Gør-det-selv udskiftning af bælter på Chevrolet Niva

Indholdsfortegnelse:

Gør-det-selv udskiftning af bælter på Chevrolet Niva
Gør-det-selv udskiftning af bælter på Chevrolet Niva
Anonim

I artiklen vil vi tale om udskiftning af bælter på Chevrolet Niva. Der er tre af dem - en gasfordelingsmekanisme, et klimaanlæg og en generator. Det er værd at bemærke, at timingdrevet kun på Opel-motorer har et remtræk. På andre motorer er det kæde. Derfor vil vi i vores artikel kun overveje reparationer på "opel" kraftenheder. Det er også værd at bemærke, at generatorens drivremme stadig roterer pumpens remskive, servostyring. Den nemmeste måde er at skifte klimaanlægget, vi starter med det.

Sådan skifter du klimaanlægget

For at udskifte klimaanlægget på Chevrolet Niva skal du kun bruge én nøgle til 12. Der er ingen vanskeligheder med at udføre reparationer, bare installer bilen på et synshul eller en overkørsel. Det er meget nemmere at lave reparationer, fordi bæltet er placeret i bunden. For at fjerne det, skal du løsne rullebeslaget. Dette vil løsne spændingen på selve bæltet. Betalevær opmærksom på rullens tilstand - den skal rotere uden at sætte sig fast, ellers skal den udskiftes.

Udskiftning af rullerne på Chevrolet Niva generatorbæltet
Udskiftning af rullerne på Chevrolet Niva generatorbæltet

Efter montering af en ny rem, er det nok at stramme den med en bolt monteret på rullen. Bemærk venligst, at med den komplekse udskiftning af alle bælter, skal denne installeres sidst. Udskift først tandremmen, derefter generatoren og til sidst klimaanlægget.

Afmontering af tandremmen

Manipulationer, som vi vil diskutere senere, bør kun udføres på biler, der er udstyret med Opel-motorer.

Udskiftning af bæltet på Niva
Udskiftning af bæltet på Niva

Når du udskifter tandremmen på Chevrolet Niva, skal du gøre følgende.

  1. Fjern aircondition- og køleradiatorerne helt. Inden da skal du selvfølgelig dræne væsken fra kølesystemet og udlufte freon. Der er ingen grund til at fjerne blæserne fra dem.
  2. Fjern luftfilterhuset.
  3. Fjern A/C-kompressoren og generatorens drivremme. Sørg også for at fjerne spændingsmekanismerne.
  4. Fjern den øverste del af timingdækslet.
  5. Installer mærker på gearene på akslerne. De skal nødvendigvis matche. Der er et hak på krumtaphuset, som skal passe til mærket på remskiven.

Installation af pumpe og tandrem

Udskiftning af Chevrolet Niva remrulle
Udskiftning af Chevrolet Niva remrulle

Yderligere instruktioner til udskiftning af bæltet medNiva Chevrolet.

  1. Fjern boltene og fjern krumtapakselpositionssensoren og remskiven, der spænder tandremmen. Meget ofte sker det, at fastgørelsen af valsen ikke giver sig selv, man skal banke den ned med en mejsel.
  2. Fjern pumpen, for dette skal du skrue de tre bolte af.
  3. Alle overflader skal rengøres, affedtes og forsegles. Derefter kan du sætte en ny pumpe.
  4. Installer en ny drivrem og ruller. Tjek om mærkerne på knastakslen og krumtapakslen stemmer overens. Dette vil kræve, at krumtapakslen drejes flere gange.
  5. Alle elementer, der tidligere blev fjernet, skal geninstalleres.
  6. Fyld væske i kølesystemet.

For at fylde klimaanlægget med freon, skal du kontakte tjenesten.

Hvornår skal generatorens drivrem udskiftes

Og lad os nu tale om, hvordan bæltet udskiftes på Chevrolet Niva. Der er ingen regler vedrørende generatorens drivrem, men producenten angiver stadig den periode, hvor elementet skal efterses. Så en tilstandskontrol bør udføres cirka hver 15.000 km. Det kan betragtes som norm alt, hvis der ikke er revner, spor af olie eller frostvæske, for stort slid på overfladen.

Udskiftning af bælte på en Chevrolet Niva
Udskiftning af bælte på en Chevrolet Niva

Hvis en fløjte vises, når belastningen er tændt, er dette det første tegn på, at enheden skal udskiftes. Selvfølgelig skal du først prøve at trække den op for at slippe af med sådan enproblemer.

Sådan skifter du generatorremmen

Hvis bilen er udstyret med aircondition, skal du fjerne remmen, der driver kompressoren. Udskiftning af bæltet på Chevrolet Niva blev beskrevet ovenfor. Efter installation af en ny generatorrem skal du installere klimaanlæggets drev. Hvad angår spændingen af kompressordrevet, er det nødvendigt, at det, når det presses med en kraft på 10 kgf, ikke bøjes mere end 8 mm. Men spænd den ikke for meget, da dette vil føre til hurtig slid på lejer og rembøtter.

Udskiftning af rem til Chevrolet Niva klimaanlæg
Udskiftning af rem til Chevrolet Niva klimaanlæg

Når du udskifter rullerne og generatorremmen på Chevrolet Niva, skal du udføre følgende manipulationer.

  1. Fjern ærmerne, der tilfører luft til gashåndtaget. Dette vil slippe spændingen.
  2. Brug en 13-fatning til at løsne møtrikkerne, der fastgør spændingsrullebeslaget.
  3. Brug en 13 mm top- eller skruenøgle til at dreje justeringsbolten mod uret. Dette vil løsne generatorremmen.
  4. Fjern generatorremmen fra spændingsvalsen og remskiverne.

Proceduren er meget enkel og kræver ikke dyb viden. Installationen foregår i omvendt rækkefølge. Sæt først remmen på krumtapakslens remskive, og til sidst vikl den ved rullen. Når elementet er installeret, kan du begynde at justere.

Spændingsjustering

For at kontrollere remspændingen skal du blot trykke fingeren på den cirka i midten - mellem pumpegearenekølevæske (pumpe) og selve generatoren. Hvis kraften er 8 kgf, bør den maksimale afbøjningsværdi ikke være mere end 12 mm. Men spænd den ikke for meget, da det vil reducere levetiden på lejerne og remmen. Og ikke kun generatoren, men også andre hjælpeenheder. Når du udskifter en remrulle på en Chevrolet Niva, er det vigtigt at følge instruktionerne og justere spændingen korrekt.

Anbefalede: