Fed og sofistikeret Chevrolet Impala

Fed og sofistikeret Chevrolet Impala
Fed og sofistikeret Chevrolet Impala
Anonim

Chevrolet Impala har sit navn fra en afrikansk antilope, og selve ordet er af zulu-oprindelse. Den blev introduceret i 1958 som en meget prestigefyldt og dyr version af Chevrolet Bel Air. Potentielle købere kunne købe enten en todørs hardtop eller en cabriolet. Bilen solgte så godt, at det blev besluttet at udgive den som en separat model. Og i 1959 udkom Chevrolet Impala, som har en firedørs udgave, og på det tidspunkt blev den bedst sælgende model i Chevrolet-linjen. Og et år senere blev den den mest populære bil i USA og forblev det i de næste 10 år. I løbet af denne tid blev mere end 13 millioner impalaer købt. Nå, i 1965 blev der sat en rekord, som den dag i dag er ubesejret - omkring en million Chevrolet-biler blev solgt på et år.

Chevrolet Impala
Chevrolet Impala

Hvad er årsagen til sådan en hidtil uset succes? For det første bilens motor, som varierede afhængigt af volumen eller effekt. For det andet en acceptabel pris for sådan en bil, som var $ 2.780. Og vigtigst af alt - udseendet af bilen, som endda formørkede Chrysler Imperial. Chevrolet Impala er det seneste værk af den legendariske bildesignerHarley Earl. Hans afløser, Bill Mitchell, beholdt den unikke Coca-Cola-lignende kropsform, men skånede bilen for noget udsmykning, da rene og stramme linjer var på mode på det tidspunkt.

Energikrisen, der brød ud i 1973 og forårsagede mangel på brændstof, reducerede imidlertid efterspørgslen efter Impala, som forbrugte benzin i enorme mængder. Men ikke desto mindre vendte Chevrolet Impala stadig langsomt tilbage til sin tidligere storhed og modtog i 1977 titlen som "Årets bil". Selvom det selvfølgelig var langt fra sin tidligere popularitet.

Chevrolet Impala 1967
Chevrolet Impala 1967

..

Til dato kan den mest populære model betragtes som 1967 Chevrolet Impala. Det skyldes først og fremmest, at det er på sådan en bil, at hovedpersonerne i den efterhånden populære tv-serie Supernatural kører rundt. Ifølge instruktøren og manuskriptforfatteren af denne serie, Eric Kripke, kunne han i lang tid ikke beslutte sig for valget af en bil, der passede til karaktererne, indtil hans nabo rådgav ham denne model og forklarede, at et lig nemt kunne skjules i bagagerum på sådan en bil.

Udseendet på Chevrolet Impala fra 1967 blev lidt ændret. "Cola-flasken" i kroppen skiller sig mere ud end i tidligere modeller. Derudover fik bilen karakteristiske kurver, som aldrig blev brugt igen i fremtiden. En anden forskel er den store mængde krom, hvilket ikke er tilfældet med andre Chevrolet-modeller.

1967-versionen blev produceret i seks2-dørs coupé, 2-dørs cabriolet, 2-dørs hardtop, 4-dørs hardtop, 4-dørs stationcar og 4-dørs sedan. Heraf var 2-hardtop og 2-coupé de mest købte, selvom firedørs modellerne var udsolgt ret godt, da de tilhørte klassen af "familiebiler".

chevrolet impala 1967
chevrolet impala 1967

Kort sagt, Chevrolet Impala er en "muskulær" "generelt formål"-bil, der indvarslede muskelbilernes æra.

Anbefalede: