Hvad er en el-rude tættere

Hvad er en el-rude tættere
Hvad er en el-rude tættere
Anonim

Den elektriske rudelukker er en meget nyttig enhed, der automatiserer lukning af vinduer, når bilen er tilkoblet. Det giver dig mulighed for betydeligt at forbedre alarmsystemet og forenkle førerens levetid. Han skal ikke tjekke kabinen for åbne vinduer, hver gang han stopper.

el-rude tættere
el-rude tættere

Den elektriske rudelukker er en mekanisme, der er installeret i kædebruddet fra glaskontrolknapperne til de elektriske drev. De der. når der påføres spænding for at åbne eller lukke vinduet, går signalet først til automatiseringsenhedens controller og allerede fra dets relæ direkte til elrudemotoren. Der er også tilsluttet en signalkanal til den for at udføre de funktioner, der er tildelt den.

Disse vindueslukningsautomatiseringsmekanismer er norm alt klassificeret i to typer. Den er enkel og multifunktionel. Vindueslukkeren af den første type udfører kun én enkelt funktion - lukning af vinduerne. For mange bilejere er en sådan ringe funktionalitet gansketilstrækkelig. Det vigtigste er trods alt de lukkede vinduer i et parkeret køretøj. Den anden type enhed har flere funktioner:

- automatisk lukning af vinduer, når køretøjet er tilkoblet;

- hæve/sænke vinduet;

- samtidig kontrol af to vinduer i samme eller forskellige retninger;

vinduesregulator vaz 2110
vinduesregulator vaz 2110

- funktionaliteten til at nulstille vinduernes position til deres oprindelige tilstand, når bilen er frakoblet (kun gyldig i et bestemt tidsrum, norm alt ikke mere end 120 minutter);

- blokering af de elektriske rudeknapper i aktiveret tilstand;

- glas rulle tilbage, når en forhindring dukker op;

- automatisk controllerindstilling for forskellige typer af el-rudedesign;

- installation af yderligere kontrolknapper.

Kun luksusbiler er udstyret med sådanne mekanismer på fabrikken. Men det betyder slet ikke, at de ikke kan sættes på andre maskiner. Elrudelukkeren er en universel mekanisme. Det er installeret på biler af forskellige mærker. De der. den er monteret på BMW 5. serie, og samtidig kan vindueslukkeren VAZ-2110 godt monteres. Han vil udføre alle tildelte funktioner i begge tilfælde.

vindueslukkere pris
vindueslukkere pris

Installation af mekanismen kan godt udføres i hånden. Du behøver ikke at have særlige færdigheder. Som nævnt tidligere, den elektriske rude tættereer installeret i det åbne kredsløb mellem kontrolknapperne og elmotorer. For en vellykket installation af mekanismen bør du kun forstå betjeningen af de elektriske vinduer. Og det er ikke så svært. Betjeningen af vinduerne leveres af kun to ledninger. En af dem er lys, den anden er mørk. Når spænding påføres den første ledning, stiger glasset, og den anden ledning sænkes. Selve elrudelukkeren er norm alt placeret ved siden af hovedblokken af kontrolknapper. I dette tilfælde kræves der færre ledninger.

Disse automatiseringsmekanismer kan nemt findes på hylderne i autoreservedelsbutikker. Enhver ejer af et køretøj har råd til en sådan fornøjelse, fordi. prisen på vindueslukkere er lav. Så en simpel mekanisme til automatisk lukning af to vinduer koster fra 250 rubler, fire - fra 450 rubler. Multifunktionelle lukkere kan købes til en pris på 800 rubler. Hvis du ikke ønsker at udføre installationen selv, skal du betale yderligere 1000 rubler.

Anbefalede: