Sådan tester du en generator uden specielt udstyr

Sådan tester du en generator uden specielt udstyr
Sådan tester du en generator uden specielt udstyr
Anonim

Det er selvfølgelig ikke vist, at en komplet reparation af generatoren udføres i hånden, men en check kan altid leveres. Den vigtigste komponent i testen vil være et multimeter, eller, som det også kaldes, en tester.

Nu starter vi med at tjekke regulatorrelæet. Hvordan tjekker man generatoren med en tester? Meget simpelt. Vi tager et multimeter og sætter kontakten i "måling" -positionen. Vi starter bilen og måler spændingen ved batteriterminalerne såvel som ved selve generatorens udgange. Dens komponent bør ikke nå mere end 14,2 V. Dernæst trykkes acceleratoren ned, og spændingen måles igen. En afvigelse fra normen, selv en halv watt op, betyder, at regulatoren ikke fungerer korrekt.

hvordan man tjekker generatoren med en tester
hvordan man tjekker generatoren med en tester

Generatoren inkluderer også en diodebro, som også skal kontrolleres. I dette tilfælde skifter vi multimeteret til "Lyd" -tilstand og begynder at udføre testen. Det er værd at bemærke, at denne del inkluderer 6 dioder, de er opdelt i 2 lige store dele - positive ognegativ. Når du tjekker, vil der opstå et knirk. Men det er værd at bemærke, at kontrollen skal udføres i begge retninger. Hvis der opstår et knirk i begge tilfælde, skal du udskifte delen, da dette symboliserer, at broen er knækket.

hvordan man kontrollerer generator
hvordan man kontrollerer generator

Nu vil vi lære, hvordan man kontrollerer generatoren, nemlig dens dele - rotoren og statoren, uden hvilke dens drift er utænkelig. Afbryd først statorudgangen fra diodebroen. Da det er en cylinder med en indvendig vikling, er det værd først at foretage en visuel inspektion. Derefter tages et multimeter, og tilstanden "modstandsmåling" aktiveres. En god vikling vil have en tendens til uendeligt på enhedens skala, men aflæsninger under 50 kOhm betyder en hurtig udskiftning af generatoren.

Hvordan man tjekker generatoren og statoren er mere end klar, men rotoren er lidt sværere at håndtere. Hvad er denne enhed? Dette er en metalstang med en intern excitationsvikling, på en af dens sider er der kontaktringe, ved hjælp af hvilke børsterne glider langs dem. Ligesom statoren skal rotoren inspiceres for skader efter afmontering. Det er bedst at finde ud af fra kyndige folk, hvordan man kontrollerer generatoren, eller kontakte et bilværksted, da det er at foretrække at inspicere rotoren på specialudstyr. Børsterne, der er placeret på denne del, har et vist fremspring fra holderen, som ikke er mere end 5 mm. Det er også værd at vurdere, hvor frit de bevæger sig på holderen, og om de er slidte. Ved installation af generatorenstedet skal udføres med omhu og omhyggeligt kontrolleres.

hvordan man tjekker en vaz generator
hvordan man tjekker en vaz generator

Også, hvordan man kontrollerer VAZ-generatoren, kan findes i speciallitteraturen. Glem ikke at kontrollere generatorens lejer, fordi deres forkerte drift kan føre til alvorlig skade. Når disse dele slides op, opstår der en karakteristisk støj, som er tydeligt hørbar, selvom du er i nærheden af bilen. Slid kan skyldes forkert generatorremspænding.

Nå, nu ved vi lidt om, hvordan man kontrollerer generatoren på egen hånd, og alligevel er det bedre at søge hjælp fra specialister.

Anbefalede: