"Hudson Hornet" - et glemt bilmærke fra Detroit

Indholdsfortegnelse:

"Hudson Hornet" - et glemt bilmærke fra Detroit
"Hudson Hornet" - et glemt bilmærke fra Detroit
Anonim

Har du nogensinde hørt om en bil som Hudson Hornet? Har du set tegnefilmen "Biler"? Hvis du så med, så husker du sikkert en karakter ved navn Doc Hudson. Så det er en kopi af den samme Hornet, som ikke er blevet produceret i mere end et halvt århundrede, men forbliver i hjerterne hos bilister, og især fans af klassikerne. I denne artikel lærer du historien om Hudson Hornet og dens hovedtræk.

Et par ord om virksomheden

Overraskende nok er Hudson ikke opkaldt efter skaberne, men efter investoren. Det hele startede med, at fire initiativrige unge mænd i 1909 besluttede sig for at oprette et bilfirma. Så henvendte en af dem sig til sin svigerfar med en anmodning om at låne penge. Og så skete det, at en mand, der var fuldstændig uvidende om biler, udødeliggjorde sit efternavn ved at investere 90 tusind dollars i sin svigersøns forretning. Snart bet alte disse penge sig med hævn. Nå, i dag vil vi overveje virksomhedens mest resonansmodel - "Hudson Hornet" ("Hornet" - sådan er navnet på modellen oversat).

Billede "Hudson Hornet"
Billede "Hudson Hornet"

Modellens generelle karakteristika

Modellen er en personbil i fuld størrelse, som blev produceret fra 1951 til 1957. Den blev lavet af Hudson Motors i Detroit, Michigan i de første fire år og derefter af American Motors i Kenosha, Wisconsin.

Den første generation af biler fik strømlinede former og et lavere tyngdepunkt, hvilket gjorde det muligt for dem at præstere ganske vellykket i løb.

Anden generation var en restyled version af Nash, som blev produceret under Hudson-mærket indtil 1957. Lad os nu se nærmere på alle versioner af Hudson Hornet-maskinen.

1951 Hudson Hornet

Den første modifikation, som rullede af samlebåndet i 1951, var baseret på Step-down designkonceptet, som først blev indarbejdet i Commodore-modellen tre år tidligere. Essensen af konceptet var at kombinere kroppen og rammen (som bunden var indbygget i) til en enkelt struktur. Denne løsning skabte sammen med et lavere tyngdepunkt et stilfuldt, strømlinet look til en bil, der komfortabelt kunne transportere seks passagerer.

Billede "Hudson Hornet" 1951
Billede "Hudson Hornet" 1951

Hudson Hornet fra 1951 blev tilbudt i tre karrosserityper: 4-dørs sedan, 2-dørs coupé, cabriolet og hardtop. Prismæssigt var bilerne på niveau med Commodore-modellen - 2,5-3,1 tusinde dollars.

Alle modeller var samlet med en 6-cylindret, 5-liters motor med et in-line arrangement af cylindre. Motoren var udstyret med en to-kammer karburator og udviklet 145hestekræfter. Modellen kunne accelerere til en hastighed på 180 km/t. For sådanne egenskaber modtog hun en AAA-certificering fra NASCAR. Fra november 1951 blev det muligt at købe en Hornet med en Twin H-Power motor for yderligere $85.

For debutåret blev der produceret 43,6 tusinde biler af denne model.

1952-1953

Billede "Hudson Hornet"-billede
Billede "Hudson Hornet"-billede

I 1952 blev Twin H-Power standard på bilen. Sammen med en dobbelt indsugningsmanifold og to karburatorer udviklede motoren 170 hk. Med. Og i nogle udstyrsniveauer kan dette tal øges til 210 liter. Med. I 1952 rullede 35 tusinde eksemplarer af Hudson Hornet af samlebåndet. Året efter modtog bilen mindre udvendige ændringer, hvoraf den vigtigste var fornyelsen af gitteret. I år blev der produceret 27.000 modeller.

1954

I 1954 gennemgik modellen en betydelig restyling. Den havde en buet forrude, nye baglygter og et moderne interiør og instrumentbræt. Men ændringerne er stadig lidt forsinkede og påvirkede ikke salget i særlig grad. Som før var bilerne udstyret med in-line "seksere", mens konkurrenterne allerede er skiftet til V-8 motorer.

Før fusionen af Hudson og Nash udgjorde produktionen i 1954 næsten 25.000 biler.

Biler "Hudson Hornet"
Biler "Hudson Hornet"

Race succes

Biler af denne model deltog ofte i løb og vandt gentagne gange mesterskabet blandt serieløbbiler fra de år.

Ved 1952 AAA-løbene var en Hornet-kører ved navn Marshall Teague først ud af 13 løb ved 12.

I NASCAR-løb konkurrerede 5 kørere på Hornets på én gang. Sammen vandt de 27 sejre. I alt lå modellen på førstepladsen 40 gange og vandt i 83 % af løbene. Bilen, som Marshall Teague viste sit fænomenale resultat på, blev kaldt den fantastiske Hudson Hornet. I løbet af 1953-1954 modtog bilen mange flere sejre, som forherligede den i hele verden.

Den originale Fabulous Hudson Hornet er nu i Ypsilanti Automotive Museum, Michigan.

Anden generation

Efter at Hudson og Nash fusionerede til én virksomhed i 1954, stoppede produktionen af biler i Detroit. Det blev flyttet til Nash-fabrikkerne i Wisconsin. Alle efterfølgende modeller blev bygget på Nash-platformen, men havde det karakteristiske Hudson-emblem.

1955

Billede "Hudson Hornet" "GTA 5"
Billede "Hudson Hornet" "GTA 5"

Ny model kom på markedet i 1955. Sammenlignet med konkurrenterne havde anden generation af Hudson Hornets et ret konservativt design. Fra nu af blev bilen kun udført i sedan- og hardtop-karosserier. Under motorhjelmen på modellen var en 5,2-liters V-8-motor, der udvikler 208 hestekræfter. Motoren fik navnet Packard. Det er bemærkelsesværdigt, at det blev aggregeret med en automatisk gearkasse. Det bagerste affjedringssystem var rørformet, og de forreste fjedre blev forlænget.

Ligesom Nash-modellerne havde den nye Hudson et effektivt systemklimaanlæg og brede forsæder. Bileksperten Floyd Clymer sagde engang, at Hudson Hornet-bilerne, takket være deres svejsede karosseri, effektive bremsesystem og fremragende manøvredygtighed, er de sikreste biler i Amerika.

1956

I år blev det besluttet at opdatere designet af Hornet-linjen. Designer Richard Arbib kom med konceptet V-line Stuling, som var baseret på formen af bogstavet V. Bilens interiør og eksteriør blev redesignet. Og tricolor-farven gjorde det unikt og bemærkelsesværdigt på afstand. Men selv dette hjalp ikke med at forhindre et betydeligt fald i salget i 1956. Salget faldt fra 13.000 til 8.000 enheder.

1957

Billede "Hudson Hornet" - Hornet
Billede "Hudson Hornet" - Hornet

I 1957 blev bilen en smule modificeret: et "æg-formet" kølergitter og krom sidelister blev installeret. Også tilføjet 5 farvemuligheder. Bilens effekt blev øget til 255 hestekræfter, mens prisen blev sat ned. Ikke desto mindre faldt salget af modellen til 3 tusinde eksemplarer om året.

Som et resultat blev produktionen stoppet. Hudson-varemærket blev droppet, og bilerne fik et nyt navn - Rambler.

Legacy

I 1951 blev Hornet kåret til "Årets bil" af motorjournalisten Henry Balls' Lenta.

I 1970 blev Hornet-indekset genoplivet på en af AMC-modellerne.

I 2006 udviklede de en konceptbil kaldet Dodge Hornet.

Bilen er som allerede nævnt en af karaktererne i tegnefilmen "Biler". Også, hvis du elskercomputerspil, kan du møde Hudson Hornet der. GTA 5 og Driver San-Francisco gør det muligt at købe en model i virtuelt rum.

Billede "Fabula Hudson Hornet"
Billede "Fabula Hudson Hornet"

Konklusion

Skæbnen for fortidens revolutionære biler udvikler sig på en fantastisk måde. Nogle af dem opnår fænomenal succes og anerkendelse, andre bliver et sammenbrud for hele bilindustrien. Og nogle formår at kombinere både den første og den anden, som for eksempel i tilfældet med Hudson Hornet-bilen. Billeder, historie og mening hjalp os med at vide, hvad denne model er.

Anbefalede: