Sådan starter du en scooter: ekspertråd
Sådan starter du en scooter: ekspertråd
Anonim

Hvordan starter man en scooter? Den person, der har købt det, ved ikke altid, hvordan det skal gøres. Der er situationer, hvor ejeren af denne enhed mister nøglerne. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Læs artiklen, og du vil kende svaret på dette spørgsmål.

hvordan man starter en scooter
hvordan man starter en scooter

Hvad er de to måder at starte en scooter på?

I tilfælde af, at du skal gøre dette for første gang, bør du kontrollere tilstedeværelsen af benzin i tanken. Så skal du tænke over, hvordan du starter scooteren.

Først skal du sikre dig, at maskinen hviler på fodstøtten. Dernæst skal du indsætte tændingsnøglen til "On" -mærket. Derefter vil kontrolpanelet lyse op, pilen, der viser brændstofniveauet, vil stige.

Der er et par muligheder for, hvordan man starter motoren.

Den første måde er at agere med en kickstarter. Som regel starter motoren altid i dette tilfælde. Denne mulighed kan bruges, når der er et dødt scooterbatteri, eller det har stået i en garage i længere tid, for eksempel, og ingen har brugt det i lang tid. Så du bør trykke på kickstarterens foldede ben flere gange. Også selvom det er slemtscooteren starter, du skal ikke stoppe. Du skal gentagne gange trykke på kickstarteren for at starte motoren.

hvordan man starter en scooter uden nøgle
hvordan man starter en scooter uden nøgle

Hvordan starter man scooteren på en anden måde? Følgende metode kan kun bruges med et fungerende batteri. Dette gøres med en elektrisk starter. Den er også velegnet til dem, der bevæger sig meget på denne enhed og derfor stopper flere gange. Så du bliver nødt til at trykke på bremsegrebet og samtidig trykke på starteren. Samtidig skal du holde bremsen. Den elektriske startknap bør ikke slippes, før motoren starter.

Mistede scooternøgler: hvad skal man gøre?

Eksperter anbefaler at lave et ekstra sæt, så der ikke er sådanne situationer. Men hvis du stadig ikke har dem, hvordan starter man en scooter uden nøgle? Du kan prøve at gøre det selv eller kontakte en specialist.

Lad os overveje, hvordan man selv starter en scooter uden nøgle. Fjern frontskjoldet for at få adgang til tændingslåsen. Skru derefter de to skruer af og fjern kontaktoren. Du skal derefter bruge en flad skruetrækker. Brug den til at rotere kernen, indtil den stopper. Det sker, at en handling kun kan udføres op til næstsidste position. Det kaldes sikker motorstarttilstand. Den bruges til at forhindre scooteren i at bevæge sig brat.

Hvis tændingslåsen ikke er adskilt, skal du fjerne chippen fra den. Derefter bør du finde et kontaktpar.

Husk, at det at gøre det forkerte kan føre tilskade på scooteren. Derudover er det ikke en garanti for, at scooteren starter med det samme, at følge alle anbefalingerne.

Nogle oplysninger om ledelse

At køre en scooter er meget let. Du skal bare vide hvad og hvor. I højre side er der et forbremsegreb, og til venstre henholdsvis det bagerste. Der er også andre elementer på dashboardet.

scooter batteri
scooter batteri

Der er et styr på højre side. Ved hjælp af det gas. For at gøre dette skal den drejes. Der findes også forskellige slags kontakter, såsom blinklys og lys. Her kan du udover det hele se startknappen og lydsignalet.

Hvordan skubbestarter man en scooter?

Ud over de to hovedmåder, der blev nævnt ovenfor, er der andre. Det viser sig, at scooteren også kan startes med et reb og en pusher.

Lad os overveje den første måde. Først skal du give adgang til ventilatoren fra motoren. Derefter skal løbehjulet vikles med et reb 4 gange med uret. Dernæst skal du trække hårdt. Denne metode er velegnet, når motoren ikke er træt. I en anden situation vil den anden metode fungere.

hvordan man starter en scooter
hvordan man starter en scooter

Så hvordan starter man en scooter? Der er en mening om, at dette ikke kan lade sig gøre, da han har en variator. Det kan du faktisk.

For at gøre dette skal der være adgang til koblingsklokken. Det er nødvendigt at fjerne variatordækslet. Derefter skal selve koblingen og klokken kiles sammen. Til dette er en almindelig bolt fra dækslet perfekt.variator.

Denne metode til at starte scooteren kræver to personer. En af dem bliver nødt til at skubbe enheden. Og den anden på det rigtige tidspunkt skal lægge pres på bagsiden af scooteren. Dette gøres, så hjulet snurrer. Så snart scooteren starter, vil bolten, du sætter i, straks falde ved siden af. Så du skal ikke bekymre dig om det.

Hvordan fungerer en kold start?

Folk er nødt til at bruge jernhesten selv i den kolde årstid. Den tænder ikke altid. Hvad skal man gøre? Hvordan starter man scooteren i denne situation?

For at gøre dette skal du tanke frisk benzin og skifte olien til syntetisk. Sidstnævnte adskiller sig ved, at den ikke tykner i kulden. Og det er bedre at starte din jernhest med en kickstarter, og ikke en elektrisk starter. Hvordan man gør dette er beskrevet i de foregående afsnit af artiklen.

Også, efter at motoren er startet, bør du give lidt mere gas end norm alt. De trufne handlinger vil sikre, at scooteren ikke går i stå. Hvis den alligevel ikke starter og går i stå, bør du prøve at varme olien op med en blæselampe.

Hvis alle de beskrevne betingelser er opfyldt, bør motoren starte ved en temperatur på -19 grader. Efter starten skal jernhesten varmes op i 15 minutter. Derefter kan du trygt gå på din rute.

Hvorfor starter scooteren ikke med knappen?

Denne situation er også almindelig. Hvis scooteren starter med kickstarteren og ikke med knappen, så er problemet i hovedsikringen. Den er placeret i batterirummet. Tilet multimeter er nødvendigt for at kontrollere dets helbred.

scooter starter ikke
scooter starter ikke

Denne maskine skal indstilles til DC-spændingsmålingstilstand. Bemærk spændingsresultaterne før og efter sikringen. Det skal forblive uændret. Hvis den falder eller stiger et par volt, skal sikringen udskiftes.

Problemet er muligvis ikke kun i dette, men også i motorens startkredsløb. Her er integriteten af forbindelsesledningen krænket. For at håndtere et problem af denne type, skal du bruge et elektrisk kredsløb af dette kredsløb. Derudover skal den kunne læse korrekt. Derfor bør du i dette tilfælde kontakte en intelligent specialist.

Anbefalede: