteren. Ved scrollning skal spændingen på batteriet være mindst 10,5 volt. Hvis der observeres træg rotation ved de angivne spændingsfald, skal denne indikator kontrolleres på ledningerne, der går fra motorhuset til batteriet minus. Lignende handlinger udføres i forhold til den positive ledning.
  3. Sådan kontrolleres starteren
    Sådan kontrolleres starteren

Det skal bemærkes, at startere med planetgear, når de er skruet afstearinlys, samt startere uden gearkasse, forbruger 20-30% mindre. Hvis årsagen er i den interne tilstand, især når det kommer til startrelæet, skal denne enhed skilles ad for at identificere eksisterende defekter. Det er bedre at overlade denne procedure til specialiserede centre, da selvdemontering af starteren ofte fører til dens fuldstændige udskiftning. Starttesten kan udføres i garagen, da processen ikke kræver noget specielt værktøj.

Anbefalede: