Kan jeg køre på vinterdæk om sommeren? Der er et svar

Indholdsfortegnelse:

Kan jeg køre på vinterdæk om sommeren? Der er et svar
Kan jeg køre på vinterdæk om sommeren? Der er et svar
Anonim

Kan jeg køre på vinterdæk om sommeren? Dette spørgsmål blev stillet af mere end én nybegynder bilist, fordi ingen kan lide at bruge ekstra penge. For at forstå, lad os finde ud af de grundlæggende forskelle mellem vinterdæk og sommerdæk.

Vinterdæk

Kan du køre med vinterdæk om sommeren?
Kan du køre med vinterdæk om sommeren?

Denne type automotive "sko" er designet til perfekt at arbejde på din stålhest under kolde forhold. Vinterdæk giver godt vejgreb på isglatte veje. Derudover har slidbanen (disse er små fordybninger) på vinterdæk et ret ejendommeligt mønster, som hjælper hjulene til hurtigt at slippe af med grøden fra mudder og sne. Alle disse funktioner er tilvejebragt takket være den særlige kemiske sammensætning af vinterdæk, som er fundament alt forskellig fra sammensætningen af sommerdæk. Vinterdæk er opdelt i fire underarter, afhængig af brugsland. Under de mest hårde forhold anvendes pigdæk, i en tempereret klimazone anvendes dæk af en mellemhård gummiblanding. Hvis nogen spørger: "Er det muligt at køre på vinterdæk om sommeren?", så vil svaret væreutvetydigt negativ. For det første vil vinterdæk ikke give tilstrækkeligt greb på tørt fortov. For det andet bliver dækket ret hurtigt slidt, fordi vinterdækkenes slidbanemønster ikke tåler belastninger på tørre overflader. For det tredje vil dit vinterdæk "flyde" på varm asf alt, det har sådan en kemisk sammensætning. Dette er ikke en komplet liste over alle de problemer, du bliver nødt til at "blive venner med", hvis du beslutter dig for at spare penge på at købe endnu en kvartet dæk. Så spørgsmål om det er muligt at køre om sommeren på vinterdæk, kasser med det samme!

Kan du køre med vinterdæk om sommeren?
Kan du køre med vinterdæk om sommeren?

sommerdæk

Sommerdæk blev ligesom vinterdæk ikke opfundet af "ondsindede forretningsmænd, der ikke stikker en finger i munden, men lader dem blive rige på ærlige mennesker", men specifikt for din komfort og sikkerhed. Og igen taler den kemiske sammensætning, som sikrer bilens perfekte vejgreb på tør vej, sit vægtige ord. Takket være ham bliver sommerdækket stivere, hvilket sikrer en god bremsning, hvilket ikke kan siges om vinterdæk, der bruges om sommeren: Bremselængden ved samme hastighed øges med næsten to karosserier, så det er ekstremt farligt at køre på vinterdæk om sommeren. Slidbanemønsteret er også meget anderledes: det har en afrundet overgang til sidevæggene. Dette er endnu en grund til, at spørgsmålet: "Er det muligt at køre på vinterdæk om sommeren?", bør besvares benægtende. I modsætning til vinterdæk har sommerdæk større slidstyrke, hvilket gør det muligt at betjene sin ejer længere. Selvom det igen er sommerdæk vil ikke erstatte kvaliteten af et vinterdæk på glatte veje.

Vinterdæk om sommeren
Vinterdæk om sommeren

Konklusioner

Vinter- og sommerdæk er radik alt forskellige bil-"sko", som hver har sit eget formål. Det er umuligt at spare på disse komponenter, for hvis du prøver at spare dine penge, vil du spare på din sikkerhed, andres liv og din families nerver. I alle europæiske lande er bilister meget omhyggelige med processen med at skifte dæk, så vi er nødt til at tage et eksempel på denne adfærd. Så forsvinder spørgsmålet om det er muligt at køre på vinterdæk om sommeren af sig selv. Og husk ordsproget: gnieren betaler to gange!

Anbefalede: