Tanks og "Chevrolet Blazer" er ikke bange for snavs

Tanks og "Chevrolet Blazer" er ikke bange for snavs
Tanks og "Chevrolet Blazer" er ikke bange for snavs
Anonim
Chevrolet blazer
Chevrolet blazer

Chevrolet har stor erfaring i SUV-branchen. Virksomhedens historie er meget rig, ligesom stamtavlen for en af dens mest berømte biler - Chevrolet Blazer. Denne store og uhøjtidelige SUV går tilbage til 1969, hvor Chevrolet Blazer K-serien første gang blev introduceret på det amerikanske marked. Den nye model var så stor en succes, at virksomheden i 1982 producerede to forskellige versioner af denne lastbil. Den første variant, kaldet Blazer S10, var baseret på Chevrolet S10 pickup truck. Denne modifikation i lang tid blev kun produceret i en tre-dørs version og var udstyret med motorer fra 2,5 til 4,3 liter. Den anden femdørs variant blev kaldt Blazer C/K. Denne bil var faderen til ideen om den legendariske Chevrolet Tahoe.

1991 bragte en masse nye ting. Model "Chevrolet Blazer S10" har gennemgået en restyling. En femdørs modifikation blev sat i produktion, som fra nu af kun var udstyret med en 4,3-liters motor. Afhængigt af modifikationen kan denne enhed producere fra160 til 200 hestekræfter. De følgende år bragte ingen drastiske ændringer: Virksomhedens marketingafdeling tumlede kun med navne. I 1993 begyndte Blazer S10 at blive kaldt Blazer S, og i 1994 blev bogstavbetegnelsen helt fjernet.

I 1991 blev Blazer S10-serien for alvor opdateret. En 5-dørs model dukkede op i Chevrolet Blazer-familien. Samtidig begyndte modellerne at blive udstyret med 4,3-liters motorer, som kunne være 160 eller 200 hestekræfter. I 1993 blev navnet på SUV'en også opdateret, fra det øjeblik blev det kaldt Blazer S. Og i 1994 blev navnet yderligere reduceret, bogstavet S forsvandt, nu blev de nye modeller i denne serie simpelthen kaldt Blazer. Så verden så "Chevrolet Blazer" med 3- og 5-dørs karosserier og med en 4,3-liters motor, som skjulte en effekt på 193 hk

ny chevrolet blazer
ny chevrolet blazer

I 1995 dukkede Chevrolet Blazer op, som var beregnet til Sydamerika. Denne bil havde et let ændret udseende og andre kraftenheder: benzinmotorer med et volumen på 2,2 og 4,3 liter og en effekt på henholdsvis 113 og 179 hestekræfter. Denne model er bemærkelsesværdig ved, at dens samling begyndte i 1996 i byen Yelabuga, Tatarstan. Derfor er denne model velkendt i Rusland, de kom endda med kaldenavnet "Elabuzer". Sandt nok endte dette projekt meget uhyggeligt, da krisen i 1998 bragte alt salg ned, og konkurrenterne til dette mærke startede et rygte til masserne om, at "Elabuzer" er udstyret med en dårlig motor. Ejeredenne bil skal stadig håndtere konsekvenserne af det marketingstunt: det er svært at sælge en bil med en sådan historie. På den ene eller anden måde, men takket være disse to faktorer blev bilen købt dårligt, selv på trods af dens meget attraktive pris, så produktionen måtte lukkes i 1999.

I 2001 debuterede den nye Chevrolet Blazer i USA. Sandt nok var der lidt tilbage af den gamle model, selv navnet blev ændret: nu hed modellen Trial Blazer. Bilen var udstyret med en ny type sekscylindret aluminiumsmotor, dette monster kan producere 273 hestekræfter med et volumen på 4,2 liter. Du kan også vælge den otte-cylindrede version, så vil effekten allerede være 294 hestekræfter.

specifikationer chevrolet blazer
specifikationer chevrolet blazer

Den traditionelle model fortsætter med at blive produceret den dag i dag, selvom den nu ligger lidt under Trial i prestigehierarkiet, som kombinerer Chevrolet Blazers enestående ydeevne med nye tilgange til bilkonstruktion.

Anbefalede: