Bagbom "Peugeot Partner" - enhed, tegn på funktionsfejl, reparation

Indholdsfortegnelse:

Bagbom "Peugeot Partner" - enhed, tegn på funktionsfejl, reparation
Bagbom "Peugeot Partner" - enhed, tegn på funktionsfejl, reparation
Anonim

Peugeot Partner er en af de mest berømte franske kompakte varevogne. Denne maskine er berømt for sin alsidighed. Bilen kan transportere både passagerer og store genstande. Andre funktioner inkluderer en simpel ophængning. Det er det samme som på mange budgetbiler. Der er MacPherson stivere foran og en bjælke bagpå. I dagens artikel vil vi tale om, hvordan bagbjælken er arrangeret på Citroen og Peugeot Partner-biler, hvad er dens funktioner, og hvad er fejlene.

bagbjælkeleje peugeot partner
bagbjælkeleje peugeot partner

Formål, design

Fordi bagbjælken er et nøgleelement i affjedringen, er dens hovedopgave at skabe forbindelse mellem bilens hjul og karrosseriet. Takket være de elastiske elementer er denne enhed i stand til at absorbere stød, der opstår, når bilen rammerbump. Ligeledes sikrer bjælken som affjedringselement bilens stabilitet på vejen. Med hensyn til konstruktion inkluderer Peugeot Partner bagbjælken følgende dele:

  • Shafts.
  • Fingre.
  • Torsionsstråle.
  • Slæbende arme.
  • Silentblocks.
  • Spiralfjedre.
  • Dobbeltvirkende dæmpere.
  • Nålelejer.

Bjælkens arbejde er rettet mod vridning, så hjulene ikke er helt afhængige af hinanden. Når man rammer et bump, ændrer det tilstødende hjul kun lidt position. Men for at opnå sådanne resultater som på en multi-link suspension, vil strålen ikke fungere. Det er en stiv, men alligevel modstandsdygtig struktur. Når du bruger en multi-link affjedring, arbejder hvert hjul ud af hullet separat, uafhængigt af hinanden.

peugeot partner
peugeot partner

Svigtsymptomer

Hvordan fastslår man, at Peugeot Partner-bilen har brug for reparation af bagbjælken og dens komponenter? Tegn kan være forskellige:

  1. Tordnende støj ved kørsel på ujævne veje og overdreven opbygning ved hastighed. Hvis det er et slag med et minimumsinterval, er de bagerste støddæmpere højst sandsynligt slidte. Som regel slides en af dem først - på højre eller venstre side. Det anbefales dog at skifte dem parvis. Af de karakteristiske tegn på et sammenbrud af en støddæmper er det værd at bemærke en lækage. Men sammenbruddet kan også ske indeni.
  2. Rumlen ved hastigheder over 40 kilometer i timen. Hvis bilen begyndte at nynne bagfra, indikerer dette, at nålenbagbjælkeleje på Peugeot Partner. Du kan også bestemme, fra hvilken side lejet er blevet ubrugeligt. Nok til at gå ind i et sving med fart. Hvis støjen stiger, når man drejer til venstre, så er det højre leje styrtet. Det anbefales dog også at skifte dem parvis, som det er tilfældet med støddæmpere. Ressourcen for naboelementet vil være omtrent den samme, så det nytter ikke noget at udføre den tidskrævende operation to gange.
  3. Bil trækker til siden og knirker bagfra. Dette tyder på, at det er på tide at skifte bøsningerne (støjsvage blokke) på Peugeot Partner bagbjælken. Hvis du fortsætter med at betjene en bil med en sådan funktionsfejl, kan det føre til ujævnt slid på dækkene.
udskiftning af peugeot partner bjælke
udskiftning af peugeot partner bjælke

Tegnet til at erstatte bjælken

Hvilke tegn indikerer, at udskiftning af Peugeot Partner baglygten er påkrævet? Dette kan bestemmes af flere ting:

  • Slid på dækmønsteret. Dette betyder ikke altid kun problemer med lydløse blokke. Hvis strålestifterne er slidte, kan cambervinklen blive brudt.
  • Placeringen af baghjulene. På biler med en ret slidt bjælke begynder hjulene at folde sammen til et "hus". Så i toppen indsnævrer de, og i bunden divergerer de. I de tidlige stadier kan dette problem ikke opdages visuelt. Men hvis problemet kører, kan det genkendes med det blotte øje. Camber vil være negativ.

Funktioner ved kontrol af bjælkelejer

Da disse elementer ikke kan kontrolleres visuelt, og de ikke altid begynder at summe med det samme (denne støj øges i lang tid oggradvist), kan du fortsætte som følger. Det er nødvendigt at hænge baghjulet på donkraften, og uden at fjerne det, kontroller spillet. Det er nok at tage fat i to dele af dækket med hænderne og ryste det fra side til side. Hvis hjulet "går", indikerer det, at lejet er ødelagt. Bemærk, at der altid skal være et lille slør (et termisk mellemrum i tilfælde af, at lejet udvider sig og forhindrer det i at sætte sig fast). Men hvis disken vakler, skal du omgående skifte sådan en leje.

Peugeot udskiftning af bagbjælke
Peugeot udskiftning af bagbjælke

Bjælkereparationsmuligheder

Her er arbejdet udført ved reparation af Peugeot Partner bagbjælken:

  1. Udskiftning af lejer. Som vi sagde tidligere, skal de ændres i tilfælde af en karakteristisk brummen og tilbageslag og i tandem med et tilstødende element. Hvis dette ikke gøres, er der risiko for ujævnt slidbaneslid og ensartet hjulfastsættelse ved hastighed, hvilket fører til udskridning.
  2. Udskiftning af torsionsstænger. Da elementet er lavet af fleksibelt metal og konstant arbejder i torsion, er der mulighed for beskadigelse af det. Torsionsstangen er ikke repareret, men udskiftet med en ny.
  3. Udskiftning af lydløse blokke. Dette arbejde kræver specielt udstyr til at presse gummi-metalbøsninger ind i bjælkens huller. Lydløse klodser i baghjulsophænget skiftes parvis.
  4. Udskiftning af fingrene på bagbjælken "Peugeot Partner". De udvikler sig over tid. Ideelt set bør strålen ændres helt. Men der er også en mere økonomisk mulighed. Nu er der forskellige fingerreparationssæt. Efter installation af reparationssættet udfører baghjulsophænget igen sitfunktioner.
udskiftning af bagbjælke
udskiftning af bagbjælke

Konklusion

Nu ved vi, hvad Peugeot Partner baglygten er, og hvordan den fungerer. Generelt er denne node ret pålidelig og kræver ikke hyppig opmærksomhed. Selv i tilfælde af fejl kan du fortsætte med at betjene bilen. Men det er umuligt at "starte" en funktionsfejl, især når det kommer til Peugeot Partners bagbjælkelejer.

Anbefalede: