Rettidig reparation af bremsesystemet er nøglen til sikkerhed på vejen

Rettidig reparation af bremsesystemet er nøglen til sikkerhed på vejen
Rettidig reparation af bremsesystemet er nøglen til sikkerhed på vejen
Anonim

Der er flere fejl i færdselsreglerne, hvor betjening af køretøjet er forbudt, selv til reparationsstedet. Blandt dem er der en funktionsfejl i styretøjet, en trækanordning, en funktionsfejl i bremsesystemets trykmåler, hvis nogen, såvel som selve bremsesystemet. Sådanne overtrædelser kan straffes med en bøde på op til 5 tusind rubler med frakendelse af retten til at føre et køretøj.

reparation af bremsesystem
reparation af bremsesystem

Reparation af bremsesystemet er i princippet en simpel procedure, men det kræver stadig visse færdigheder. Funktionsfejl i bremsesystemet kan opdeles i flere kategorier: lækage, som blev dannet som et resultat af et gennembrud i forbindelsesslangerne eller anden skade på rørledningen, slid på manchetterne i hovedbremsecylinderen (GTZ) samt som deres slid i arbejdscylindrene, direkte på hjulene.

Bremsesystemet er opdelt i to kredsløb, hver uafhængig af hinanden. Dette design er ret praktisk, da fejl i begge kredsløb på én gang sker meget sjældent. Men på trods af dette bør reparationen af bremsesystemet udføres rundt om hele omkredsen, fordi i tilfælde af en funktionsfejli det ene kredsløb øges sandsynligheden for svigt af det andet, da de alle har omtrent samme levetid.

fejl i bremsesystemet
fejl i bremsesystemet

Nu om alt mere detaljeret. GTZ har en ret lang levetid, pleje af det kommer ned til rettidig udskiftning af gummitætninger. Dens plan indeni er spejlvendt, den kommer ikke i kontakt med stålstemplet, så slitagen er i princippet umulig, da kun gummitætninger kommer i kontakt med den.

Bremsevedligeholdelse kan være lidt vanskelig. Forhjulene drejer, så bremseslangerne, der passer til kaliberne, knækker ved foldene. I dette tilfælde er reparationen af bremsesystemet ikke begrænset til kun den ene side. Hvis du skulle skifte en slange, vil den anden sandsynligvis også gå i stykker snart, så det anbefales at skifte dem parvis.

vedligeholdelse af bremsesystemet
vedligeholdelse af bremsesystemet

Der er tidspunkter, hvor et af rørene er afbrudt af en sten fra bunden, så er det kun genstand for udskiftning. Derefter skal du stadig fjerne luft fra systemet, men igen takket være to-kredsløbssystemet, kun fra ét kredsløb.

Ud over ovenstående er den mest almindelige bremsesystemsvigt klodsslid, både for og bag. Det er bevist, at tromlebremser har mindre effektivitet og slidstyrke, så du skal skifte sådanne klodser meget oftere end skivebremser. Hvad angår selve tromlerne og skiverne, er førstnævnte norm alt lavet af aluminium,og sidstnævnte er lavet af stål, de er praktisk t alt ikke udsat for slid.

Fejl i bremsesystemet kan føre til meget katastrofale konsekvenser, da uheldig opbremsning fører til en ulykke. Nå, hvis det gør uden tilskadekomne, men ved høj hastighed er det usandsynligt. Derfor skal du konstant huske noget som et bremsesystem, overvåge rørledningens tilstand og også kontrollere niveauet af bremsevæske i reservoiret. Hvis der opstår et sammenbrud, er det nødvendigt at udføre rettidig reparation af bremsesystemet. Dette er nøglen til sikkerhed på vejen. Glem desuden ikke at overholde hastighedsgrænsen.

Anbefalede: