Japanske SUV'er: anmeldelse, vurdering, specifikationer og anmeldelser

Indholdsfortegnelse:

Japanske SUV'er: anmeldelse, vurdering, specifikationer og anmeldelser
Japanske SUV'er: anmeldelse, vurdering, specifikationer og anmeldelser
Anonim

Japanske biler er meget populære både på det lokale marked og rundt om i verden. Og selvom de norm alt er mere beskedne end deres europæiske modparter med hensyn til udstyr, betragtes deres vigtigste fordele som pålidelighed, ydeevne og funktionalitet. Her er nogle klassiske japanske terrængående køretøjer.

Compact

Mest kendt i denne klasse er Suzuki Jimny. Der var også lidt større japanske SUV'er: fra 1997 til 2001 produceret Isuzu Vehicross, fra 1993 til 2002 - Daihatsu Rugger, fra 1989 til 2004 - Isuzu Mo (Amigo), fra 2006 til 2014 - Toyota FJ Cruiser.

Suzuki Jimny

Modellen dukkede op i 1968. I løbet af denne tid har bilen gennemgået to generationsskifter. Jimny har et klassisk off-road design, det vil sige, at der er en ramme, en plug-in foraksel og et reduktionsgear. Jimny er udstyret med en 1,3 liters benzinmotor. Det rækker til en lille SUV på godt et ton. Interiøret er meget beskedent, hvilket er acceptabelt for en så økonomisk model. PÅI Japan er prisen $18.000, i Rusland koster Jimny i gennemsnit 1.200.000 rubler.

japanske SUV'er
japanske SUV'er

medium størrelse

Japanske SUV'er af denne klasse er meget mere almindelige, især indtil for nylig. De omfatter Mitsubishi Pajero og Challenger (Pajero Sport/Montero), Suzuki Escudo (Grand Vitara), Nissan Pathfinder og Terrano, Toyota Land Cruiser Prado, 4Runner/Hilux Surf, Lexus GX, Isuzu Axiom og MU-X.

Japanske biler fulgte dog også de moderne tendenser med overgang til monocoque-karosserier. SUV'erne Pajero og Pathfinder mistede deres ramme, og Escudo blev udgået for to år siden, Nissan Terrano - i 2006 (nu produceres endnu en bil under det navn), Isuzu Axiom - i 2004. Således kun japanske SUV-modeller som Challenger, Land Cruiser Prado og 4Runner, MU-X.

Mitsubishi Challenger

Denne model er blevet produceret siden 1996. Challenger er baseret på L200 pickuppen. Denne klassiske ordning involverer en rammestruktur, en afhængig baghjulsophæng og et plug-in firehjulstræk. Nu produceres tredje generation, præsenteret i slutningen af sidste år. Den har mistet navnet Challenger og hedder Pajero Sport/Montero Sport. Hovedmotorerne til denne model: 2,4 og 2,5 liters dieselmotorer. Nogle markeder tilbyder en 3L benzin V6.

Fire transmissionsmuligheder tilgængelige på forskellige markeder: 5-trins manuel og automatisk, 6-trinsmekanisk, 8-trins automat. I den tredje generation af modellen blev der lavet transformationer til komfort. Væsentligt forbedret interiørbeklædning og udvidet listen over tilbudt udstyr. På det lokale marked tilbydes Pajero Sport kun med en V6 og en 8-trins gearkasse til en pris på 2,75 millioner rubler.

japanske SUV'er
japanske SUV'er

Toyota Land Cruiser Prado

Denne model er blevet produceret siden 1987. Nu er fjerde generation på markedet, introduceret i 2009 og opgraderet i 2013. Land Cruiser Prado har en rammestruktur og permanent firehjulstræk. Den fås i 3- og 5-dørs karrosserityper. Bilen er udstyret med tre motorer: 3 l diesel og benzin 2, 7 og 4 l. 5- og 6-trins manuelle og 5-trins automatgear er tilgængelige. Prisen på det lokale marked starter fra 1,94 millioner rubler.

japanske SUV'er
japanske SUV'er

Lexus GX

Dette er en forbedret version af Land Cruiser Prado. Dens seneste version, GX460, der er produceret siden 2009, er udstyret med en kraftigere 4,6-liters V8-benzinmotor og en 6-trins automatgearkasse. Derudover adskiller den sig i design, interiør og udstyr. Prisen starter fra 3,9 millioner rubler.

japanske SUV'er
japanske SUV'er

Toyota 4Runner

Denne bil er blevet produceret siden 1984. Nu præsenteres den i femte generation, som kom på markedet i 2009 og gennemgik en restyling i 2014. Desuden blev højrestyret version (Hilux Surf) udgået i 2009

4Runner er baseret på Hilux, så konceptet lignerpå Mitsubishi Challenger. Den har også en rammestruktur, afhængig baghjulsophæng. Modellen er kun udstyret med en 4 liters V6 benzinmotor og en 5-trins automatgearkasse. Men to muligheder for firehjulstræk er tilgængelige: plug-in og permanent.

Ligesom Challenger er interiøret i den nuværende generation 4Runner blevet væsentligt opgraderet med mere komfort og mere udstyr. Sådanne japanske SUV'er sælges ikke officielt på det lokale marked. Priserne i USA starter ved $31.5K

Japanske SUV-biler
Japanske SUV-biler

Isuzu MU-X

Også baseret på en pickup truck (D-Max). Produceret siden 2013 og er efterfølgeren til den lignende model MU-7. Den har en 7-personers krop på stellet. Tre 1, 9, 2, 5 og 3 liters dieselmotorer og fire transmissionsmuligheder er tilgængelige til MU-X: 5- og 6-trins manuel og automatisk. Tilgængelig i 2-drevs versioner på nogle markeder. Introduceret i Australien, Thailand, Filippinerne, Kina. Priserne i Australien starter ved omkring $37.000.

Japanske SUV'er priser
Japanske SUV'er priser

Fuld størrelse

Japans mest berømte store SUV'er er Toyota Land Cruiser og Nissan Patrol og deres forbedrede versioner. Der er også modeller til det nordamerikanske marked: Toyota Sequoia og Nissan Armada. Fra 1995 til 2002 produceret den største model af Toyota Mega Cruiser.

Toyota Land Cruiser

Bilen er blevet produceret siden 1951. 9. generation er nu på markedet. Land Cruiser har en rammestruktur med en afhængig baghjulsophæng og en permanent fulddrivenhed. Den er udstyret med 8-cylindrede dieselmotorer på 4,5 liter og 4,7 liter, samt 5,7 liter benzin. De er udstyret med 5- og 6-trins automatgear. Prisen på bilen starter fra 3,25 millioner rubler.

Japanske SUV-modeller
Japanske SUV-modeller

Lexus LX

Dette er en avanceret version af Land Cruiser, introduceret i 1996. Siden 2007 har tredje generation været på markedet, opgraderet i 2015. To V8-motorer fra Land Cruiser-serien er tilgængelige til LX570: 4,5 L diesel og 5,7 l benzin. Den første er udstyret med en 5-, den anden - med en 6-trins automatgearkasse. Den adskiller sig fra Land Cruiser i et forbedret interiør, avanceret udstyr og et nydesignet design. Prisen starter fra 5,88 millioner rubler.

Ny japansk SUV
Ny japansk SUV

Nissan Patrol

Modellen er blevet produceret siden samme år som hovedkonkurrenten Land Cruiser. Den sjette generation, der i øjeblikket er i produktion, blev også introduceret i 2010. I 2014 opgraderede de. Designet af Patrol er lidt mere avanceret end Toyotas modstykke. Begge affjedringer er uafhængige, og motoren er den kraftigste i 5,6L V8-klassen. Prisen i Rusland starter fra 3,97 millioner rubler.

japanske SUV'er
japanske SUV'er

Infiniti QX

Patrol 2010 har også en forbedret pendant. En sådan model dukkede dog kun op i 2010. QX4, der blev produceret fra 1997 til 2003, var baseret på Nissan Pathfinder-platformen, derfor var det en mellemstor SUV. QX56 2004-2010 var en analog af Nissan Armada. Nuværende generation, omdøbt i 2013 tilQX80 er identisk i design med Patrol og adskiller sig i udstyr og design. Prisen starter fra 4,19 millioner rubler.

Ny japansk SUV
Ny japansk SUV

Toyota Sequoia

Denne model blev skabt i 2001 til det nordamerikanske marked baseret på Tundra pickuppen. Det er i øjeblikket producentens største SUV. Samtidig ligger den til en pris mellem Land Cruiser og 4Runner. Siden 2008 har anden generation været i produktion. Bilen har et stel og et plug-in firehjulstræk. Den er udstyret med en 4,7 og 5,7 liters V8-motor og 5- og 6-trins automatgear. Priserne i USA starter omkring $45.000.

Japanske SUV-modeller
Japanske SUV-modeller

Nissan Armada

I koncept og tekniske egenskaber lignede den oprindeligt Sequoia. Den blev også skabt til det nordamerikanske marked baseret på Titan pickup trucken i 2004. En ny japansk SUV blev dog introduceret tidligere i år. Patruljen blev base for det. Faktisk er dette den samme bil med et let modificeret design. Den eneste tekniske forskel er tilstedeværelsen af en baghjulstrukket version. Dermed er bilen blevet mere perfekt end Toyota-analogen. Derfor er dens startomkostninger i USA $4.100 højere.

japanske SUV'er
japanske SUV'er

Marketplace

Populariteten af japanske SUV'er kan bedømmes ud fra salg. Suzuki Jimny indtager 8. pladsen i B+ klassen, Toyota Land Cruiser Prado og Land Cruiser er førende i henholdsvis E+ og F+ klasserne, Lexus LX er på F+ på 4. pladsen, Nissan Patrol er på 6. pladsen, Infiniti QX 80 ligger på plads 7. Og det er uden hensyntagen til bærende modellerkrop, som optager en endnu større del af markedet.

Anbefalede: