Hvad er forskellen mellem en crossover og en SUV? Nyttige artikler

Indholdsfortegnelse:

Hvad er forskellen mellem en crossover og en SUV? Nyttige artikler
Hvad er forskellen mellem en crossover og en SUV? Nyttige artikler
Anonim

Hver bilentusiast, før de køber en ny bil, spekulerer på, hvilken bil der er bedst at købe. For at undgå problemer med køretøjet efter transaktionen, skal du på forhånd beslutte, til hvilke formål det er beregnet. Hvis du kan lide at tage ofte ud på landet eller fiske, er det bedste valg at købe en jeep. Men også her er der nuancer. På det seneste er crossover-biler blevet aktuelle. Men hvorfor er de så efterspurgte i dag? Hvad er forskellen mellem en crossover og en SUV? Du vil lære svarene på disse spørgsmål fra vores artikel.

hvad er forskellen på en crossover og en SUV
hvad er forskellen på en crossover og en SUV
hvad er forskellen på en crossover og en SUV
hvad er forskellen på en crossover og en SUV

Hvad er forskellen mellem en crossover og en SUV?

De vigtigste funktioner ved denne biltype er gemt under motorhjelmen. Ofte er sådanne maskiner udstyret med en kraftig motor, der ikke kun kan køre på benzin, men også på diesel. Crossover affjedring er altid stiv,uafhængig. Jo stærkere støddæmperne er fastgjort, jo mere off-road vil denne bil være. Kroppen har en støttende struktur. Det er også værd at bemærke, at ikke alle biler af denne type er udstyret med firehjulstræk. De fleste af disse biler har kun fronten, som ved et tryk på en knap på midterkonsollen bliver til hele 4 x 4. Men igen, det sker ikke med alle mærker. Og endnu en funktion - et lavere gear (razdatka). Når en bil er samlet med en sådan enhed, indikerer dette, at den kan erobre ikke kun asf alterede, men også off-road spor.

Hvad er forskellen mellem en crossover og en SUV? Vi betragter træk ved rigtige jeeps

Denne type bil anses kun for ægte, når dens karrosseri er monteret direkte på stellet. Men i øjeblikket har crossovers og SUV'er i 2013 af en eller anden grund ét design - en transportør og letvægts. Denne biltype beholdt dog stadig nogle funktioner, som SUV'erne ikke har. Dette er primært tilstedeværelsen af firehjulstræk, et reduceret udvalg af gear samt tvungen differentialespærring. Ophænget af sådanne biler er afhængigt, det kan være forår eller forår. Og det sidste kendetegn ved jeeps er tilstedeværelsen af store og brede hjul.

Hvilke andre funktioner har disse to typer biler?

På dette stadium er spørgsmålet om, hvordan en crossover adskiller sig fra en SUV, endnu ikke blevet løst. Og den første ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en bestemt type bil, er dimensionerne. Næsten alle SUV'er har bilerdimensioner, det vil sige deres frigang, længde, bredde og i nogle tilfælde også højde, er meget kompakte. Sådanne karakteristika (inklusive frihøjde) er direkte relateret til cross-country evner. En simpel crossover kan kun køre på asf alteret terræn, grusveje og let terræn. Mere vanskelige sektioner kan kun overvindes af enorme firehjulstrukne SUV'er.

Billeder af SUV'er og crossovers
Billeder af SUV'er og crossovers
crossovers og SUV'er 2013
crossovers og SUV'er 2013

Konklusion

Som vi allerede har set, har SUV'er og crossovers (du kan se billedet til sammenligning lidt højere) mange forskelle. Den sidste type er en personbil med udseende som en jeep, og den anden (nå, alt er klart her) har en rigtig høj cross-country evne og vil ikke sidde fast i den første mudderpyt, der støder på.

Anbefalede: