Sådan skelnes en variator fra en automatisk maskine: beskrivelse, driftsprincipper, fordele og ulemper

Indholdsfortegnelse:

Sådan skelnes en variator fra en automatisk maskine: beskrivelse, driftsprincipper, fordele og ulemper
Sådan skelnes en variator fra en automatisk maskine: beskrivelse, driftsprincipper, fordele og ulemper
Anonim

Som du ved, på tidspunktet for 2019, er den automatiske gearkasse på personbiler meget populær og findes på næsten alle bilmodeller. Når en bilentusiast har et valg mellem en CVT og en automat, vælger han den sidste mulighed. Dette er trods alt den mest pålidelige transmission, der er blevet bevist gennem årene. Hvorfor tage en variation? Generelt set på baggrund af en sådan popularitet er automatiske gearkasser bare havet, og det er ikke noget problem at finde en passende og komfortabel en til dig selv.

Men hvis du ikke vidste det, omfatter ordene "automatisk gearkasse" faktisk ikke kun selve automatgearet, men også robot og variabelt. Hver af dem er forskellige, men de har en meget ens struktur. Det er derfor, for at forstå det almindelige spørgsmål om, hvordan man skelner en variator fra en automatisk maskine, blev denne artikel oprettet. Lad os komme i gang.

Hvordan kan man skelne?

hvordan man skelner automatisk transmission fra variator
hvordan man skelner automatisk transmission fra variator

Før du køber en ny til dig selvmodel af bilen, skal du først beslutte dig for, hvilken transmission den skal være med. Når valget falder på en automatisk gearkasse, tænker bilisten straks på manglerne: sådan en transmission har dem, og ikke få. Det er dog den mest pålidelige og gennemprøvede. Men alligevel skulle du måske vælge fx variabel? Og her er det vigtigste spørgsmål, hvordan man skelner variatoren fra maskinen. Den første måde er ved gearing. Denne metode vil nu blive parset.

På håndtaget

Hvordan adskiller man en automatisk transmission fra en CVT visuelt? Du skal være opmærksom på gearstangen. Det er værd at bemærke, at variablen er meget forskellig fra håndtaget på en automatisk gearkasse. Der er dog en advarsel: Hvis du køber en model, der allerede har været brugt af en anden ejer før, så er der en chance for, at du ikke finder forskelle. Han kan jo ændre dette håndtag, så det bliver helt uforståeligt, hvad det er for en transmission. Ejerne af vælgeren gør det helt anderledes, og det hele er for skønhedens skyld i salonen.

Hvordan kan du kende forskel? Instruktion

hvordan man eksternt skelner en variator fra en automat
hvordan man eksternt skelner en variator fra en automat

Hvordan skelnes en CVT fra en automatisk? Ifølge vælgeren alene, som det blev klart ovenfor i artiklens materiale, er det fuldstændig umuligt at gøre dette. Derfor skal du udnytte flere faktorer og funktioner ved forskellen mellem disse to transmissioner på én gang for stadig at forstå, om du har en variabel gearkasse eller en automatisk. Det er værd at bruge følgende anbefalinger.

Du bør lære alle typer og modifikationer af gearkasser på en bil. Hvis du finder deten variabel gearkasse til en potentiel bil er aldrig blevet udviklet overhovedet, så er der ingen grund til at forsøge at skelne. Og for at finde ud af, om en manuel gearkasse eller en automatisk gearkasse er nemmere end nogensinde. De er for forskellige.

Dernæst, når du køber en bil, skal du sørge for at se på de tekniske transportdokumenter. Det er trods alt der, at transmissionen er angivet: variabel, automatisk, robot eller mekanisk. Hvis du ikke får en sådan mulighed, så fortsæt til næste afsnit. Det er værd at understrege, at der også kan skrives notation. AT - automatgear, A - også automatgear. Men CVT er variabel.

Når du visuelt forsøger at skelne en variator fra en automat, hvor slemt bliver alt spoleret af det faktum, at der ikke er nogen AT, CVT og andre betegnelser på bilen. Det er jo dem, der giver ud, hvilken transmission der er på bilen. Vær opmærksom på dette, og hvis disse navneskilte alligevel ikke er der, så fortsæt til det næste forskelspunkt.

Hvis der er en konventionel automat, så er der udover standard køretilstande, såsom P-R-N-D, også gear L, 2 og 3. Og variatorerne har ikke disse trin med gear. Variable gearkasser kan kun have L gear og andre.

Demand

hvordan man visuelt adskiller en automatgearkasse fra en variator
hvordan man visuelt adskiller en automatgearkasse fra en variator

Ja, selvfølgelig er automatgear det mest almindelige. Trods alt er variablen ikke desto mindre kun lide af en lille procentdel af bilister. Mange foretrækker den klassiske, gennemprøvede transmission. Det er dog værd at bemærkeselvom populariteten af en robot- og variabel gearkasse som sådan ikke eksisterer, har de dog én hovedfordel: Priserne for en sådan transmission er betydeligt lavere end deres modparter.

Dybest set spiller dette i hænderne på svindlere, der skubber en bil med en variabel, billig gearkasse som en automatisk bil. Og dette er en stor præmie til prisen, som virkelig spiller en stor rolle, og går i hænderne på forhandleren. Generelt skal du vide, hvordan du adskiller en automatgearkasse fra en CVT, ellers falder du over en bedrager.

Acceleration

hvordan man skelner et automatisk fra et variatorbillede
hvordan man skelner et automatisk fra et variatorbillede

Så, hvordan skelner man en automat fra en variator? Fotos af disse mekanismer er præsenteret i artiklen. Du skal sammenligne to billeder af håndtaget, og så kan du forstå, hvad transmissionen er på bilen. Der er ingen gear 2 og 3 på den variable gearkasse, men hvordan kan man alligevel skelne gearkassen, når man kører rundt i byen? Det første du skal gøre, når du sætter dig ind i bilen, er at skifte trin til gear D. Det har både den variable transmission og den automatiske. Dernæst skal du trykke på gassen. Hvis der under drift ikke er nogen fornemmelse af, at bilen "sparker" lidt, det vil sige, at der ikke er noget gearskifte, så er gearkassen variabel.

Og hvis de er, så er det robot eller automatisk. Hvordan skelner man en automat fra en variator? Også under bevægelsen går revolutionerne monotont, uden at falde ned. Dette er også et tegn på, at du kører i automatgear. Med en automat er alt anderledes: du accelererer til et bestemt moment af vridning, derefter transmissionenskifter til høj og antallet af omdrejninger falder med flere tusinde. Generelt er dette den vigtigste og nemmeste måde at skelne transmissionen på.

Konklusion

Variabel transmission
Variabel transmission

Som det fremgik af artiklens materiale, er der mange måder, hvorpå du kan skelne en variabel gearkasse fra en automatisk. Dette kan både gøres visuelt ved almindeligt syn, og når man kører rundt i byen. Generelt, hvis du anvender alle faktorerne på én gang og laver en fuld testkørsel af transmissionen, så vil det blive klart for dig præcis, hvilken type din bil har. Det er værd at huske på, at variatoren er betegnet CVT, og den automatiske er AT.

Hvordan skelner man eksternt en CVT fra en automatisk? Disse tegn er den første og nemmeste metode. Hvis der ikke er sådanne bogstaver, så prøv andre metoder. Under alle omstændigheder vil enhver måde hjælpe dig. Tvivl ikke! En maskine har jo ikke evnen til at være helt anderledes og ikke overholde alle fysikkens love. Derfor vil en af metoderne, især driftsmetoden, hjælpe dig nøjagtigt med at bestemme kontrolpunktet. God tur!

Anbefalede: