Izh Planet Sport er en gennemtestet teknik

Izh Planet Sport er en gennemtestet teknik
Izh Planet Sport er en gennemtestet teknik
Anonim

Izh Planet Sport er med rette betragtet som en unik sportsmotorcykel siden sovjettiden. Lad os lære ham bedre at kende.

Så hvis du tager Izh Planet Sport 350, så er den anerkendt som en middelklasse-motorcykel til sports- og turistture på veje med forskellige underlag, alene såvel som med en passager. Det blev produceret af fabrikken i Izhevsk i perioden 1974-1985

Motorcyklen var meget forskellig fra dens modstykker, både strukturelt og udvendigt. Når alt kommer til alt, lignede den i udseende meget de japanske motorcykler fra 60'erne.

izh planet sport
izh planet sport

Det tekniske og strukturelle niveau af motorcyklen var så højt, at den blev eksporteret til flere socialistiske lande. Der konkurrerede han med motorcyklerne MZ og Java.

Selv om serieproduktionen af Izh Planet Sport begyndte i 1974, blev de første eksperimentelle 500 biler produceret fra juni til september 1975. I det øjeblik kostede det 1200 rubler.

Motorcyklen blev holdt på samlebåndet indtil 1985, hvorefter den blev taget ud af produktion. Men den første Izh Planet Sport 350 blev højt værdsat blandt motorcyklister. De koster mere selv efter ti års drift.

Teknisk set er motorcyklen "proppet" med dele (udover nogle småting),som adskilte sig fra reservedelene på resten af Izh-motorcyklerne. For første gang i denne model blev der brugt et separat motorsmøresystem. Izh Planet Sport-motoren havde et arbejdsvolumen på 340 cm3 med en stempeldiameter på 76 mm. Den kom endda med en japansk-fremstillet Mikuni-karburator, der tillod den at skubbe 32 hestekræfter (6.700 rpm).

izh planet sport egenskaber
izh planet sport egenskaber

Derfor producerede en enkelt motorcykel med en tørvægt på 135 kg en effekttæthed på 237 hk/ton (mens Java-350/634 kun var 141 hk/ton). I denne henseende har Izh Planet Sport så høje egenskaber. Den når acceleration til 100 kilometer i timen på elleve sekunder. Samtidig blev motoren fastgjort i stellet med gummipuder, hvilket var en teknisk nyhed på den tid.

Det første parti blev produceret med japansk fremstillet Denso elektrisk udstyr, takket være hvilket, for første gang, de øgede krav til belysningsudstyr fra den sovjetiske ingeniørindustri (UNECE) blev anvendt. Forhjulet, som havde en størrelse på 3, 0x19, adskilte sig også i denne model.

Senere udgaver af Izh Planet Sport blev udstyret med indenlandske K-62M karburatorer med en mindre diffusordiameter, så effekten faldt til 28 hk. Sådanne modeller er kendetegnet ved en aflang bagvinge og en buet lyddæmper, som var lige i starten.

Siden 1979 er Planet Sport gradvist blevet af med importerede reservedele, hvilket forbedrede kvaliteten af hele bilen. Derfor begyndte motorcyklen og reservedele til den at koste meget billigere. Som du ved, har du brug for kvalitetoverbetaling.

motor izh planet sport
motor izh planet sport

På grundlag af Planet-Sport i april 1975 begyndte de at producere en sportsmotorcykel Izh M-15 og en krydsmodifikation Izh-K-15.

Sovjettidens motorcyklister kaldte Izh Planet Sport under kaldenavnet "Hund". Det forlød også, at den på grund af dens høje kvalitet blev eksporteret til USA.

Derfor var det denne motorcykel, der ofte blev udsat for rigtig motortuning. Dens cylinder blev boret under stemplet på Muscovite M-412 eller under "CheZet" (500 tikubovy). Sådan blev Planets Sport 500 født - et værk af tunere fra de år.

Anbefalede: