America's Favorite Car - 1967 Chevrolet Impala

America's Favorite Car - 1967 Chevrolet Impala
America's Favorite Car - 1967 Chevrolet Impala
Anonim

Historien, der til sidst førte til skabelsen af Chevrolet Impala 1967-modelåret begyndte tilbage i 1958 … Nej, sådan er det ikke, man kan ikke tale tørt og upersonligt om sådan skønhed. Så…

Chevrolet impala 1967
Chevrolet impala 1967

Historien om denne kærlighed begyndte i det lykkelige 1958, hvor krigens rædsler allerede var glemt, ingen nye forventedes, og industrien forsøgte med stor magt at gøre livet for en simpel amerikaner bedre og sjovere. Det var dette ønske, der skubbede Chevrolet til at skabe en luksusmodifikation af sin allerede velsælgende bil, Bel Air. Den gennemsnitlige amerikaner tænkte, tyggede på en burger fra McDonald's, som lige var ved at komme på mode dengang, og købte den. Salget af den nye bil gik hurtigt op ad bakke, og forbrugeren kunne lide dens navn så meget, at den hurtigt fik sin egen bil, eller rettere sagt, den nye bil fik sit eget navn - Impala, Chevrolet opkaldt efter en ukendt afrikansk antilope. Chevrolet-firmaet udgav allerede i 1959 en separat model, der ikke ligner Bel Air og tabte ikke. Smuk, stor, kraftfuld. Bare den amerikanske drøm. Salget voksede, ledelsen gned sig glad i hænderne. Under motorhjelmen på en smuk mand var enten en V6 eller en V8 gemt - at vælge imellem, inklusive et turboladet valg, som cowboyen gemte under gaspedalenen flok på 315 udvalgte heste. Modellen viste sig ikke kun at være vellykket… I 1959, den bedst sælgende model af Chevrolet-mærket, i 60. den bedst sælgende model i USA. Er det ikke en succes?

Den tredje generation dukkede op i 1961. Populariteten voksede stadig, seks lange år før 1967 Chevrolet Impala, men udseendet var allerede ens.

impala chevrolet
impala chevrolet

Mærkeligt nok havde standardmotoren mindre kraft sammenlignet med sin forgænger (135 hk vs. 145), men den øverste turbo-otte gav så meget som 360.

Året 1965 er ankommet, en ny Impala og en ny rekord. Kombinationen af muskelbilkarakter, rummelighed og funktionalitet i en familiesedan har resulteret i en absolut rekord for salg af fuldstørrelses sedaner - mere end 1 million enheder. Det til trods for, at der blev solgt godt 1,6 millioner af alle varianter af Chevrolet-mærket det år. Amerikas yndlingsbil.

1967 chevrolet impala
1967 chevrolet impala

Den friske bil fik et nyt, mere aggressivt design, mange tekniske innovationer og vigtigst af alt en Turbo Jet V8-motor med en effekt på 425 hk, som, åh rædsel, kunne tilføjes mere. Og så, samme år, gør historien en slags snæversyn, Impala Caprice, en luksusversion af Impalaen, som blev en separat model i 1966, dukker op på arenaen.

Årgang 1967. Chevrolet Impala gennemgår en restyling og ændrer ikke sit udseende indtil 1970, hvor en ny generation kom ud. Selvfølgelig kunne man fortsætte historien videre, for femte generation dukkede op, ogsjette, men jeg vil ikke. Så var der oliekrisen, forringelsen af byggekvaliteten, fabrikantens kamp for overlevelse og solnedgang, solnedgang.

Chevrolet Impala fra 1967 var den sidste af mohikanerne. Det bedste af det bedste, hvorefter der kun var det bedste af det værste. Indtil nu elsker amerikanere, og ikke kun dem, denne bil. Find, køb, gendan, moderniser. Der er amatørklubber over hele verden. Chevrolet Impala 1967 er på niveau med Dodge Charger og Pontiac GTO, Ford Mustang og Ford Gran Torino. Ikke bare at stå ved siden af, i spidsen, med rette USA's yndlingsbil.

Og når du bliver spurgt, hvorfor vi elsker Impala'en, kan du altid høre et enkelt og forståeligt svar: "Fordi de ikke laver dem mere!".

Anbefalede: