Tosol eller frostvæske? At træffe et valg

Tosol eller frostvæske? At træffe et valg
Tosol eller frostvæske? At træffe et valg
Anonim

Ofte er bilister ikke opmærksomme på kølevæsker og forsømmer at udskifte dem. Derudover aner uerfarne bilejere slet ikke noget om frostvæske og fylder ofte bilen med det forkerte. Og dette kan i væsentlig grad påvirke motorens ydeevne som helhed.

frostvæske eller frostvæske
frostvæske eller frostvæske

Antifrostvæske er en meget vigtig del af kølesystemet i ethvert køretøj. Det kaldes også "frostvæske". Men alligevel har disse to blandinger lidt forskellige egenskaber. Mange bilister spekulerer på, hvad der er bedre at vælge - frostvæske eller frostvæske. Svarene på dette spørgsmål er ret blandede.

Sandsynligvis, lige fra det øjeblik, bilen blev skabt, har chauffører den dag i dag skændtes om, hvilken væske der er bedst - frostvæske eller frostvæske. Nogle vil sige, at en så pålidelig og billig væske som den første ikke kan findes i verden. Andre siger, at frostvæske er ringere end frostvæske i kvalitet. Og nogen vil sige, at der overhovedet ikke er nogen forskel på dem.

Det er værd at sige, at sådan noget som "frostvæske" kun findes i SNG-landene. Og det produceres kun i dette område. Generelt blev denne væske udviklet tilbage i begyndelsen af 70'erne.fra forrige århundrede, og den var specielt beregnet til VAZ-biler. De, der står over for et valg - frostvæske eller frostvæske til VAZ, kan sikkert købe den første mulighed og ikke betale for meget ved at købe importerede analoger. Kort sagt til en indenlandsk bil - reservedele til hjemmebrug.

Men de mennesker, der har udenlandsk fremstillede biler, tuder i hjernen i deres søgen efter råd om, hvad der er bedre - frostvæske eller frostvæske.

frostvæske eller frostvæske til vaser
frostvæske eller frostvæske til vaser

Så hvordan laver man ikke en fejl, når man vælger? Det er værd at fokusere på komponenterne. Begge kølemidler har en kvalitativ forskel. For eksempel har næsten alle typer frostvæske den samme base - ethylenglycol.

Tosol har, i modsætning til sin udenlandske analog, færre tilsætningsstoffer, hvorfor omkostningerne er noget lavere. Denne blanding er et silikat, som perfekt beskytter kølekanalens vægge mod korrosion.

Specifikationer for begge blandinger

Alle kølemidler er forskellige i deres temperaturparametre, smøreevne og anti-korrosionsegenskaber. I modsætning til frostvæske findes importeret frostvæske i flere farver. I bilbutikker kan du se alle dens farver - blå, rød, grøn, gul. Vælg, hvad du vil. Men det er værd at huske, at producenten tilføjer disse farvestoffer til væsken ikke for produktets skønhed og tiltrækningskraft, men for klassificering i henhold til forskellige parametre. Dette kan være koncentrationen og temperaturregimet for blandingen såvel som meget mere. Så når du skal vælge frostvæske, bør duvær opmærksom på alle dets kemiske og tekniske egenskaber.

frostvæske eller frostvæske
frostvæske eller frostvæske

Vælg frostvæske eller frostvæske, selvfølgelig, du bestemmer selv. Men under alle omstændigheder vil det korrekte udvalg af varer (uanset om det er et produkt fra en indenlandsk eller udenlandsk producent) ikke skade motorens drift. Indenlandsk frostvæske er fuldstændig velegnet til drift på importerede biler, og omvendt kører vores Zhiguli og Muscovites for fuld fart på frostvæske.

Anbefalede: